عیسی رحیم زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: نرخ کل قراردادها براساس جمعیت به تفکیک استان ها به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، تنظیم ۸۲۴ قرارداد و این استان در ثبت سامانه خودنویس میانه رو است.
وی افزود: تمامی متقاضیان باید کد رهگیری ثبت شده در سامانه خودنویس را از واحدهای صنفی املاک تحویل بگیرند زیرا که نسخ کاغذی(قراردادهای کاغذی) فاقد کد رهگیری در هیچ مرجعی قابل پذیرش نیست.
کارشناس مسکن و ساخت اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی اضافه کرد: جمع آوری نسخ کاغذی از سطح املاک استان در شورای مسکن مصوب و سه ماهه گذشته به تمامی املاک داران اعلام شد، پایان مهرماه امسال آخرین مهلت جمع آوری نسخ کاغذی از سطح املاک است.
تشکیل ۱۷ پرونده تخلف املاک
وی ادامه داد: ۲۹ گروه گشت متشکل از نمایندگان دستگاه های اداره کل راه و شهرسازی، تعزیرات حکومتی، صنعت، معدن و تجارت و بازرس اتحادیه مشاورین املاک در نیمه نخست امسال از ۱۱۳ واحد صنفی املاک بازدید کردند.
رحیم زاده تاکید کرد: ۱۷ پرونده تخلف املاک استان در بازرسی های صورت گرفته تشکیل شد و پس از مراجعه به مراجع قضایی، ۹۱ میلیون ریال جریمه شدند.
وی بیان کرد: عمده تخلفات اکثر واحدهای املاک استان شامل عدم درج کد رهگیری و ثبت در سامانه خودنویس، نصب نرخ نامه در معرض دید عموم و نصب پروانه گزارش شده است.
وی خاطرنشان کرد: یک هزار و ۸۷۰ املاک در این استان مشغول به فعالیت هستند و از این تعداد ۹ متقاضی امسال پروانه صنفی خود را به دلیل نبود کسب و کار باطل کردند.
به گزارش ایرنا، بهمن ماه ۱۴۰۲ بود که “سامانه خودنویس” به عنوان نسخه جدید سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات راه اندازی شد تا مردم به صورت ۲۴ ساعته بتوانند بهطور رایگان و بدون مراجعه به بنگاه، ملک خود را معامله کنند.
فراهم آوری ثبت رایگان قراردادها برای عموم مردم و کاهش هزینه خانوارهای موجر و مستاجر، پیشگیری از امکان ثبت قرارداد توسط افراد ممنوع المعامله و تمام الکترونیکی کردن قراردادها و امکان تبدیل اسناد عادی به رسمی بدون کمترین از نقاط قوت و مزایای سامانه خودنویس است.
خراسان شمالی بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد از آن در روستاها سکونت دارند.
منبع