بررسی ویژگی‌های سیدحسن نصرالله و شاخصه‌های فرماندهان حکومت مهدوی

حامد بوستانچی کارشناس مذهبی

در آخرالزمان و پیش از ظهور امام مهدی(عج) بلایا و حوادث فراوانی گریبان‏ گیر مردم می‌شود. این بلایا و حوادث که در واقع آزمایش‌های الهی هستند، مؤمنان واقعی را از مدعیان دروغین جدا می‌سازد.

یکی از اتفاقات تلخ اخیر به شهادت رساندن سید مقاومت، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان بود که بیش از پیش وحشی‌گری رژیم منحوس اسرائیل را با مسلمانان و بشریت نمایان کرد.

به منظور بررسی ارتباط بین این حوادث و مسئله ظهور حضرت حجت(عج) و بررسی برخی از ویژگی‌های فرماندهان سپاه مهدی(عج)، خبرنگار ایکنا از همدان گفت‌وگویی با حجت‌الاسلام حامد بوستانچی، مدرس حوزه مهدویت داشته است که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:

ایکنا _ آیا وقایع اخیر شهادت سید حسن نصرالله با مسئله ظهور و مهدویت ارتباطی دارد؟

بر اساس روایات، در آخرالزمان فتنه‌های زیادی پیش می‌آید حضرت امیرالمؤمنین(ع) به دو فتنه اشاره می‌فرماید که دو مورد از این فتنه‌ها به این صورت است که توسط گروهی خونریزی مباح می‌شود، دومین خون‌ریزی و غارت اموال را شاید می‌توان مرتبط با حوادث اخیر غزه و لبنان دانست.

از طرفی این وقایع نویدبخش ظهور است که شاید ظهور نزدیک باشد چراکه در روایت داریم از فتنه‌های آخرالزمان کراهت نداشته باشید که این فتنه‌ها در اصل منافقان را نابود می‌کند. فتنه‌های اخیر نیز ماهیت منافقان را بیش از پیش به ما نشان می‌دهد، کسانی که به طور حتم ایمان به جریانات کربلا و مظلومیت امام حسین(ع) ندارند و در لباس نفاق خود را پوشانده بودند در وقایع اخیر شهادت سید حسن نصرالله نفاقشان از بین رفته و چهره واقعی خود را نشان می‌دهند، کسانی که ندای هل من ناصر فلسطینی‌ها و سید حسن نصرالله را نمی‌شنوند.

ایکنا _ وقایع آخرالزمان و فتنه‌ها در رشد و خالص شدن افراد چه نقشی دارد؟

طبق روایات این وقایع ما را در مسیر غربال آخرالزمانی قرار می‌دهد، روایاتی مثل این روایت که امام صادق(ع) می‌فرماید «سوگند به آنکه او را به حق برانگیخت، حتماً باید گرفتار وسوسه و غربال شوید تا آنکه زیرورو شوید و بالا و پایین گردید. حتماً باید افرادی که کوتاه آمده‌اند پیشی گیرند و آنانی که پیشی گرفته‌اند کوتاه بیایند. به خدا قسم هیچ نشانه‌ای را پنهان نکرده‌ام و هیچ دروغی نگفته‌ام و مرا از این مقام و چنین روز آگاهی بود».

ایکنا _ ویژگی فرماندهان حکومت حضرت مهدی(عج) چیست و کدام یک از این ویژگی‌ها با ویژگی‌های سید مقاومت یکی است؟

در روایات آمده است کسانی می‌توانند از این فتنه‌ها نجات یابند که در برابر دشمنان استقامت داشته باشند، همچون استقامتی که سید حسن نصرالله این سید مقاومت داشت.

در این زمینه قرآن کریم اشاره می‌فرماید «لَمَّا بَرَزُوا لِجالُوتَ وَ جُنُودِهِ قالُوا رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَیْنا صَبْراً وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا وَ انْصُرْنا عَلَى الْقَوْمِ الْکافِرینَ» (بقره / آیه 250) هنگامی که سپاه طالوت با لشکر جالوت روبه‌‌رو شدند، گفتند: پروردگارا، «مقاومت» در برابر دشمن را بر ما سرازیر کن و گام‌هایمان را استوار دار، و ما را بر این دشمنان کافر پیروز بگردان.

و در کنار این استقامت، پرهیز از دنیاگرایی در وجودشان باشد که بر اساس آیه 56 سوره زمر «أَنْ تَقُولَ نَفْسٌ يَا حَسْرَتَا عَلَىٰ مَا فَرَّطْتُ فِي جَنْبِ اللَّهِ وَإِنْ كُنْتُ لَمِنَ السَّاخِرِينَ» که حضرت امیر(ع) می‌فرماید «هر کس از ما پیروی کند گمراه نشود، و هر که منکر ما شود هدایت نگردد، و نجات نیابد آنکه بر زبان ما کمک دهد دشمن ما را و یاری نشود آنکه ما را وابگذارد. پس به طمعِ دنیای پوچ و بی ارزشی که سرانجام از شما دور شود و شما نیز از آن زوال یابید از ما روی نگردانید، زیرا هر کس دنیا را بر ما ترجیح دهد افسوس فراوان دارد. خداوند متعال [از زبان این فرد] می فرماید: «ای وای بر من که جانب امر خدا را فرو گذاشتم و در حقّ خود ظلم و تفریط کردم».

این مؤلفه‌ها بیانگر این است که سیدحسن نصرالله در مسیر ظهور بوده است و با انجام تکالیف خود مسیر ظهور را هموار می‌کند، در کنار اینها می‌توان گفت که امثال سید حسن نصرالله‌ها معیارهای لازم فرماندهان مهدوی را دارند، معیارهایی همچون استحکام پیوندهای اجتماعی که در آیه 2 سوره مائده می‌فرماید «تعاونوا علی البرّ والتّقوی ولا تعاونوا علی الأثم والعدوان».

معیار دیگر دفاع از عدل و عدالت است، همانطور که قرآن کریم می‌فرماید «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ» (نحل / آیه 90). معیار دیگر تلاش برای ایجاد امنیت جهانی است که یکی از ویژگی‌های حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) برقراری امنیت است، حکومتی که در آن، جان، مال، ناموس و آبروی مردمان از هر گزند و آسیبی در امان باشد. این معیار نیز با این آیه شریفه سوره نور که بر همین مورد یعنی حکومت جهانی آن حضرت تطبیق پیدا می‌کند «وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ» (نور / آیه 55) قابلیت طرح و بحث دارد.

در کل یاران امام زمان(عج) با ستمکاران سازش ندارند، قرآن کریم در سوره هود آیه 11 می‌فرماید «إِلَّا الَّذِينَ صَبَرُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَٰئِكَ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَأَجْرٌ كَبِيرٌ مگر آنان که دارای ملکه صبر و عمل صالحند که بر آنها آمرزش حق و اجری بزرگ است.» و شما مؤمنان هرگز نباید با ظالمان همدست و دوست باشید و گرنه آتش کیفر آنان در شما هم خواهد گرفت و در آن حال جز خدا هیچ دوستی نخواهید یافت و هرگز کسی، یاری شما نخواهد کرد لذا یک یار واقعی امام زمان سازش با ستکار نمی‌کند.

هم‌چنین حاکمیت بر گرفته از تخصص و تدبر از مولفه‌های فرماندهان حکومت مهدوی است که سید حسن نصرالله نیز دارای این ویژگی بود، فرماندهان حضرت از تخصص و تدبر کافی برای شکل گیری یک حکومت عادلانه و دقیق برخوردار هستند به طوری که پیامبر می فرماید: ینعم امّتی فی زمن المهدی(عج) نعمةً لم یتنعّموا قبلها قطّ، یرسل السماء علیهم مدراراً ولا تدع الارض شیئاً من نباتها الاّ اَخرجته پیروان من در زمان حکومت جهانی مهدی(عج) به آسایش و به نعمت‌هایی دست می‌یابند که بیش از آن در هیچ دوره‌ای از حکومت‌های گذشته به آن دست نیافته‌اند. در آن دوره آسمان باران فراوان می‌بارد و زمین نیز تمام روییدنی‌هایش را بیرون می‌اندازد. این روایت حاکی از این است که مدیریت مدبرانه منجر می‌شود به فراوانی آسایش و نعمت‌ها ایجاد شود.

سیدحسن نصرالله نیز در حد امکانات و اختیارات خود تلاش می‌کرد با یک مدیریت مدبرانه ثابت کند که می‌تواند آسایش را برای مردم جنوب لبنان که قبلا مردمی محروم و مظلوم بوده‌اند، برقرار کند و اگر او و امثال او اختیارات گسترده‌تری هم داشته باشند به طبع موفق‌تر می‌شوند.

اکرم یوسفی پارسا 

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

فتوتیتر | بهترین دستورالعمل برای رشد معنوی

فردی از علامه طباطبایی(ره) سؤال کرد برای رشد معنوی دستورالعمل می‌خواهم. ایشان در جواب فرمودند: …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ