مقابله با گرد و غبار در هشت هزار هکتار خراسان جنوبی انجام شد


به گزارش ایرنا از روابط عمومی حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اسدالله حاتمی روز شنبه اظهار کرد: این اقدامات مقابله ای در شهرستان های طبس، قاین، فردوس، بشرویه و زیرکوه انجام شده است.

وی ادامه داد: بر اساس پیگیری های انجام شده در سطح سازمانی، اعتباری بیش از ۲ میلیارد تومان برای مقابله با پدیده گرد وغبار به این استان اختصاص یافت که بر اساس برنامه ریزی های انجام شده مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان از این اعتبار مربوط به اجرای پروژه قرق حفاظت و مدیریت چرا است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی افزود: براساس مطالعات انجام شده در سطح ملی و تقسیم بندی ناشی از وضعیت گرد و غبار استان ها، خراسان جنوبی در کنار استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان از غبارخیزترین استان‌های کشور محسوب می شود.

وی اظهار کرد: تلاش داریم با شناسایی کانون های گرد وغبار در سطح استان و جذب اعتبارات ملی و تعریف طرح ها و پروژه های اختصاصی در این حوزه، نسبت به مدیریت بحران گرد و غبار در استان گام‌هایی برداریم.

حاتمی یادآور شد: یکی از این اقدامات اجرای طرح قرق حفاظت و مدیریت چرا در سطح مناطق تحت مدیریت شهرستان‌های طبس، قاین، فردوس، بشرویه و زیرکوه با هدف مراقبت و پیشگیری از چرای غیرمجاز و تخریب عرصه های غبارخیز به صورت فیزیکی و میدانی و با استفاده از ظرفیت بومیان مسلط به مناطق در قالب استفاده از نیروی قرق بان، قرق محدوده های حساس و آسیب پذیر،پیشگیری از حریق، حفاظت از پوشش گیاهی در مقابل هرگونه تخریب و همکاری با محیط بانان مستقر در پاسگاه های محیط بانی و ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان ها بوده و حسب مورد نسبت به اطلاع رسانی و هشدار به بهره برداران عرفی مناطق اقدام کنند.

وی هدف از اجرای این پروژه را مدیریت چرای دام دامداران دارای پروانه چرا به منظور توسعه و افزایش پوشش گیاهی و کاهش شدت وقوع گرد و غبار عنوان کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اجرای این طرح نقش مؤثری در افزایش مشارکت بهره برداران و ایجاد اشتغال مردم منطقه داشته است اظهار کرد: در این پروژه سعی شده است تا قرق بانان برای جلوگیری از هرگونه بهره برداری غیرمجاز از عرصه و اعیان مناطق حفاظتی با هماهنگی محیط زیست در راستای ممانعت از ادامه فعالیت های غیرمجاز همکاری کنند.

وی بیان کرد: گزارش هرگونه تخلفی که منجر به تخریب طبیعت، خاک و پوشش گیاهی گردد از قبیل قطع اشجار، بوته کنی، خارزنی، زغالگیری، تجاوز و تخریب عرصه، ورود و تعلیف احشام بدون پروانه یا زاید بر پروانه و هرگونه بهره برداری غیر مجاز که منجر به افزایش یا توسعه کانون های غبارخیز می گردد را به مسئولین مناطق تحت مدیریتی که با آنها همکاری می کنند ارائه دهند .

حاتمی با اشاره به نقش مهم و اثر گذار قرق بان در این طرح گفت: در اجرای این طرح، قرق‌بان علاوه بر امر گشت و مراقبت، در طول پروژه، پیگیر گزارش تخلفات مردمی بوده و ضمن بررسی گزارشات باید مراتب را در اسرع وقت به مسئول مناطق اعلام کنند.

وی افزود: چنانچه در حین انجام برنامه گشت و مراقبت مواردی از جمله آفات، بیماری های گیاهی و تخریب پوشش گیاهی بوسیله حیوانات موذی مشاهده کردند ملزم هستند تا گزارش آن را به موقع جهت بررسی و اقدامات لازم به حفاظت محیط زیست ارائه کنند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

۳۴ باند سارقان حرفه‌ای در خراسان جنوبی متلاشی شد

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار حسن شجاعی نسب روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ