امین غلامنژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عمده کالاهای صادراتی در مرز کیله سردشت تره بار، خشکبار، مواد معدنی، مصنوعات چوبی، پلاستیکی و فلزی بود که ارزش کالاهای صادراتی از این مرز ۷۸ میلیون ۳۶۶ هزار دلار برآورد شد.
وی اضافه کرد: همچنین امسال ۵۵ هزار تُن کالا به ارزش ۲۱ میلیون ۵۵۰ هزار دلار از سایر گمرکات کشور از طریق گمرک کیله سردشت صادر شده است و نزدیکی این گمرک به بازارهای عراق مزیت بسیار خوبی برای صادرات کالا از سایر گمرکات در این مرز است.
مدیر گمرک سردشت گفت: امسال در بخش واردات کالا و در قالب معاملات پایاپای مرزی (مرزنشینان با رویه کولبری) نیز انواع لوازم خانگی به ارزش یک میلیون و ۵۴۰ هزار دلار از طریق این گمرک وارد کشور شده است.
وی با اشاره به ۲ برابر شدن تردد مسافران از مرز کیله سردشت نیز اظهار کرد: با تداوم فعالیت پایانه مرزی کیله سردشت برای دومین سال شمار مسافران ورودی و خروجی از آن ۲ برابر شده و روزانه به طور میانگین ۸۰۰ مسافر در این مرز تردد می کند.
وی در خصوص برنامه های گمرک کیلیه سردشت برای تامین زیرساخت های لازم در آن افزود: بهسازی و آسفالت محوطه پایانه و مسیر سردشت تا مرز کیله و انجام اقدامات لازم برای تسهیل در تردد مسافران از برنامه های زیرساختی در این پایانه مرزی است.
به گزارش ایرنا، بازارچه مرزی کیله سردشت از سال ۱۳۸۲ برای تسریع در صادرات کالا و تولیدات داخلی کشور آغاز به کار کرد و این بازارچه مرزی سال گذشته به عنوان یکی از مرزهای رسمی کشور در هیأت دولت به تصویب رسید و روزانه بیش از ۵۰۰ نفر در این بازارچه مرزی امرار معاش میکنند.
مرز کیله تا سردشت ۱۸ کیلومتر و تا شهر قلعهدیزه عراق ۱۷ کیلومتر مسافت دارد و این فاصله کمترین مسافت بین ۲ شهر مرزی در غرب کشور و از دیگر مزیتهای این مرز است.
شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر در جنوب آذربایجانغربی و در امتداد مرزهای ایران با شمال عراق قرار گرفته، این شهرستان مرزی دارای ۲ بازارچه مرزی مصوب «کیله» و «اشکان» در طول مرز با شمال عراق است.
منبع