به گزارش ایرنا، نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان ۱۴۰۳ که توسط مرکز آمار ایران منتشر شده است، نشان میدهد که نرخ بیکاری در استان اصفهان در این فصل به ۹.۲ درصد رسید که نسبت به تابستان سال گذشته و همچنین بهار امسال افزایش یافته است.
نرخ بیکاری استان اصفهان در تابستان سال ۱۴۰۲ معادل ۸.۹ و در بهار امسال معادل ۸.۳ درصد بوده است.
از طرفی، نرخ بیکاری در این خطه مانند چند فصل اخیر همچنان از میانگین کشوری بالاتر است؛ میانگین نرخ بیکاری کشور در تابستان امسال ۷.۵ درصد بود که نسبت به فصل مشابه پارسال معادل ۰.۴ واحد درصد کاهش یافته است.
اصفهان از نظر نرخ بیکاری در تابستان پارسال در میان استانها در رتبه سیزدهم قرار داشت اما تابستان امسال به جایگاه هشتم رسید.
بیشترین نرخ بیکاری در کشور در تابستان امسال مربوط به استانهای سیستان و بلوچستان(۱۴ درصد)، خوزستان(۱۳.۱ درصد)، کرمانشاه(۱۲.۶ درصد)، قم(۱۰.۹ درصد)، اردبیل (۱۰.۶ درصد)، لرستان (۱۰.۵ درصد)، چهارمحال و بختیاری(۹.۴ درصد) و اصفهان (۹.۲ درصد) است.
این آمار در حالیست که نرخ بیکاری در این فصل در بسیاری از استانهای همتراز اصفهان پایینتر بوده بطوریکه در تهران ۵.۳ درصد، البرز ۹ درصد، آذربایجان شرقی ۷.۵ درصد، خراسان رضوی ۵.۱ درصد و فارس ۶.۷ درصد است.
نرخ بیکاری(Unemployment Rate) نسبت «تعداد افراد بیکار در یک رده سنی مشخص» به «کل افراد آماده به کار در آن رده سنی» است.
نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان امسال همچنین حاکی از کاهش نرخ مشارکت اقتصادی در استان اصفهان و رسیدن آن به ۴۰.۸ درصد است که نسبت به تابستان پارسال معادل ۲.۱ واحد درصد کمتر شد.
نرخ مشارکت اقتصادی نسبت جمعیت فعال(شاغل و بیکار) به جمعیت در سن کار است؛ این شاخص اقتصادی در استان اصفهان در تابستان امسال نسبت به میانگین کشوری معادل ۰.۹ واحد درصد کمتر است.
نگاهی به آمار مذکور نشان میدهد که نسبت اشتغال در استان اصفهان نیز کاهش یافته است و از ۳۹.۱ درصد در تابستان پارسال به ۳۷.۱ درصد در تابستان امسال رسید.
طبق جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر کشور در تابستان امسال ۷.۵ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی ۴۱.۷ درصد بوده است.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کشور حاکی از آن است که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل(تابستان ۱۴۰۲)، چهاردهم درصد کاهش یافته است.
۴۱.۷ درصد جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر کشور در تابستان امسال از نظر اقتصادی فعال بودند؛ بررسی تغییرات این شاخص نیز حاکی از آن است که نسبت به فصل مشابه سال قبل(تابستان ۱۴۰۲) معادل یکدهم واحد درصد افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا، نرخ بیکاری در استان اصفهان در سال ۱۴۰۰ معادل ۱۰.۶ درصد و در سال ۱۴۰۱ معادل ۱۰.۷ درصد بود اما این شاخص از سال ۱۴۰۲ تک رقمی شد و به ۹.۲ درصد رسید.
این استان بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۹ شهرستان دارد و طبق آخرین اطلاعات حدود ۹۰ درصد جمعیت آن شهرنشین و ۱۰ درصد روستانشین هستند.
اصفهان با بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی کوچک و بزرگ یکی از صنعتیترین استانها بشمار میآید و از طرفی از قُطبهای علم و فناوری، صنعت گردشگری و تولید محصولات کشاورزی و دامی کشور است با اینحال به گفته کارشناسان، مسائلی مانند مهاجرت و خشکسالی در نرخ بیکاری و اشتغال آن تاثیر دارد.
منبع