به گزارش ایرنا از ایمیدرو، «محمد آقاجانلو» در این زمینه افزود: طرح احداث کارخانه احیای مستقیم بیجار با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آهن اسفنجی، از جمله طرح های پیشران اقتصادی است که به پیشرفت ۴۰ درصدی رسیده است.
وی گفت: میزان پیشرفت بخش مهندسی به حدود ۹۵ درصد رسیده است. در بخش اجرا، بیشتر سازه های مورد نیاز خط تولید در حال اتمام یا اجرا هستند. در بخش تامین نیز خریدهای داخل، تعیین تکلیف شده و در حال ساخت و ارسال از سوی سازندگان است.
سرپرست هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه طرح مگامدول آهن اسفنجی بیجار بزرگترین احیای مستقیم به روش ایرانی پرد «PERED» در کشورمان است، بیانداشت: تا پیش از این، واحدهای احیای مستقیم هفت طرح فولاد استانی با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی احداث شدهاند، اما ظرفیت این طرح ۲ برابر کارخانه های مورد اشاره است.
وی ادامهداد: میزان سرمایه گذاری این طرح هفتهزار میلیارد تومان است و با بهره برداری از آن، برای ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و برای چهار نفر به طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد می شود.
زیرساخت های مورد نیاز در حال اجرا
آقاجانلو با اشاره به اقدامات زیرساختی طرح مذکور، تصریح کرد: تامین گاز در مرحله انتخاب پیمانکار طراحی، اجرا و فرآیند مناقصه بوده و از ایستگاه خط انتقال گاز غرب (فاصله ۲۰۰ متر) انجام می شود. برای انتقال برق مورد نیاز (۶۳ کیلو ولت) با پیمانکار قرارداد منعقد شده و قرار است ۲۱ کیلومتر فاصله کارخانه تا پست ۲۳۰ کیلو ولت بیجار را اجرا کند.
وی افزود: تامین آب نیز از پساب تصفیه خانه بیجار استفاده می شود و اجرای خط لوله به فاصله ۱۲ کیلومتر به صورت PC و در مرحله انتخاب پیمانکار است.
منبع