سینما در بازیگری خلاصه نمی‌شود

سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان/ 2

کارگاه «راه‌های ورود به سینما» در سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهانبه گزارش ایکنا از اصفهان، کارگاه تخصصی «راه‌های ورود به سینما» با حضور علیرضا خمسه و جمعی از داوران نوجوان سی‌وششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، روز گذشته، 16 مهرماه در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد. 

علیرضا خمسه، بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به عنوان کارگاه و طرح سؤالی در این‌باره اظهار کرد: چگونه می‌توان پزشک، مهندس راه و ساختمان، خلبان و… شد؟ واردشدن به سینما فقط شامل بازیگری نمی‌شود و معنای گسترده‌تری دارد. سینما و تئاتر در بازیگری خلاصه نمی‌شود و بازیگری بخش کوچکی از دریایی به نام هنر است.

وی افزود: هرکدام از ما در کودکی به چیزی گرایش داشته‌ایم؛ برای مثال من از 8 یا 9 سالگی به بازیگری علاقه داشتم و برای خانواده‌ام نمایش بازی می‌کردم. اگر آن زمان کسی به من توجه داشت، می‌گفت این بچه در آینده بازیگر می‌شود. برادر من هم از کودکی دوربین خریده بود و به عکاسی علاقه داشت. سؤال او هم این بود که چگونه وارد سینما شوم و اکنون عکاس سینماست. 

این بازیگر سینما و تلویزیون اضافه کرد: خواهرم نیز با تکه‌پارچه‌هایی که مادرم داشت، برای عروسک‌هایش لباس می‌دوخت. او می‌توانست یک طراح لباس خوب شود. اگر راه ورود به سینما را جویا می‌شد، می‌توانست از مسیر یک طراح لباس به سینما قدم بگذارد. تئاتر، مادر همه هنرهاست. هنگامی که سینما به میدان آمد، تئاتر از قبل وجود داشت. سینما در اصل از هنر تئاتر بهره گرفته است.

وی ادامه داد: هنگامی که از من سؤال می‌شود چگونه می‌توانیم وارد سینما شویم، می‌گویم از کدام جنبه می‌توانید وارد سینما شوید؟ آیا رمان یا نمایشنامه می‌خوانید؟ اگر پاسخشان مثبت باشد، می‌گویم شما می‌توانید یک رمان‌نویس، نمایشنامه‌نویس یا فیلمنامه‌نویس خوبی شوید. گاهی در خانه از پدر یا مادر در خصوص چیدمان وسایل سؤال می‌پرسید، این نشان می‌دهد که شما می‌توانید یک طراح صحنه شوید.

خمسه تأکید کرد: به جزئیات علاقه‌مندی‌ها و رفتارهایتان توجه کنید. دختر بزرگم را زمان کودکی با خود به برنامه‌های تلویزیونی می‌بردم تا در مسیر بازیگری قرار گیرد؛ اما او اکنون مغز کامپیوتر است و علاقه‌مندی دیگری دارد. گاهی پدر و مادرها از استعداد فرزندانشان غافل هستند.

وی توجه به نیازمندی‌های شخصی را یکی از راه‌های ورود به سینما دانست و گفت: شما ضمن حفظ شغل و زندگی خانوادگی‌تان می‌توانید وارد سینما شوید. بسیاری از فیلمنامه‌نویسان و کارگردانان سینما، خانه‌دار بودند. کسی که وارد سینما می‌شود، به این معنا نیست که درهای دیگر جامعه را به روی خود ببندد.

این بازیگر سینما و تلویزیون تصریح کرد: کشف استعداد مهم است و خانواده بهتر از هرکس می‌تواند به فرزندش توجه کند. نیازی که در درون شما وجود دارد، باید کشف شود. متأسفانه معلمان ما فرصت ندارند استعدادها را کشف کنند. در هر رشته‌ای باید بهترین باشیم. جامعه به شغل‌های گوناگون نیاز دارد. مادرم دوست داشت من پزشک شوم. اگر من پزشک شده بودم، از آنجا که این رشته را دوست نداشتم، پزشک موفقی نمی‌شدم. 

یادآور می‌شود، در جریان این کارگاه آموزشی، فیلمی متعلق به حدود 25 سال پیش درباره آموزش تئاتر و بازیگری از زوایای گوناگون به نمایش درآمد که در آن هنرمندانی چون آزیتا حاجیان، محمدرضا شریفی‌نیا، محمود عزیزی و علیرضا خمسه به بیان نکاتی در این خصوص پرداخته بودند.

زهرا مظفری‌فرد

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

آیین معارفه سرپرست دانشگاه فرهنگیان لرستان

با حکم رجبعلی برزوئی، رئیس دانشگاه فرهنگیان ضمن قدردانی از زحمات و خدمات ارزشمند احمد …