برخورد سازمان غذا و دارو با صنایع غذایی متخلف/عوامل تایید نشدن مواد خوراکی کدامند؟

عبدالعظیم بهفر در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: تولیدکنندگان موظفند معیارهای بهداشتی و استانداردهای لازم را در تمام مراحل تولید و بسته‌بندی رعایت کنند تا سلامت عمومی حفظ شود.

وی ادامه داد: برای پیشگیری از چالش‌ها، سازمان غذا و دارو در مورد فراورده های برگشتی ضوابط سخت‌گیرانه‌ مانند ضوابط وارداتی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی اعمال می‌کند تا از سلامت و ایمنی محصولات اطمینان حاصل شود و موارد تخلف به شدت پیگیری و برخورد خواهد شد.

وی با اشاره به سخت‌گیری‌های سازمان‌های نظارتی و بهداشتی در خصوص سلامت و ایمنی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی اظهار داشت: محموله‌های غذایی که بازگشت داده می‌شوند، عمدتاً به دلیل مشکلاتی مانند آلودگی‌های میکروبی، استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز، باقیمانده سموم شیمیایی و عدم رعایت شرایط نگهداری هستند.

بفهر تصریح کرد: آلودگی‌های میکروبی از جمله حضور باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها مانند سالمونلا و اشریشیا کلی، یکی از دلایل اصلی بازگشت محصولات است که می‌تواند خطرات جدی برای سلامت مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

این مسئول در سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: استفاده از مواد نگهدارنده یا افزودنی‌های غیرمجاز و یا بیش از حد مجاز، موجب مشکلات زیادی در سلامت فرآورده‌ها می‌شود.

وی به مواد آلرژن بدون برچسب، عدم رعایت تاریخ انقضا و آلودگی‌های فیزیکی مانند وجود اجسام خارجی اشاره کرد و گفت: ارائه نشدن اطلاعات کامل و صحیح روی بسته‌بندی یا استفاده از موادخام غیر استاندارد نیز از جمله عواملی است که می‌تواند منجر به بازگشت محموله‌ها و حتی جریمه‌ها و توقف تولید شود.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

آلایندگی‌های نفتی به تالاب هورالعظیم آسیب وارد کرده است

به گزارش ایرنا به نقل از اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان احمدرضا لاهیجان‌زاده روز …