استاد ادبیات دانشگاه فردوسی:
به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی «جعفر یاحقی» استاد ممتاز ادبیات دانشگاه فردوسی در نشست «هفته گفتوگوهای فرهنگی آسیایی؛ زبان فارسی میراث مشترک معنوی» که با حضور استادان زبان و ادبیات فارسی داخلی و خارج کشور در دانشگاه فردوسی مشهدبرگزار شد، اظهار داشت: خراسان بزرگ و فرهنگی، میراثدار زبان فارسی است و این زبان در این سرزمین بالیده و به نقاط دیگر ایران رفته است.
وی ادامه داد: نام خراسان به ۲ اعتبار مقدس است؛ نخست به دلیل وجود مقدس حرم امام رضا علیهالسلام و دوم به خاطر زبان فارسی که توانسته است معرفت دینی و علمی را به نقاط نزدیک و دور منتقل کند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: آنچه وظیفه اساتید آموزش زبان فارسی در داخل و خارج از کشور به حساب میآید، این است که از پاره شدن این چتر بزرگ فرهنگی جلوگیری کنیم.
یاحقی با بیان اینکه متاسفانه خطرات بدی زبان فارسی را در جهان تهدید میکند؛ افزود: مشکلات موجود در برخی کشورهای همسایه سبب وجود ضعف در زبان فارسی شده است که اساتید زبان فارسی باید مراقب این وضعیت باشند.
وی با اشاره به اینکه وضعیت زبان فارسی در چند سال اخیر، اسفانگیز است و آن هیمنهای که داشته، امروز خدشهدار شده است، بیان داشت: زبان فارسی در واقع در کشورهای همسایه اسیر سرپنجه فرهنگ غربی شده است.
این استاد دانشگاه با هشدار نسبت به اینکه فرهنگ، دستور و واژگان زبان فارسی دارد آسیب میبیند، خاطرنشان کرد: باید نسبت به شرایط زبان فارسی مراقب باشیم و یکپارچگی خود را حفظ کنیم.
یاحقی با اشاره به تاثیر فضای مجازی بر زبان فارسی بیان داشت: جدا از آسیبهای فضای مجازی که به زبان فارسی لطمه میزند، آفت ارتباطات همه دنیا را شبیه به هم و ما را از خودمان دور میکند؛ بنابراین باید نسبت به این آسیبها، هوشیار باشیم.
انتهای پیام/
منبع