سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان/ 5
به گزارش ایکنا از اصفهان، در جریان اکران آثار سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، نشست پرسش و پاسخ سازندگان فیلم «باغ کیانوش»، شب گذشته، 17 مهرماه با حضور خبرنگاران نوجوان جشنواره و اصحاب رسانه در پردیس سینمایی ساحل اصفهان برگزار شد.
این فیلم اقتباسی، روایتی از سقوط خلبانی عراقی در باغ مردی به نام کیانوش است و اتفاقاتی که پس از آن رخ میدهد، لحظات چالشبرانگیز و نفسگیری برای مخاطب رقم میزند.
رضا کشاورز حداد، فیلمنامهنویس و کارگردان اثر در این نشست اظهار کرد: از حضور در اینجا بسیار خوشحال هستم. شاید باورتان نشود، اکرانهایی که در این مدت داشتهام، به جذابیت چند روزی که در اینجا حضور داشتهام، نبوده است؛ زیرا مخاطب من عملاً شما نوجوانان و همسنوسالانتان هستید.
وی ادامه داد: قبل از فیلم «باغ کیانوش»، فیلمهای کوتاه بسیاری با محوریت کودکان ساخته بودم. کار کردن با کودکان را دوست دارم؛ زیرا آنها هنگام کار کردن صداقت دارند و خستگی و غر زدنشان به همین دلیل است. روزهایی که همه بچهها در پروژه حضور داشتند، من نیز انرژی بیشتری داشتم.
این کارگردان سینما بیان کرد: من یک کودک درون دارم و اگر او فیلمی را که میسازم، دوست داشته باشد، میتوانم بگویم طیف وسیعی از همسنوسالان شما نیز آن را دوست خواهند داشت.
وی با بیان اینکه «باغ کیانوش» تاکنون به جشنوارههای خارجی ارائه نشده است، گفت: قطعاً برای من دیدهشدن فیلم از سوی مخاطبان، فراتر از جشنواره مورد توجه است. جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان نیز قطعاً مسیری برای دیدهشدن در عرصه جهانی بهشمار میرود. دوستان ما نیز برای پخش فیلم «باغ کیانوش» در سطح بینالمللی برنامه دارند؛ منتهی در وهله اول، مخاطب داخلی برای ما مهمتر است. امیدواریم مخاطبان بسیاری این فیلم را ببینند و زمان اکران آن نیز نزدیک است.
کشاورز حداد در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران نوجوان در خصوص چگونگی اقتباس فیلم «باغ کیانوش» از کتابی با همین نام تصریح کرد: هنگامی که کتاب را خواندم، فرود خلبان عراقی در باغ برایم منبع الهام بود و به قدری ظرفیت داشت که به آن بال و پر دادم. حول محور خط اصلی داستان نیز تخیلات بسیاری داشتیم؛ اما اگر مشکلی پیش میآمد، به کتاب مراجعه میکردیم. بهطور کلی، به ایده مرکزی داستان بسیار وفادار بودیم.
وی توضیح داد: انسان از جایی به بعد مسیرش را پیدا میکند. من فضای کودکانه را بسیار دوست داشتم و بازخوردهای مخاطبانم متناسب با علاقهام بود. کار کودک از جنبههایی سخت است و در فیلم «باغ کیانوش» هم بازیگران کودک اگرچه سختی بسیاری کشیدند، اما برای هرچه بهتر شدن کار، تمام تلاش خود را میکردند.
این کارگردان سینما در خصوص حضور نداشتن بازیگران فیلم در جشنواره گفت: با وجود پیگیریها و تمایل بازیگران برای حضور در این جشنواره، فقط از کارگردان و تهیهکننده دعوت شد تا در اینجا حضور پیدا کنند.
وی با اشاره به زمان فیلمبرداری این اثر یادآور شد: شبکاری چندین برابر روزکاری زمان میبرد و از آنجا که بخش عمدهای از فیلم در شب اتفاق میافتاد، ما پلانها را در روز فیلمبرداری و بعد آنها را به شب تبدیل کردیم. ضبط صحنهها در زمان گرگومیش انجام میشد. البته در اصلاح رنگ تلاش کردیم سکانسها را به شب واقعی نزدیک کنیم.
کشاورز حداد اضافه کرد: من قبل از ساخت «باغ کیانوش»، قصه آن را برای همسنوسالان شما تعریف میکردم تا بفهمم کدام قسمت آن خستهکننده است؛ بنابراین سعی داشتم نقاط جذاب و خستهکننده آن را پیدا کنم.
سپس میلاد محمدی، کارگردان انیمیشن موجود در فیلم «باغ کیانوش» بیان کرد: ما تلاش کردیم فیلم مهیجی برای بچهها بسازیم که از دیدن آن لذت ببرند و پیام فیلم را و اینکه بچهها میتوانند قهرمان باشند، دریابند.
وی گفت: «باغ کیانوش» محصول یک کار جمعی است. بعضی از روزها تا 100 نفر در یک پروژه حاضر هستند تا فیلم به مرحله تولید برسد. بعضی از سکانسهای «باغ کیانوش» تماماً رایانهای هستند؛ برای مثال، گودی که در فیلم نمایش داده میشود، وجود خارجی ندارد. ممکن است ظرافتهایی پشت یک فیلم باشد و عوامل آن ماهها تلاش میکنند تا شما محصولی جذاب و چشمودلنواز تماشا کنید.
زهرا مظفریفرد
انتهای پیام
منبع