مناسب‌سازی راه‌های دسترسی معلولان به مکان‌های گردشگری فارس

به گزارش خبرنگار ایرنا، براسا آمارها در زمان حاضر نزدیک به ۱۵۰ هزار فرد توانخواه زیر پوشش بهزیستی فارس خدمات حمایتی دریافت می‌کنند، جمعیتی که نمی‌توان و نباید از زیست اجتماعی آنها چشم پوشید.

مناسب‌سازی اماکن عمومی برای توانخواهان شهر تنها به کوچه و خیابان‌ها، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها، بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی و یا آپارتمان‌های نوساز محدود نمی‌شود بلکه تفریح و تفرج نیز بخشی از حیات اجتماعی این قشر است که نباید مغفول بماند.

هر چند اگر یک روز از دید و جانب یک معلول حسی و حرکتی یا نابینا در کوچه و خیابان‌ها و اماکن شهرهای فارس قدم بزنیم، متوجه می‌شویم که حضور در اجتماع و انجام کارهای روزمره بدون کمک دیگران تا چه اندازه برای این قشر دشوار است.

برای اینکه بیشتر، همشهری‌های توانخواهان خود را درک کنیم کافی است حتی با کالسکه کودک یا هر چرخ دستی دیگر در شهر تردد کنیم و یک روز خود را بگذرانید.

برای اینکه بیشتر، همشهری‌های توانخواهان خود را درک کنیم کافی است حتی با کالسکه کودک یا هر چرخ دستی دیگر در شهر تردد کنیم و یک روز خود را بگذرانید.

هر چند برخی قواعد دولتی و شهری وضعیت را اندکی بهتر از گذشته کرده اما کماکان شهر برای این قشر ۱۵۰ هزار نفری فارس به سامان نیست.

مناسب‌سازی پارک‌ها و بوستان ها و البته سایتهای گردشگری، تاریخی و فرهنگی نباید در مناسب سازی اماکن عمومی مورد غفلت قرار گیرد چرا که گردشگری حق همه است و نمی‌توان بخشی از جامعه را از آن محروم کرد، بخصوص که سفر، گردش و تفرج بیشتر خانوادگی انجام می‌شود و این یعنی در این بخش جمعیت بسیار بیشتری درگیر مناسب سازی اماکن گردشگری و تفریحی خواهند بود.

مناسب‌سازی راه‌های دسترسی معلولان به مکان‌های گردشگری فارس

مناسب‌سازی سایت های گردشگری فارس

اکنون مسئولان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس می‌گویند این مساله را در پروژه‌های اخیر گردشگری و ساماندهی اماکن میراثی خود و در همه سایتهای گردشگری مد نظر قرار داده اند تا این حق به معلولان فارسی بازگردد.

یکی از نمادهای این تصمیم اجرای تور گردشگری ویژه معلولان با شعار “گردشگری برای همه باهم زیستی و صلح در فارس” بود که در اماکن گردشگری شیراز برگزار شد.

در این تور در این شرکت‌کنندگان از معلولان و فعالان اجتماعی این گروه بودند، اماکن تاریخی و گردشگری مرکز فارس به‌صورت تخصصی بازدید و بررسی شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس در این رویداد، به خبرنگاران گفت: گردشگری حق همه مردم فارس و ایران است و اماکن تاریخی و گردشگری باید برای استفاده معلولان مناسب وباشد تا بتوانند میزبان این قشر از جامعه باشند.

محمد ثابت اقلیدی افزود: این بازدید، گامی برای دسترس پذیر بودن و بازدید معلولان در اماکن تاریخی و فرهنگی استان است.

یکی از مهمترین مواردی که در مناسب سازی سایت‌های گردشگری ویژه معلولان مد نظر است، مسیر بازدید گردشگران از بخش‌های مختلف یک مجموعه تاریخی و فرهنگی است.

آنطور که مسئولان میراث فرهنگی فارس گفته‌اند توجه به ایمنی مسیرهای بازدید از اماکن یکی از مولفه‌های مورد توجه آنها برای ساماندهی این سایت‌ها است و در پروژه‌های مرمتی اخیر نیز مد نظر قرار گرفته است.

به عنوان نمونه معاون میراث فرهنگی فارس درباره ایجاد مسیر دسترسی کاخ جهانی سروستان گفت: قرار است مسیر بازدید و دسترسی ایمن به فضاهای معماری کاخ سروستان با بیش از ۶ میلیارد و۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار اجرایی ‌شود.

افشین ابراهیمی افزود: پیشتر، اوایل دهه ۸۰، راهی برای دسترسی گردشگران به این کاخ جهانی ایجاد شده اما اکنون با گذشت ۲ دهه، مستهلک شده، بخشهایی از آن از بین رفته و بویژه تردد در آن با ویلچر یا کالسکه کودکان دشوار و ناایمن است.

به گفته او با هدف دسترسی آسان همه اقشار جامعه از جمله سالمندان و معلولان، این مسیر به صورت مناسب سازی شده و با استفاده از آجر اجرایی می‌شود.

به گفته متولیان امر سهولت بازدید از سایت‌های گردشگری در میراث جهانی تخت جمشید نیز مد نظر قرار گرفته تا بازدیدکنندگان بتوانند از همه بخش‌های تختگاه به آسانی بازدید داشته باشند.

درباره شهر جهانی بیشاپور نیز ثابت اقلیدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و و صنایع‌دستی دستی فارس، به همین مساله اشاره کرد و گفت طرح مسیر بازدید که در شورای فنی تصویب شده، این سه لیت دسترسی را در حد ممکن و معقول مد نظر قرار داده است.

مناسب‌سازی راه‌های دسترسی معلولان به مکان‌های گردشگری فارس

رونمایی از ویلچرهای ارگ و یک خبر خوش

در حاشیه برگزاری تور گردشگری ویژه معلولان در شب از، از ویلچرهایی که اداره کل میراث فرهنگی فارس برای تسهیل تردد معلولین در ارگ کریم‌خانی اختصاص داده بود نیز رونمایی شد.
به گفته ثابت اقلیدی این اقدام در راستای ارائه خدمات ویژه به گردشگران و مسافران معلول و نیازمند به کمک در اماکن تاریخی و فرهنگی استان انجام شد.

او این خبر خوش را هم داد که از این پس افراد توانیاب که وارد اماکن تاریخی و فرهنگی فارس می‌شوند و نیازمند استفاده از ولیچر هستند می‌توانند با ارائه کارت شناسایی معتبر این خدمات را به‌صورت رایگان دریافت نمایند.

هر چند هم‌اکنون شرایط در بیشتر سایتهای گردشگری فارس چندان مطلوب نیست اما شاید راه آغاز شده به شرط نظارت مداوم و البته حفاظت از ضرورت های فنی حفاظت از میراث تاریخی، به چشم‌اندازی روشن‌تری برای همگانی شدن گردشگری فارس بینجامد. ابزارک تصویر


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

«محمد شکیبانیا» رئیس سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند شد/ معرفی هیات رئیسه

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی، اعضای هیات رئیسه و رئیس سیزدهمین دوره …