اعلام آمادگی «عصائب اهل الحق» برای مشارکت در نبرد علیه رژیم صهیونیستی

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق در سخنرانی خود به مناسبت سالگرد طوفان‌الاقصی از آمادگی کامل نیرو‌های خود برای ورود به جبهه شمالی در مقابل رژیم صهیونیستی خبر داد.

علی‌رغم اینکه دبیرکل عصائب ابتدا از عضویت در «گروه مقاومت اسلامی در عراق» امتناع کرده بود، تغییر موضع وی در قبال ورود عراق پس از عملیات ارتش اسرائیل علیه مردم لبنان توجه افکار عمومی در عراق را به خود جلب کرده است.

اعلام آمادگی «قیس الخزعلی» برای مشارکت در نبرد علیه رژیم صهیونیستی

عصائب اهل الحق برخلاف دیگر گروه‌های مقاومت که تحت عنوان «مقاومت اسلامی عراق» شناخته می‌شوند، به دلیل فعالیت سیاسی و همچنین براساس رسالتی که برای خود تحت نام جریان «صادقون» تعریف کردند، تا پیش از این تلاش داشتند تا از ورود به منازعات نظامی اجتناب کنند و در عین حال اقدامات خود را همواره با هماهنگی دولت مرکزی بغداد به پیش برند.

الخزعلی در این سخنرانی که به صورت فایل ویدیویی در فضای مجازی انتشار یافته بود با اشاره به خطر تجاوزات مستمر و در حال گسترش تل‌آویو در سطح منطقه اعلام کرد که عراق در نوبت بعدی عملیات اسرائیل قرار دارد و در مراحل بعدی ایران و یمن را هم در بر خواهد گرفت.

تغییر راهبرد عصائب اهل الحق در مواجهه با رژیم صهیونیستی

عصائب اهل الحق از جمله گروه‌های مقاومت عراقی بود که در زمان تسلط داعش بر غرب عراق، تامین امنیت و کنترل مرز سوریه را در دست گرفت و در همکاری با حزب الله لبنان توانست از تسلط داعش بر سایر مناطق عراق و سوریه جلوگیری کند. 

پس از آزادسازی کامل عراق از چنگال اشغال داعش در شهر‌ها و روستا‌های غربی، بخشی از نیرو‌های عصائب اهل الحق به دلیل مشارکت و فعالیت سیاسی در قالب دولت و پارلمان عراق بنا به دستور دبیرکل از مرز سوریه و عراق عقب‌نشینی کردند تا دیگر گروه‌های حشدالشعبی و ارتش عراق بر مرز مسلط شوند. 

این راهبرد موجب شد تا قیس الخزعلی بتواند با آزادی عمل بیشتری جریان سیاسی خود موسوم به «صادقون» را تقویت کند. اما افزایش فعالیت سیاسی و بازگرداندن بخشی از نیرو‌ها در مرز سوریه و عراق باعث نشد تا دبیرکل عصائب اهل الحق و عضو سابق جیش المهدی از رویکرد و خط مشی مقاومت عقب‌نشینی کند.

الخزعلی در دولت فعلی عراق به ریاست محمد شیاع السودانی، دو راه را در پیش گرفت؛ ابتدا تمرکز رویکرد مقاومت جویانه خود را به حضور نظامیان آمریکایی در خاک این کشور متمرکز کرد و بر همین اساس فعالیت محدود نظامی در کنار افزایش سطح هماهنگی میان دولت عراق و دیگر گروه‌های مقاومت با هدف به نتیجه رسیدن مذاکرات پایان ماموریت نیرو‌های ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش در دستور کار جریان تحت رهبری وی قرار گرفت. 

در کنار این موضوع، الخزعلی در انتخابات شورا‌های استانی عراق حضور فعالی داشت و توانست استانداری بابل را از آن جریان صادقون کند. فعالیت سیاسی وی تنها به اینجا ختم نمی‌شود. ایفای نقش میانجی برای تشکیل دولت محلی کرکوک که در آستانه شعله‌ور شدن اختلافات قومیتی قرار داشت؛ به علاوه تحکیم روابط با رهبران حزب اتحادیه میهنی اقلیم کردستان عراق، زمینه‌ای را برای تبدیل شدن وی به یک رهبر فراقومیتی رقم زد. 

شرایط ورود عراق به جنگ

رهبر عصائب اهل الحق در سخنرانی خود به مناسبت نخستین سالگرد عملیات طوفان‌الاقصی خطاب به رزمندگان لبنانی اعلام داشت: «ما در عراق در آماده‌باش کامل به سر می‌بریم و حاضریم که همراه با شما مبارزه کنیم، اما سرنوشت به دستان شماست و منتظر یک اشاره از سمت شما هستیم».

انتظار می‌رود عراق در وضعیت کنونی به صورت مستقیم وارد جنگ در جبهه شمالی رژیم صهیونیستی نشود مگر در شرایطی که:

۱. حزب‌الله در سازماندهی و جایگزینی فرماندهان دچار برخی مشکلات شود که عملیات‌های اخیر حزب الله در عمق خاک فلسطین اشغالی حتی پس از شهادت سید حسن نصرالله نیز بیانگر عدم آسیب پذیری پیکره واحد‌های عملیاتی حزب الله حتی از پس تجاوزات و سیاست‌های تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی است؛

۲. ارتش لبنان از مشارکت در جنگ علیه اسرائیل سر باز زند؛ به دلیل اینکه برخی سناریو‌ها از احتمال کودتای ارتش علیه دولت موقت میقاتی خبر می‌دهند. در این صورت شکاف در ساختار سیاسی لبنان عمیق خواهد شد که ورود و پیش‌روی اسرائیلی‌ها را تسهیل خواهد کرد؛

۳. ورود زمینی ارتش اسرائیل به عمق خاک لبنان؛ برخی ناظران پیش بینی می‌کنند پیش روی ارتش اسرائیل در جنوب لبنان، ورود دیگر گروه‌های محور مقاومت را به میدان نبرد با تل‌آویو به دنبال خواهد داشت.

به رغم فرضیات فوق، الخزعلی از طریق پیام ویدیویی که به رزمندگان لبنان صادر کرد، مسئولیت ورود نیرو‌های مقاومت عراقی را به طرف لبنانی محول کرد. در مجموع به نظر می‌رسد عصائب اهل الحق حداقل تا زمان ساماندهی شاکله فرماندهی و انتخاب دبیرکل جدید حزب الله برای ورود مستقیم به جنگ منتظر می‌ماند، اما در عین حال آماده است تا در چارچوب راهبرد «وحدت میدان‌ها» با هدف حمایت و پشتیبانی از رزمندگان مقاومت در دو جبهه غزه و لبنان به عملیات‌های موشکی و پهپادی خود در عمق سرزمین‌های اشغالی ادامه دهد.

رهبر عصائب اهل الحق با یادآوری سخن شهید سید حسن نصرالله که گفته بود: «در سومین جنگ پیروزی قطعی به دست خواهیم آورد» درگیری میان لبنان و اسرائیل را جنگی سرنوشت‌ساز برای منطقه قلمداد کرد و پیروزی در آن را وعده الهی دانست.

 قیس الخزعلی در عین حال در پیامی به مردم غزه، بار دیگر تعهد خود و جریان صادقون به مسئله فلسطین را ابراز داشت و خطاب به رزمندگان حزب الله لبنان گفت: «سید حسن به شما می‌نگرد و به امید خدا او را خوشنود خواهید کرد.»

سخنان قیس الخزعلی به مناسبت سالگرد طوفان‌الاقصی را می‌توان به عنوان پیام آماده‌باش سراسری برای تمامی گروه‌های مقاومت قلمداد کرد. با این حال توجه به تحولات صحنه سیاست داخلی در عراق و شرایطی که دولت عراق در ماه‌های اخیر با آن دست و پنجه نرم می‌کند بیانگر آن است که در صورت آغاز جنگ فراگیر انتظار می‌رود دولت سودانی به جای ورود مستقیم به جنگ، از نیرو‌های مقاومت عراقی حمایت تسلیحاتی و مالی کند. 

انتهای پیام/ 271


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

۵ شهید گمنام در بوشهر تشییع و تدفین می‌شود – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ علیرضا غریبی دوشنبه شب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان …