داروی مشترک و سامانه هشدار سریع بیماری‌ واگیر در کانون بحث وزیران بهداشت بریکس

به گزارش ایرنا، وزرا و نمایندگان حوزه بهداشت کشورهای عضو بریکس روز جمعه در این نشست بر ضرورت همکاری در حوزه‌های بهداشت، تحقیقات، تولید دارو و تامین مالی پروژه‌های بهداشتی تاکید کردند.

میخائیل موراشکو وزیر بهداشت روسیه، هدف از این نشست را کمک به افزایش سطح سلامت جسمی و روانی جوامع کشورهای عضو بریکس از مسیر ارتقای همکاریهای درون بریکسی خواند.
موراشکو تاکید کرد که روسیه از ساخت داروهای مشترک و اتصال سیستم‌های هشدار سریع بیماری‌ها در کشورهای عضو بریکس حمایت می‌کند.

دکتر علیرضا رئیسی که به نمایندگی از کشورمان در این نشست حضور داشت، در سخنانی بر تعهد کشورمان به ارتقای سلامت جهانی و همکاری با کشورهای عضو بریکس، تاکید کرد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار داشت که ایران، با شعار “سلامت برای همه”، همواره بر دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی در سراسر کشور، به ویژه در مناطق دورافتاده، تأکید داشته است.
وی از کشورهای بریکس درخواست کرد که در زمینه‌های ایجاد سیستم‌های هشدار زودهنگام برای بیماری‌های واگیردار، تحقیقات در حوزه سلامت و درمان و دسترسی عادلانه به دارو و واکسن در سطح جهانی با یکدیگر همکاری کنند.
این نشست با تصویب بیانیه‌ای مشترک به کار خود پایان داد.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران در حاشیه این نشست با همتای روسی خود دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار، درباره افزایش سطح همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مرتبط با بهداشت، درمان، تجهیزات پزشکی و دارویی گفت و گو شد.

درباره گروه بریکس
گروه اقتصادهای نوظهور سال ۲۰۰۶ میلادی، در حاشیه شصت و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک پایه‌گذاری شد. در آن زمان، وزیران امور خارجه روسیه، برزیل و چین و وزیر دفاع هند یک نشست ویژه جداگانه برای توافق بر سر توسعه همکاری های متنوع در یک چارچوب چهارجانبه را بررسی کردند.

نخستین اجلاس سران این گروه در سال ۲۰۰۹ میلادی در یکاترینبورگ روسیه برگزار شد که آنها در بیانیه مشترک نهایی، توافق کردند که گفت‌وگوها و همکاری‌های منسجم، فعال، عمل‌گرا، باز و شفاف را نه تنها به نفع کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور، بلکه برای ایجاد نظم جهانی هماهنگ که صلح پایدار و مشترک را تضمین می‌کند، توسعه دهند.

در آن زمان، از این گروه، به عنوان بریک (BRIC) (متشکل از حروف نخست اسامی کشورهای برزیل، روسیه، هند و چین) یاد شد. با پیوستن جمهوری آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱، حرف س – “S” – (ابتدای نام South Africa ) به “بریک” اضافه شد.

در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در تابستان ۱۴۰۲، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که اعضای این گروه (متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تصمیم گرفته اند از جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی، عربستان سعودی، آرژانتین و امارات برای عضویت کامل بریکس از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دی‌ماه ۱۴۰۲) دعوت کنند.

رئیس‌جمهور جدید آرژانتین پس از آن اعلام کرد که کشورش به این گروه نمی‌پیوندد. سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه که کشورش ریاست دوره‌ای گروه بریکس را برعهده دارد، در پاسخ به پرسشی در این باره گفت: ما دعوت از آرژانتین را لغو نمی کنیم، این دعوت باقی می ماند. خواهیم دید که توسعه بیشتر بریکس چگونه پیش می رود و همکاران آرژانتینی ما درباره این موضوع چه نتیجه گیری خواهند کرد.

کشور روسیه به عنوان رئیس دوره ای گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ رویداد را در این چارچوب برنامه ریزی کرده است. مهمترین رویداد، اجلاس سران گروه بریکس است که اول تا سوم آبان ۱۴۰۳ در کازان روسیه برگزار می‌شود. به گفته مقامات مسکو، سران بیش از ۳۰ کشور حضور خود را در این نشست تأیید کرده‌اند.
در میان اعضای جدید، مشارکت عربستان سعودی در رویدادهای بریکس کمرنگ بوده است. به گفته کنستانتین کاساچف عضو شورای فدراسیون روسیه، ریاض همچنان در حال بررسی مشارکت در گروه بریکس است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تامین اجتماعی به زنان خانه‌دار و دختران خدمات بیمه‌ای ارائه می‌دهد

به‌گزارش روز یکشنبه ایرنا، سازمان تأمین‌اجتماعی در تشریح جزئیات طرح بیمه بیمه‌ زنان خانه‌دار و …