حجت الاسلام حسین رحیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان بیرجند با هفت موقوفه پیشتاز تعداد موقوفات مربوط به ازدواج است.
وی ادامه داد: همچنین شهرستان طبس پنج موقوفه، شهرستان های سرایان و فردوس هر کدام ۲ موقوفه، قاینات و خوسف هم هر کدام یک موقوفه در خصوص ازدواج دارند اما در نهبندان، بشرویه و زیرکوه هم موقوفهای با نیت ازدواج وجود ندارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی اظهار کرد: خشکسالی و کمبود درآمد در روستاها یکی از مهمترین عوامل نداشتن درآمد و ترغیب مردم برای وقف با نیت ازدواج است.
وی عنوان کرد: در شهرستان بیرجند از محل عواید موقوفات سرمایهگذاری مناسبی صورت گرفته و تعدادی واحد مسکونی ساخته شده که با یک سوم قیمت اجاره در اختیار زوجهای جوان قرار میگیرد.
حجت الاسلام رحیمی با بیان اینکه زوجین برای سکونت در این واحدها باید از قبل ثبتنام کنند افزود: زوجین با شرکت در قرعهکشی به مدت ۲ سال با یک سوم اجاره در این خانهها مستقر میشوند و در صورت فرزنددار شدن یک سال به مدت اجاره آنها افزوده میشود.
وی با بیان اینکه در یکسال گذشته ۴۴ سری کمک جهیزیه از محل موقوفات در استان توزیع شده است تاکید کرد: ترویج ازدواج آسان در جامعه باید دستور کار نهادهای دولتی و فرهنگی قرار بگیرد چرا که این مهم با فرهنگسازی در نهاد خانواده میسر است.
اکنون بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ موقوفه و ۲۲ هزار و ۵۵۰ رقبه در استان خراسان جنوبی وجود دارد.
منبع