به گزارش ایرنا، در روزهای گذشته یک فعال سیاسی و یک جوان دانشجو عراقی بارزترین چهره هایی بوده اند که در معرض این طرد و انزوای اجتماعی قرار گرفته اند.
«غیث التمیمی» عضو سابق جریان صدر و یکی از رهبران اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ از مهمترین این چهره ها است که به دلیل حمایت آشکار از رژیم صهیونیستی در کشتار مردم غزه و لبنان، قبیله عربی بزرگ «بنی تمیم» در بیانیه ای رسمی از او تبری جست و او را مطرود این قبیله خواند.
التمیمی که پیشتر عمامه بر سر می گذاشت در جریان اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ (مهرماه ۱۳۹۸) که منجر به سقوط دولت «عادل عبدالمهدی» شد عمامه را کنار گذاشت و کت و شلوار پوشید و با ترک عراق در لندن مستقر شد و از همان زمان مواضع او تغییر کرد تا جایی که او اینک از جنایات و نسل کشی رژیم صهیونیستی حمایت می کند و خواهان عادی سازی روابط عراق با این رژیم غاصب است.
قبیله عربی بنی تمیم با انتشار بیانیه ای تحت عنوان «بیانیه طرد» اعلام کرد که متاسفانه در هر قبیله و عشیره ای افراد رذل و پست و فاقد دین و ارزش پیدا می شوند و در قبیله بنی تمیم هم فرد موسوم به «غیث» که خود را منتسب به این قبیله کرده است از این دست است.
این قبلیه که بیانیه اش در اختیار ایرنا قرار گرفت، افزوده است که قبیله بنی تمیم از فرد موسوم به «غیث عبدالجبار عبدالله» (التمیمی) به دلیل تبدیل شدن به صهیونیستی پست و دور از عقاید و ارزش ها و حتی میراث و سنن عشایری از او اعلام بیزاری کرده و او را از قبیله طرد و با او اعلام دشمنی می کنیم.
این قبیله با اشاره به اینکه غیث التمیمی به کشور و قبیله و دین اسلام خیانت کرده است، از دستگاه های امنیتی عراق خواسته است که او را تحت تعقیب قرار داده و مجازات کنند.
عشایر و قبایل عربی معمولا از طرد و تبری جستن از فرزندان عشیره و قبیله خود به دلیل رسوایی که برای آنها به دنبال دارد و آنها را در چشم دیگر عشایر و قبایل بد جلو می دهد معمولا از طرد و تبری جستن خودداری می کنند و فقط در شرایطی که فساد و فسق یک فرد در داخل عشیره و قبیله به طور کامل آشکار و عیان می شود و عشیره قادر به پنهان کردن آن نیست برای فرار از این ننگ، رسما او را از عشیره و قبیله بیرون می کنند و آنچه در قضیه غیث التمیمی روی داده نیز همین بوده است.
از طرفی در اقدامی بی سابقه در عراق، دانشگاه آزاد «فارابی» در بغداد یک دانشجوی خود را به دلیل اهانت به شهید مقاومت، سید حسن نصرالله از این دانشگاه اخراج کرد.
این دانشگاه در بیانیه ای اعلام کرد که کمیته انضباطی دانشگاه «یحیی عبدالحمید قادر» دانشجوی رشته علوم محاسبات و بانکداری را به دلیل اهانت به شهید مقاومت سید حسن نصرالله طی انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه های اجتماعی از این دانشگاه اخراج کرد.
این دانشجو در سال دوم تحصیل خود بود که از این دانشگاه اخراج شده و شاید اولین مورد اخراج دانشجو به دلیل همراهی با سیاست های رژیم صهیونیستی و ابراز خرسندی از شهادت سید مقاومت سید نصرالله به شمار رود.
پیش از این نیز نیروهای امنیتی عراق تعدادی از کارگران سوری را که به همراه یک شرکت عربی برای انجام کارهای عمرانی در شهر کربلا مشغول به کار بودند و در شب شهادت سید مقاومت ابراز خوشحالی کرده بودند، بازداشت کردند.
طبق گزارش های دستگاه های امنیتی عراق، افراد این مجموعه حدود ۲۰ نفر بودند که در جریان شهادت سید مقاومت سید حسن نصرالله در یکی از اماکن عمومی شهر کربلا ابراز شادی کرده و ویدئویی از آن را در شبکه های اجتماعی منتشر کرده بودند که دستگاه های امنیتی این مجموعه را رصد و بعد از شناسایی محل، همه آنها را بازداشت کرد.
بعد از بازداشت این افراد که همگی تبعه سوریه هستند، فراخوان های متعددی در سطح رسانه ها و شبکه های اجتماعی در عراق شروع شده که دستگاه های امنیتی عراق نسبت به کارگران خارجی فعال در عراق حساس شوند و برخی معتقدند که شرکت های عربی که این افراد را تحت عنوان نیروی کار وارد عراق می کنند، احتمالا هسته های خفته داعش باشند که در آینده در ساعت صفر در استان های جنوبی و مرکزی عراق به ویژه شهرهای مذهبی عراق فعال خواهند شد.
از این رو، درخواست های متعددی در رسانه ها و شبکه های اجتماعی وجود دارد تا دستگاه های امنیتی، وضعیت کارگران خارجی و کارت های هویتی آنها را به طور جد بررسی کرده و سوابق آنها را رهگیری کنند.
همه این اتفاقات از جمله آنچه در سطح عشایر و مراکز علمی و دانشگاهی، نسبت به وضعیت کارگران عربی فعال در عراق در هفته های اخیر روی داده، مورد استقبال افکار عمومی در عراق قرار گرفته است و بر ضرورت برخورد جدی با اینگونه موارد که می خواهند بسترساز روابط با رژیم اشغالگر اسرائیل یا تضعیف جبهه مقاومت شوند، تاکید کرده اند.
پارلمان عراق در ماه می ۲۰۲۲ میلادی با تصویب قانونی هرگونه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را ممنوع اعلام کرد هر فرد که بخواهد برای این امر تلاش کند مستوجب مجازات قضایی و زندان و در مواردی اعدام است.
منبع