سید مهدی نبوی ثالث روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تا سال گذشته ۴۵ مدرسه بالای ۵۰ نفر در روستاهای استان داشتیم که دانش آموزان مقطع متوسطه اول به صورت مختلط تحصیل میکردند و امسال این آمار به ۲۵ مورد رسیده اما تلاش کردهایم که کلاسها تفکیک شده برگزار شود.
وی اظهار کرد: طرح جامع کاهش مدارس مختلط امسال در آموزش و پرورش خراسان جنوبی تعریف شده و با ارزیابی فاصله روستاها، تعداد دانش آموزان، ظرفیتهای استانی، موانع و محدودیتها توانستیم ۲۰ مدرسه را از حالت مختلط خارج کنیم.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه حد نصاب تشکیل مدرسه متوسطه اول ۷۵ دانش آموز است ادامه داد: حداقل باید سه کلاس ۲۵ نفره تک پایه در مدارس متوسط اول تشکیل شود اما مهمترین مشکل روستاها و تشکیل مدارس مختلط به حد نصاب نرسیدن دانش آموزان است.
وی با تاکید بر اینکه به نسبت جمعیت استان بالاترین مدارس شبانه روزی را داریم عنوان کرد: این مدارس برای تجمیع دانش آموزان ساخته شده اما والدین در این زمینه مقاومت میکنند لذا مجبور به تشکیل کلاسهای مختلط در روستاهای کم جمعیت هستیم.
نبوی ثالث استفاده از ظرفیت مدارس شبانه روزی، راه اندازی مدارس روستا مرکزی، تفکیک کلاسها و شفیتبندی دختران و پسران را از راهکارهای کاهش مدارس مختلط برشمرد و ادامه داد: برای اینکه دانش آموزان بتوانند از تحصیل با کیفیت بهرهمند شوند بهترین راهکار استفاده از ظرفیت مدارس شبانه روزی است.
وی با تاکید بر اینکه تمامی هزینههای ایاب و ذهاب دانش آموزان مدارس شبانه روزی از سوی آموزش و پرورش تامین میشود گفت: اکنون ۱۹ هزار دانش آموز در مدارس شبانه روزی تحصیل میکنند و ۱۱ هزار نفر در سه وعده غذایی پذیرایی میشوند.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی همکاری والدین را مهمترین راهکار در حذف مدارس مختلط برشمرد و ادامه داد: میتوانیم مدارس روستا مرکز را راه اندازی کنیم و دانش آموزان از چند روستاها همجوار در یک مدرسه تحصیل کنند.
وی یکی از دلایل مخالفت والدین برای اعزام دانش آموز به مدارس شبانه روزی را اقتصاد ضعیف خانواده عنوان کرد و گفت: در برخی از شهرستانها دانش آموزان باید در تامین هزینههای خانواده همکاری کنند از این رو تمایل به کار کشاورزی، معدن یا دامداری دارند.
نبوی ثالث با اشاره به اینکه آمار مدارس زیر نرم دانشآموزی در خراسان جنوبی بسیار بالا است اضافه کرد: بیش از ۵۰۰ مدرسه خالی از سکنه در سطح روستاهای استان داریم که زمانی به خاطر فشار مردم احداث شده و اکنون به عنوان آغول گوسفند از آن استفاده میکنند.
وی یادآور شد: از همین رو اکنون به میزان پشتوانه آمار دانش آموزان ابتدایی در روستاها کد مدرسه متوسطه صادر می کنیم مشروط به اینکه حداقل آمار مقاطع بالاتر باید تکمیل شود.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه باید مراقبت کنیم هیچ دانشآموزی بازمانده از تحصیل نباشد ادامه داد: چنانچه موردی در روستاها معرفی شود قطعا پیگیری میکنیم و با تقبل تمام هزینهها دانشآموز در مدارس شبانه روزی ثبت نام خواهد شد.
منبع