به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی روز یکشنبه در آیین افتتاح مدرسه هوشمند نمادرس که مدیرکل آموزش و پرروش استان نیز حضور داشت، گفت: از آنجایی که سیل و زلزله از حوادث غالب در خراسان جنوبی است در اتاق نمادرس با به کارگیری هوش مصنوعی و فضاسازی سه بعدی مراحل پناهگیری و خروج اضطراری به دانش آموزان آموزش داده میشود.
مِتاوِرس یا فراجهان فرضیهای از آینده اینترنت است که از محیطهای مجازی سهبعدی آنلاین غیرمتمرکز و پایدار تشکیل میشود.
محمدعلی کاوسی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد آسیبهای حوادث ناشی از ترس است افزود: تلاش داریم آموزشهای امدادی را طبق فناوری روز پیش ببریم و جامعه هدف گسترده ای در این زمینه داریم.
وی بیان کرد: تعامل بین جمعیت هلال احمر و آموزش و پرورش به افرایش تابآوری جامعه کمک میکند چون اغلب مشکلات در حوادث ناشی از ترس بوده پس غلبه بر ترس در کاهش آسیبها اثرگذار است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: برای راه اندازی اتاق نمادرس در هلال احمر بیرجند حدود ۱۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و مشابه آن در دیگر شهرستانها نیز ایجاد خواهد شد.
وی اضافه کرد: تا پایان سال تحصیلی جاری ۸۰۰ دانش آموز مقطع متوسطه باید با حضور در این مجموعه از آموزشهای پناهگیری و خروج اضطراری در مواقع سیل و زلزله بهره مند شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز در این آیین بر استفاده حداکثری مدیران مدارس از ظرفیت ایجاد شده در مدرسه هوشمند نمادرس تاکید کرد.
سید علیرضا موسوی نژاد گفت: با توجه به اهمیت جان انسانها فناوری، ورود موفقی به مباحث ایمنی و امداد و نجات داشته است.
وی افزود: ادغام تجربه و آموزش نیز میتواند در نجات جان انسانها کارساز باشد از همین رو به شکل ویژه و خاص آموزشهای امدادی برای مربیان و مراقبان سلامت دنبال میشود.
خراسان جنوبی بر روی ۲ گسل بزرگ واقع شده و بیش از دو سوم مساحت استان از نسبت زلزلهخیزی بالا و بسیار بالا برخوردار است به طوری که مردم این دیار بهطور میانگین هر ۱۲ سال یک بار شاهد زلزلههای بالای ۶ ریشتر و خسارتهای زیانبار ناشی از آن بودهاند.
سابقه وقوع بیش از ۲۰ نوع بلای طبیعی و غیرطبیعی در استان به ثبت رسیده و زلزله، خشکسالی، سیل، توفان و سرمازدگی دارای بیشترین فراوانی است.
۱۳ اکتبر روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی است که امسال با ۲۲ مهر همزمان شد.
منبع