معضل بدخطی؛ چیستی و چرایی

به گزارش ایرنا، برخی از کارشناسان زبان و ادبیات فارسی عقیده دارند که عجله‌کردن در نوشتن یا توجه نکردن به اصول اولیه و ابتدایی نوشتن خط در گذشته باعث شده است که عده‌ای در نوشتار متن خط را نازیبا بنویسند که از نظر بصری برای دیگری زیبا نباشد.

جریان هنر خوشنویسی و خط‌نویسی به عنوان یک هنر دیداری و خوانشی تا همین چند سال پیش که بنرهای چاپی رواج پیدا نکرده بودند بر هر در و دیوار خودنمایی می‌کرد و جلوه زیبایی دیوار معابر شهرها و روستاها داده بود.

با این وجود چند سالی است که در مدارس کار لوحه‌نویسی برای دانش‌آموزان پایه ابتدایی آغاز شده است تا رسم درست خط‌نویسی و خوب‌نویسی بین آنان رواج یابد.

دقت و تمرکز در نوشتن خط فارسی از مهمترین رویکرد این نوع آموزش در مدارس است که سبب شده است خانواده نیز همپای دانش‌آموزان به کمک آموزش و پرورش در تعلیم خط به کودکان سهیم باشند.

معضل بدخطی؛ چیستی و چرایی

یکی از استادان برجسته خوشنویسی کشور سال‌ها پیش در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار مرکز شهرکرد تاکید کرد که آموزش خط تحریری بهترین راهکار برای رفع مساله بد خطی در بین برخی از افراد است.

محمد سلحشور در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا درباره این مساله که اکنون خط ماشینی در حال جایگزینی هنر خطاطی است افزود: خوشنویسی راه خود را می‌دهد و تاکنون استادانی در این هنر پرورش یافته است و شعب انجمن خوشنویسی فعال است که با استقبال خانواده‌ها همراه است.

معضل بدخطی؛ چیستی و چرایی

آموزش خط در چهارمحال و بختیاری

رییس انجمن خوشنویسان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه دوره‌های آموزش خوشنویسی برای علاقمه‌مندان به این هنر هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین برگزار می‌شود اظهار داشت: دفتر انجمن خوشنویسی استان در فرهنگسرای شهرکرد فعال است و علاقه‌مندان به این هنر می‌توانند با مراجعه به دفتر انجمن از نحوه ثبت‌نام در دوره‌ها مطلع شوند.

محمد ابراهیمیان روز دوشنبه به مناسبت هفته خوشنویسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: آموزش خط تحریری از مهمترین دوره‌های آموزش خوشنویسی در استان است که به طور سراسری همزان با کشور در یک روز مشخص از هنرآموزان آزمون گرفته و به آنها مدرک داده می‌شود.

وی با تاکید بر آموزش خوشنویسی برای فرهنگیان به ویژه معلمان ابتدایی تصریح کرد: اگر بخواهیم دانش‌آموزان خوش‌خطی داشته باشیم باید از همان دوره ابتدایی خط را به آنها آموخت که در همین خصوص اگر معلمان دست‌خط خوبی داشته باشند تاثیر زیادی بر خوش‌خطی دانش‌آموزان خواهد داشت.

ابراهیمیان پیرامون نظرات مردمی در خصوص دست خط پزشکان نیز گفت: برخلاف تصور عموم پزشکان خوشنویسان خوبی هستند و در بین هنرآموزان از قشر پزشکان نیز داریم که خط‌های عالی دارند اما به سبب اینکه پزشکان نسخه‌ دارو را با خط لاتین می‌نویسند و برای مردم خوانا نیست اینگونه تصور می‌شود که پزشکان خوش خط نیستند.

رییس انجمن خوشنویسان استان گفت: یکی از مهمترین نیازمندی‌ها و مطالبات هنرمندان خوشنویس استان، راه‌اندازی نگارخانه تخصصی برای نمایش آثار آنهاست چرا که این هنرمندان نگارخانه تخصصی ندارند.

ابراهیمیان افزود: استان با وجود ظرفیت‌ها و هنرمندان توانمند در حوزه خوشنویسی اما زیرساخت مناسبی در استان وجود ندارد و نیاز است تا نگارخانه تخصصی در این رابطه ایجاد شود.

وی تعداد هنرمندان خوشنویس استان را ۲۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد هفت نفر به درجه استادی رسیده‌اند.

رییس انجمن خوشنویسان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این استان دارای دفتر انجمن خوشنویسی در شهرهای شهرکرد، فارسان، بروجن و لردگان است و در شهرهای هفشجان، فرخشهر و اردل نیز کانون فعال دارد.ابراهیمیان

رییس انجمن خوشنویسان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه شرکت در دوره‌های آموزش خوشنویسی در استان نسبت به گذشته با اقبال بیشتری همراه است اظهار داشت: با توجه به تقاضاهایی که برای شرکت در دوره‌های آموزشی وجود دارد می‌توان گفت که علاقه‌مندی نسبت به آموزش خوشنویسی در سال‌های اخیر بیشتر از قبل شده است.

به گزارش ایرنا، از ۲۱ تا ۲۸ مهرماه با عنوان هفته خوشنویسی نامگذاری شده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

نماینده مجلس: شهادت سنوار حضور فرماندهان جبهه مقاومت در میان مبارزه با دشمن را ثابت کرد

احمد راستینه هفشجانی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: رژیم صهیونیستی همواره …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ