به گزارش ایرنا از سازمان اورژانس کشور، دکتر جعفر میعادفر، در آستانه روز جهانی کاهش خطر بلایای طبیعی، از اهمیت توانمندسازی نسل آینده برای ساختن آیندهای تابآور سخن گفت و تأکید کرد: امسال، شعار جهانی این روز بر دو موضوع کلیدی یعنی «ایمنی مدارس و توانمندسازی کودکان برای درک خطرات» و «اقدام درست از طریق آموزش» تمرکز دارد.
میعادفر تصریح کرد: آمار نیمه نخست امسال نشاندهنده وقوع بیش از ۳۴ هزار حادثه در کشور است که حوادث ترافیکی با ۵۴ درصد و مسمومیتها با ۱۶ درصد، بیشترین سهم مصدومان و بیماران را به خود اختصاص دادند.
وی افزود: با توجه به اینکه کودکان از آسیبپذیرترین اقشار جامعه در برابر حوادث هستند؛ عدم آگاهی و درک درست آنها از خطرات محیطی، باعث میشود در معرض آسیبهای جدی قرار گیرند.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: برای مقابله با این آسیبپذیریها، برنامههایی از جمله مقاومسازی مدارس و آموزشهای ویژه به کودکان در خصوص مخاطرات اولویت دار از جمله سیل، طوفانهای گردوغبار، بیماری بازپدید و نوپدید و زلزله در دستور کار قرار گرفته است.
میعادفر خاطرنشان کرد: همچنین تولید ۷۰ فیلم آموزشی متناسب با کتابهای درسی و ۷۵۵ محتوای آموزشی موضوعی و مناسبتی در فضای مجازی، تولید بازیهای آموزشی و برگزاری کلاسهای آموزشی مهارتی خودامدادی و دگر امدادی و پیشگیری از حوادث در سه هزار مدرسه از جمله اقدامات مهمی است که تاکنون انجام شده است.
وی تأکید کرد: در کنار این اقدامات، نیازمند مشارکت خانوادهها و مدارس هستیم تا بتوانیم نسل آینده را برای مواجهه با انواع حوادث و فوریتها آماده کنیم.
میعادفر در پایان اظهار امیدواری کرد، با اجرای برنامههای پیشگیرانه و توانمندسازی کودکان، در آینده شاهد جامعهای تابآور و آماده برای مقابله با انواع حوادث باشیم.
منبع