به گزارش ایرنا از وزارت آموزش و پرورش، محسن زارعی روز سه شنبه درباره تصحیح برگه های امتحانی دانش آموزان در آزمون خرداد امسال توضیح داد: همه تلاش وزارت آموزش و پرورش به پشتوانه معلمان این بود که طراحی آزمونهای نهایی به صورت استاندارد صورت پذیرد و با کمک و مشارکت سازمان پژوهش و معاونت آموزش متوسطه، گروه مؤلفان، گروههای آموزشی و دبیرخانههای راهبری در تدوین جدول هدف محتوا ارزشیابی برای هر عنوان درس تهیه شد.
وی گفت: در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم مبنایی تدوین شد که در اختیار معلمان و دانش آموزان قرار گرفت تا با چهارچوب طراحی آزمونها آشنایی کامل داشته باشند.
رئیس مرکز سنجش و ارزشیابی نظام تعلیم و تربیت بیان کرد: طراحان هم مبتنی آن چهارچوب موظف به طراحی آزمون بودند. این استانداردسازی برای آزمون در نظر گرفته شد که مبتنی بر اهداف برنامهی درسی و با پوشش همه اهداف و در نظر گرفتن حیطههای مختلف شناختی و با بارمی که مصوب سازمان پژوهش است و همین طور رعایت روانی سوال و فهم آن از سوی دانش آموزان بود.
زارعی تصریح کرد: طراحان سوال هم مبتنی بر این جداول هدف محتوا ارزشیابی، در فضای قرنطینه بدون دسترسی به وسایل ارتباطی برای هر آزمون مشغول کار طراحی شدند و برای هر عنوان درس طراحی مستقل در فضای قرنطینه انجام میدادند.
وی افزود: این طراحی سوال هم برای دانش آموزان داخل کشور هم برای دانش آموزان خارج از کشور بود که دانش آموزان خارج از کشور در دو نوبت صبح و عصر که نوبت صبح آنها مشترک با آزمونهای داخلی و دانش آموزان نوبت عصر به صورت مجزا ولی با یک طراحی آزمون هم طراز و یک سطح دنبال شد.
زارعی خاطر نشان کرد: در بسیاری از کشورها سرپرستی وجود ندارد و دانش آموزان در نمایندگیهای سیاسی باید حضور پیدا کنند و آزمون را انجام بدهند؛ بنابراین در تصویب نامه هیات وزیران بندی لحاظ شد که وزارت امور خارجه همکاری را با وزارت آموزش و پرورش برای اجرای آزمونها داشته باشد.
وی ادامه داد: با همکاری بسیار خوب وزارت امور خارجه، در جلسات متعددی با حضور معاون کنسولگری وزارت امور خارجه و حضور نمایندگان سیاسی کشورهایی که در امر آزمون دخیل بودند، ساز و کارها و ضوابط آزمون توضیح داده شد و مبتنی بر این ضوابط کار دنبال شد.
وی خاطر نشان کرد: در زمینه امنیت آزمون نیز باید گفت که با پوشش دوربین مدار بسته از شروع زمان ورود دانش آموزان تا پایان آزمون تمام فرآیند قابل رصد بود.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشوپرورش با اشاره به تصحیح بالغ بر ۲۵ میلیون پاسخ برگ در آزمون خردادماه و اینکه برگ ها به صورت تصادفی در اختیار معلمان قرار میگرفت به طوری که آنها به دانش آموزان استان خودشان دسترسی نداشتند، افزود: در این فرایند دو بارتصحیح کامل انجام میشد در صورت مغایرت به مصحح سوم ارجاع داده میشد.
به گفته وی، همین فرآیند برای دانش آموزان خارج از کشور هم دنبال شد و بعد از اعلام نتیجهی آزمونهای خردادماه تصمیم به برگزاری آزمونهای جبرانی تابستان براساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش شد.
زارعی خاطرنشان کرد: اکنون هم دانش آموزان داخل کشور و هم خارج از کشور، تمام پاسخ برگ آزمونهایشان تصحیح شده و ارسال نمرات نیز انجام شده است در بعضی از موارد به دلیل خطاهایی که در دریافت پاسخ برگها صورت گرفته بود مخصوصا در مدارس خارج از کشور باعث شد با مقداری تاخیر در اعلام نتایج برای دانش آموزان خارج از کشور مواجه شویم ولی در حال حاضر تصحیح همه پاسخ برگهای دانش آموزان شرکت کننده در آزمون جبرانی تابستان انجام شده است.
منبع