به گزارش ایرنا از روابط عمومی معاونت بهداشت علیرضا رئیسی روز چهارشنبه در پیامی به مناسب ۲۴ مهر روز جهانی غذا تاکید کرد: معاونت بهداشت وزارت بهداشت با زحمات کارشناسان تغذیه شاغل در سیستم بهداشت تمام تلاش خود را در این زمینه به کار خواهد گرفت تا هم به مقابله با کمبود مواد مغذی بپردازد و هم برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر اقدام موثری انجام دهد.
وی در ادامه گفت: پس از هوا و آب، غذا سومین نیاز اساسی بشر برای حیات بوده و به همین جهت هر سال از طرف سازمان ملل روز جهانی غذا در دنیا گرامی داشته می شود.
به گفته معاون بهداشت، امسال، FAO شعار روز جهانی غذا را «حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر»، Right to foods for a better life and a better future انتخاب کرده است. در بیانیه این سازمان به مناسبت این روز آمده است: “کشاورزان جهان، غذای کافی برای تغذیه حتی بیشتر از جمعیت جهان تولید می کنند، اما گرسنگی همچنان ادامه دارد.
رئیسی اضافه کرد: حدود ۷۳۳ میلیون نفر در جهان به دلیل شوک های آب و هوایی مکرر، درگیری ها، رکود اقتصادی و نابرابری با گرسنگی مواجه هستند. این امر به شدت بر اقشار فقیر و آسیب پذیر تأثیر می گذارد که منعکس کننده نابرابری های گسترده در بین کشورها و در داخل کشورها است. همه آحاد بشر حق دارند غذای کافی داشته باشند. غذای کافی به مفهوم تنوع تغذیه، مقرون به صرفه بودن آن، دسترسی و ایمنی غذایی است.
بیش از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر در جهان توانایی تامین یک رژیم غذایی سالم را ندارند
به گفته او، در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر در جهان توانایی تامین یک رژیم غذایی سالم را ندارند. رژیم های غذایی ناسالم عامل اصلی همه اشکال سوء تغذیه هستند چه کمبود ریزمغذی ها و چه زیادی دریافت کالری. این مشکلات در حال حاضر در اکثر کشورهای دنیا وجود دارد و طبقات اجتماعی-اقتصادی مختلف را در بر می گیرد.
وی هشدار داد: افراد آسیبپذیر اغلب مجبور میشوند به غذاهای اصلی یا غذاهای ارزانتر که میتوانند ناسالم باشند تکیه کنند، در حالی که برخی دیگر از در دسترس نبودن غذاهای تازه یا متنوع رنج میبرند و اطلاعات لازم برای انتخاب یک رژیم غذایی سالم را ندارند. گرسنگی و سوءتغذیه با بحران های طولانی مدت که توسط ترکیبی از درگیری ها، رویدادهای شدید آب و هوایی و شوک های اقتصادی ایجاد می شود، تشدید می شود.
معاون بهداشت اظهارداشت: سیستم های کشاورزی، به طور کلی، در برابر بلایا و بحران ها، به ویژه اثرات تغییرات آب و هوایی آسیب پذیر هستند، اما در عین حال، خاک، آب و هوا را تخریب می کنند و به انتشار گازهای گلخانه ای و از دست دادن تنوع زیستی کمک می کنند.
رئیسی به لزوم تغییر در نظام کشاورزی تاکید کرد و گفت: ظرفیت زیادی برای کاهش تغییرات آب و هوایی و حمایت از زندگی صلح آمیز، انعطاف پذیر و فراگیر برای همه وجود دارد. یک دنیای غذایی امن و مغذی برای همه، نیاز به سرمایه گذاری گسترده، نوآوری، علم، فناوری و همکاری گسترده بین طیف وسیعی از بازیگران از جمله دولت ها، بخش خصوصی، موسسات دانشگاهی و تحقیقاتی و جامعه مدنی دارد.”
منبع