به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان اصفهان معصومه سادات نکویی روز پنجشنبه در نشست توانمندسازی و آشنایی با سامانه نظارت و اجرای استاندارد(سامانه سینا) که با هدف ارتقاء کیفیت محصولات در صنایع شوینده و غذایی و افزایش آگاهی از الزامات قانونی آن برگزار شد، افزود: سازمان ملی استاندارد ایران بعنوان تنها مرجع رسیدگی و صدور مجوز برای محصولات، موظف به نظارت بر تولید، توزیع و عرضه محصولات مشمول استاندارد است.
نکویی گفت: بر اساس قانون، جز دو بخش صنعت هستهای و دارویی، تمام واحدهای تولیدی باید مشمول قوانین استاندارد شوند و متقاضیان تولید یک محصول باید ابتدا مجوز تولید دریافت و سپس به اداره استاندارد مراجعه کنند.
وی افزود: درخواست مجوز برای هر محصول باید در سامانه الکترونیکی نظارت بر اجرای استاندارد ثبت و مسوول کنترل کیفیت نیز به اداره کل استاندارد معرفی شود.
نکویی تصریح کرد: پس از بازدید بازرس و انجام آزمایشهای لازم در آزمایشگاه، در صورت تطابق محصول با استانداردهای ملی، پروانه استاندارد صادر خواهد شد و اعتبار این پروانه سه ساله است و در این مدت، نظارت مستمر بر کیفیت محصولات انجام میشود.
وی تاکید کرد: اگر محصولی از استانداردها دور شود یا واحدی مسوول کنترل کیفیت نداشته باشد، ممکن است پروانههای استاندارد آن تعلیق یا ابطال شود و با توجه به بررسی موضوع، در کمیسیونهای حقوقی حتی امکان تعطیلی واحد نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه اعتبار این پروانه سه ساله است، گفت: بسیار مهم است که واحدها بتوانند کیفیت و پروانه محصول خود را طی بازه زمانی مورد نظر حفظ کنند.
نکویی بر اهمیت حفظ کیفیت محصولات و معرفی مسوولان کنترل کیفیت به اداره استاندارد تأکید کرد و افزود: این افراد باید از میان کارشناسان متخصص مربوط به آن حوزه آموزشی انتخاب و دورههای مرتبط را گذرانده و وظیفه نظارت دائمی بر محصول کارخانه را بر عهده داشته باشند.
وی گفت: مسوولان کنترل کیفی باید با نظارت کامل بر واحدها چنانچه متوجه شوند کیفیت محصول در زمان تولید با استانداردها مطابقت ندارد، اجازه تولید و عرضه آن را ندهند.
وی در پایان به تصویب قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد در سال ۹۷ اشاره کرد و هدف آن را نظارت بر استانداردهای تخصصی در حوزههای مختلف عنوان کرد.
منبع