شهادت یحیی؛ آثار و پیامدها

شهید سنوار در سال ۱۹۶۲، در اردوگاه خان‌یونس به دنیا آمد. او مجاهد، مبارز، نویسنده، رمان‌نویس و مترجم فلسطینی در مدت ۲۲ سال اسارت در زندان‌های رژیم صهیونیستی بود. او که دانش‌آموخته دانشگاه اسلامی غزه در رشته مطالعات عربی بود، از سال ۱۹۸۲ (۱۳۶۱ خورشیدی) چند بار توسط رژیم صهیونیستی دستگیر شد. وی از فرصتی که در زندان داشت برای یادگرفتن زبان عبری و شناخت بیشتر جامعه اسرائیل استفاده کرد و پنج کتاب را از عبری و انگلیسی به عربی ترجمه کرد.

رژیم صهیونیستی در روزهای پایانی هفته گذشته با انتشار فیلمی مدعی ترور سنوار رییس دفتر سیاسی حماس در جریان بمباران منطقه‌ای در غزه شد که روز گذشته(جمعه) «خلیل الحیه» معاون رییس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز خبر شهادت وی را تایید کرد.

کارشناسان مسائل سیاسی و بین‌المللی می‌گویند ثبت و انتشار جهانی تصاویر مقاومت سنوار تا آخرین نفس، پیامدهایی تاریخی خواهد داشت و اشغالگران صهیونیست در این زمینه مرتکب اشتباهی بزرگ و مهلک شدند.

هر چند بسیاری تغییر در راس حماس را از زاویه سمت‌وسوی تحولات مربوط به جنگ غزه و احتمالات مربوط به آتش‌بس مورد توجه قرار می‌دهند اما این گمانه‌زنی‌ها تحث تاثیر مباحث مربوط به آثار عمیق‌‎ترِ شهادت سنوار بر فرایند مقاومت، قرار گرفته است.
برخی کارشناسان می‌گویند: تصاویری که از لحظات آخر زندگی یحیی سنوار منتشر شد، «روحی در جهان بی روح» قرن بیست و یکم دمید.

گروه پژوهش ایرنا در گفت‌وگو با کارشناسان و پژوهشگران دیدگاه‌های آن‌ها را در مورد شهادت رهبر حماس را مورد بررسی قرار داده و در قالب سلسله گزارش‌هایی منتشر کرده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

سنوار و تاریخ‌سازی؛ صهیونیست‌ها و خطای تاریخی

شهادت «یحیی سنوار» رهبر سیاسی حماس در میدان نبرد مستقیم و تن به تن با …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ