در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
صندوق بازنشستگی و تامین اجتماعی ۶.۴ همت به مراکز درمانی بدهی دارند
مدیرعامل شرکت بیمه آتیه سازان حافظ گفت: صندوق بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی در مجموع ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه آتیه سازان حافظ بدهکارند و امیدواریم سریعتر نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.
علیرضا نمازی در یک نشست خبری که در محل این بیمه برگزار شد، افزود: از سال گذشته هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان صندوق بازنشستگی و چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سازمان تامین اجتماعی به مراکز درمانی بیمه آتیه سازان حافظ بدهکارند با این حال این شرکت خسارت مستقیم بازنشستگان تامین اجتماعی را تا آخر مردادماه امسال پرداخت کرده است.
وی با یادآوری اینکه آتیه سازان حافظ به عنوان بیمه تکمیلی درمان با ۴۴ شعبه در کشور فعالیت میکند، ادامه داد: حدود ۹ هزار و ۷۰۰ مرکز درمانی سرپایی و بستری طرف قرارداد با این شرکت بیمه هستند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
احتمال تجدیدنظر ایران در سیاستهای مهاجرتی و میزبانی از اتباع
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: در صورت عدم مسئولیت پذیری و تقسیم منصفانه بار میزبانی از پناهندگان توسط جامعه بین المللی، جمهوری اسلامی ایران در سیاستها و برنامههای مهاجرتی خود تجدیدنظر خواهد کرد.
نادر یاراحمدی که در راس هیاتی برای شرکت در اجلاس کمیته اجرایی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد(آکسکام) به ژنو سوئیس سفر کرده است، با هدف تبیین انتظارات دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه پناهندگان، با فیلیپو گرندی کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل دیدار کرد.
در این دیدار که در حاشیه اجلاس اکسکام در ژنو برگزار شد، یار احمدی ضمن قدردانی از حمایتهای کمیساریا و تلاشهای دفتر نمایندگی کمیساریا در تهران در حوزه پناهندگان گفت: افزایش جمعیت اتباع خارجی و فشار بر زیرساختهای آموزشی، اقتصادی، فرهنگی- اجتماعی، بهداشتی-درمانی از یکسو و همخوانی نداشتن بودجه کمیساریا با نیازمندیها و هزینههای پناهندگان در کشور از سوی دیگر موجب مشکلات زیادی شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
چه کار کنیم احتمال ابتلا به پوکی استخوان کم شود؟
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران میگوید: برای پیشگیری از پوکی استخوان باید لبنیات به مقدار کافی مصرف کرد، ویتامین دی از آفتاب جذب کرد و به ورزشی متناسب با سن و وضعیت بدن پرداخت.
ایرج عبداللهی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا بر ضرورت ترک دخانیات، مواد مخدر و الکل نیز تاکید کرد. به گفته وی، پوکی استخوان بیماری تقریبا بدون علامت است که بعد از شکستگی استخوان خود را آشکار میکند.
«اُستئوپروز» یا پوکی استخوان به معنای کم شدن تراکم استخوان است. در واقع استخوان یک بافت زنده است که از یک بافت هم بند و املاح معدنی از جمله کلسیم و فسفر تشکیل شده است. به طور معمول در یک فرد سالم، مدام استخوان در حال جذب و ساخت است یعنی تعادلی وجود دارد که به طور مرتب، بافت استخوانی جذب و ساخته میشود. اما پس از سن ۳۰ سالگی این تعادل مقداری به هم میخورد و میزان جذب استخوان از ساخت آن بیشتر میشود و در نتیجه فرد به مرور وارد فرآیند پوکی استخوان میشود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۱۲ رتبه تک رقمی کنکور سمپادی هستند/تلاش برای جذب افراد باهوش در نقاط کمبرخوردار
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با بیان اینکه ۱۲ نفر از رتبههای تک رقمی کنکور امسال از سمپاد بودند، گفت: بنابر عرف بینالمللی ۲ درصد کل جمعیت دانشآموزی واجد استعداد و با ضریب هوشی شناخته میشوند که سمپاد ادعای شناسایی و حمایت از آنها را دارد.
الهام یاوری با بیان اینکه تمام بچههای این کشور جزو استعدادها محسوب میشوند، اظهار داشت: هر کدام از این دانشآموزان توانمندیها و استعدادهای متفاوت و ویژه خود را دارند.
وی با بیان اینکه سمپاد هیچ وقت این ادعا را ندارد که کل افراد را زیر پوشش قرار دهد، افزود: تنها درصد کوچکی از این بچهها که بنابر عرف بین المللی ۲ درصد کل جمعیت حساب میشوند واجد استعداد با ضریب هوشی شناخته میشوند. سمپاد ادعای شناسایی و حمایت از این ۲ درصد را دارد. البته به طور طبیعی بیش از این ۲ درصد استعداد برتر در کشور وجود دارد اما امکانات سمپاد خیلی محدود است و توانایی پوشش تمامی آنها را ندارد. ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اتهامات علیه هیات امنای ارزی هنوز اثبات نشدهاست/انحلال پنجمین شرکت تا پایان مهر
رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران با بیان اینکه تاکنون ١۶ پرونده نظارت و بازرسی تشکیل شده که نتیجه آن ۶ گزارش تعقیب کیفری بوده است، گفت: این پروندهها در دادسرا در دست رسیدگی است و تا زمانی که اتهامی ثابت نشده، نمیتوان جزئیات و موضوع آنها را بیان کرد.
ذبیحالله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور ۲۵ مهر ماه در نشستی خبری با بیان اینکه حدود ۶ سال است که درباره عملکرد هیات امنای ارزی بازرسیهای مکرری صورت گرفته است، اعلام کرد: تاکنون ۲۵ گزارش اصلاحی تهیه و ۱۶ پرونده در حوزه هیات امنای ارزی تشکیل شده است.
وی درباره جزئیات این پرونده ها اظهار داشت: برای تعدادی از مدیران هیات امنای ارزی پروندههایی با موضوعاتی از قبیل عدم رعایت قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی و حمایت از کالاهای ایرانی، نقض قانون منع تصدی بیش از یک شغل دولتی و تصرف غیرقانونی تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
مهارتهای ورزشی دانشآموزان در المپیادهای درون مدرسهای کسب میشود
وزیر آموزش و پرورش گفت: مهارت های ورزشی دانشآموزان در المپیادهای درون مدرسهای به دست میآید و به واسطه پرورش استعدادها، زمینه رشد و شکوفایی و کسب افتخارات در عرصههای بینالمللی فراهم خواهد شد.
علیرضا کاظمی در آیین آغاز فعالیتهای ورزشی درون مدرسهای و افتتاحیه مسابقات ورزشی دانش آموزان اظهار داشت: لازمه داشتن بدن قوی و سالم و آماده به کار، فعالیت های خوب مرتبط با حوزه بدنی است و برای این کار حتما باید مهارت های این حوزه را کسب کنیم تا از آسیب های اجتماعی دور بمانیم.
وی، کم تحرکی، چاقی مفرط و به تبع آن انواع و اقسام بیماری ها را یکی از آسیب هایی عنوان کرد که امروز گریبانگیر جامعه شده و بهترین راه درمان امراض روحی و روانی را ورزش و تحرک و فعالیت های تربیت بدنی عنوان کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
کمیته حفاظت از گونههای در خطر انقراض تشکیل میشود
معاون محیط طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: در تلاشیم برای برخی گونههای خاص و حساس از جمله یوزپلنگ، میشمرغ و خرس سیاه آسیایی که در لبه مرز انقراض قرار دارند، با جلب مشارکت غیردولتی، کمیته حفاظتی تشکیل دهیم.
حمید ظهرابی در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست ایرنا افزود: با توجه به در خطر انقراض بودن برخی گونه های ارزشمند، سازمان حفاظت محیط زیست برنامه هایی برای حفاظت از آنها دارد که از جمله آن جلب مشارکت مردمی است از این رو علاوه بر افزایش تلاشهای حفاظتی با مشارکت تمام بخشهای دولتی، محیطبانان و کارشناسان سازمان، ادارات کل استانها در چهارچوب جلب مشارکت عمومی، تلاش میکنیم کمیتههایی را برای جلب مشارکت غیر دولتی در مورد حفاظت از یوزپلنگ و سایر گونههای حساس راهاندازی کنیم.
وی اظهار داشت: این کمیتهها هنوز در مرحله اولیه هستند، جلسه هایی با حضور متخصصین درباره پرندگان شکاری، میش مرغ و یوزپلنگ تشکیل شده که عمدتا به درخواست متخصصین بوده و به بحث و بررسی درباره شرایط این گونه ها، چالش ها و راهکارها پرداخته شده، همچنین جلسه ای با کمیته تخصصی آبزیان برگزار شد و تصمیمات مهمی در مورد گونه تیلاپیا در این جلسه اتخاذ شد لیکن این کمیته هم نیاز به بازنگری دارد، اما معتقدم برای موفقیت باید تمام دانش و تجربه موجود در کشور و حتی سطح بینالملل را به کار گرفت، تشکیل این کمیتهها و ترکیب آنها به نحوی خواهند بود که تضمین کننده مشارکت عموم ذینفعان و علاقهمندان باشد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
صدور کیفرخواست یک پرونده کثیرالشاکی/متهمان بیش از ۹۶ میلیارد تومان کلاهبرداری کردند
دادستان عمومی و انقلاب تهران از صدور کیفرخواست متهمان یک پرونده کثیرالشاکی کلاهبرداری که در مجموع بالغ بر ۹۶۰ میلیارد و ۶۲۱ میلیون ریال، کلاهبرداری کرده بودند، خبر داد.
علی صالحی با بیان اینکه این پرونده ۱۳ متهم (شامل ۹ شخص حقیقی و ۴ شخص حقوقی شامل شرکتهای تحت مدیریت برخی از متهمان) و ۱۳۲ شاکی دارد، افزود: پرونده در یکی از نواحی دادسرای تهران رسیدگی و پس از صدور کیفرخواست، به دادگاه ارسال شده است.
وی ادامه داد: مهمترین عناوین اتهامی متهمان پرونده تشکیل و رهبری باند کلاهبرداری، مشارکت در کلاهبرداری شبکهای از طریق تبلیغات گسترده در فضای مجازی، مشارکت در پولشویی عواید حاصل از جرم و همچنین موارد متعددی از انتقال مال غیر، معامله معارض، جعل اسناد و استفاده از سند مجعول است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۱۷ زندانی ایرانی از گرجستان به کشور منتقل شدند
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزیر دادگستری و رئیس کمیته انتقال محکومان گفت: ۱۷ هموطن محبوس در زندانهای گرجستان در راستای توسعه همکاریهای حقوقی و قضایی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری گرجستان برای گذران ادامه دوران محکومیت به کشور منتقل شدند.
عسکر جلالیان با اشاره به قوانین سختگیرانه کشورها در مبارزه با مواد مخدر و قرصهای ممنوعه، از هموطنان خواست ضمن کسب اطلاعات از قوانین و حقوق داخلی کشور مقصد، از حمل هرگونه بستههای امانتی برای سایرین همچنین همراه داشتن قرصها و داروهای ممنوعه نظیر مسکنهای کدئیندار، آرامبخشها و انواع شربتها خودداری کرده و موارد مشکوک را به نیروهای امنیتی مستقر در مرز اطلاع دهند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دلایل بازماندگی از تحصیل؛ از کمبود امکانات آموزشی تا مشکلات اقتصادی
همزمان با آغاز تحصیلی ۱۴۰۴ – ۱۴۰۳ حدود ۱۶۴ هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشور شناسایی شدند که این افراد به دلایل مختلف از جمله کمبود امکانات آموزشی، مشکلات اقتصادی و فرهنگی و معلولیت ذهنی و جسمی، دوران کودکی خود را در خارج از مدرسه و کلاس درس سپری میکنند.
بازماندگی از تحصیل دانشآموزان یکی از مهمترین چالشهای نظام آموزشی در همه جوامع از جمله ایران است که دانشآموزان به دلایل متفاوت مانند نبود امکانات آموزشی، فقر اقتصادی، فقر فرهنگی و معلولیتهای شدید جسمی یا ذهنی از تحصیل محروم میشوند.
کودکان، استعدادها و توانهای نهفته آینده کشور هستند که باید در سیستم آموزش و پرورش کشف شوند و پرورش یابند تا این سرزمین در حوزههای مختلف علمی، ورزشی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به قلههای افتخار دست یابد اما اکنون کودکانی را میبینیم که به جای حضور در کلاس درس و یادگرفتن «الفبا» در کوچه و خیابان پرسه میزنند و یا دخترانی که به دلایل مختلف با حسرت حضور در مدرسه به خانهداری مشغول هستند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۲۵درصد مناطق حفاظت شده به سامانههای تصویری مجهز شدند
رئیس دفتر مدیریت زیستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محیطزیست گفت: اکنون حدود ۲۵ درصد از مناطق حفاظت شده کشور به سامانههای تصویری مجهز شدند اما در فاز بعدی با کمک هوش مصنوعی به دنبال هوشمندسازی این سامانهها هستیم.
علیرضا نجیمی در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست ایرنا افزود: مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان محیط زیست به ترتیب اهمیت با عنوان پارک های ملی، آثار طبیعی – ملی، پناهگاه حیات وحش و مناطق حفاظت شده شامل ۳۲۴ منطقه است که ۱۹.۵ میلیون هکتار وسعت دارند و حدود ۱۲ درصد سطح کشور را پوشش می دهند که تمام آنها نیاز به حفاظت دارند.
وی اظهار داشت: این در حالیست که فقط سه هزار محیط بان حفاظت از این وسعت عرصه را بر عهده دارند یعنی هر ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار یک محیط بان، با این حساب یک چهارم محیط بان مورد نیاز را در اختیار داریم یعنی با توجه به این وسعت از مناطق حفاظت شده باید حداقل ۱۲ تا ۱۳ هزار محیط بان داشته باشیم، این خود نشان می دهد حفاظت فیزیکی ما کامل نیست.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.
منبع