به گزارش ایرنا، مرکز دفن پسماندهای شهری بجنورد از سال ۷۲ در زمینهای باباموسی در ارتفاعات شمال شرق بجنورد مستقر و از آن زمان تاکنون، دفن در درههای طبیعی موجود در منطقه انجام میشود و در حال حاضر و با توجه به حجم پسماند تلنبار شده در سالهای گذشته، این درههای طبیعی نیز اشباع و مسطح شده است.
هادی قربانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: خاک پوشانی این مکان از محل اعتبارات دولتی به منظور ساماندهی بیشتر زباله از یک ماه گذشته آغاز شده است.
وی افزود: عملیات خاک پوشانی زباله های این شهر از ابتدای سال تاکنون برای کاهش اثرات زیست محیطی ناشی از تخمیر زباله و احتمال آتش سوزی به ظرفیت روزانه ۳۰ تن انجام می شود.
رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری بجنورد ادامه داد: برنامه ریزی جامعی برای مدیریت بر پسماند و دفن زباله بجنورد انجام شده و خاک پوشانی از اقدامات جدید در حال اجرا است.
وی تاکید کرد: همچنین اقداماتی برای احیای معدن، ایستگاه و راه اندازی مجدد کارخانه کمپوست نیز درحال اجرا است که به نتیجه رساندن آن می تواند اقدام مثبتی در حفظ محیط زیست، گردش اقتصادی، کاهش آلاینده های محیطی، توقف گردش زباله گردها و تفکیک غیر رسمی زباله و عینیت بخشیدن و قانونمند کردن فرایند جمع آوری تا دفن زباله محسوب می شود.
به گزارش ایرنا، سرانه متوسط تولید زباله به ازای هر نفر در مرکز خراسان شمالی ۴۵۰ تا ۵۰۰ گرم است و این میزان تولید تقریبا متناسب با استانداردهای کشور است.
اکنون روزانه ۱۳۰ تن تا ۱۴۰ تن زباله تولیدی شهروندان به صورت غیراصولی در کوه باباموسی در مناطق شمالی بجنورد دفن می شود، مردم روستاهای اطراف کوه همواره از بوی تعفن و دود ناشی از سوزاندن زباله ها در این مکان گلایه مند هستند.
شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی، ۲۳۰ هزار نفر جمعیت دارد.
منبع