به گزارش ایرنا، آبان سال ۹۶ با رونمایی پوستر نخستین سوگواره هنر عاشورایی بیرق در شهرستان زرند در شمال کرمان، رویدادی آیینی در حوزه عکاسی استان کرمان آغاز شد تا گامی برای پیوند هنر، مذهب و توسعه و ترویج فرهنگ محرم و عزاداری با شناسایی و بروز و ظهور عکاسان جوان باشد.
دومین سوگواره عاشورایی بیرق در سال ۹۹ و اوج همه گیری کرونا اتفاق افتاد تا نشان دهد محدودیت های اجتماعی نیز مانع حضور هنرمندان در این سوگواره برای عرض ارادت به ساحت خاندان پیامبر(ص) نمی شود.
پس از وقفه ای چهار ساله، سومین سوگواره استانی عاشورایی بیرق با انتشار فراخوان از مرداد امسال آغاز شد که پس از یک مرتبه تمدید با استقبال خوب علاقه مندان روبه رو بود به طوری که گزارش می شود ۵۰۰ اثر در بخش های مختلف به دبیرخانه جشنواره رسید و برندگان آثار در آیین اختتامیه شامگاه پنجشنبه ۲۶ تیرماه در محل سینما آزادی زرند معرفی شدند.
دبیر سوگواره استانی هنر عاشورایی بیرق روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ظرفیت بالای هنرمندان استان کرمان و شهرستان زرند، گفت: خلق آثار ارزشمند از آیینهای عزاداری در این رویداد علاوه بر ثبت تاریخ ناملموس، شور حسینی را زنده نگه میدارد.
هدایت سلطانی زرندی با قدردانی از حامیان و همراهان سومین سوگواره استانی عکس هنر عاشورایی بیرق، اظهار کرد: عاشورا سراسر زیبایی است و نمایش فرهنگ عاشورا در قالب هنر به ویژه عکس، میتواند منجر به ظهور و بروز بیشتر باور هنرمند در مسائل اعتقادی و مذهبی شود.
وی ادامه داد: سوگواره هنر عاشورایی بیرق برای عرض ارادت به ساحت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) کلید خورد و امیدواریم همواره در سالهای آتی استمرار داشته باشد.
دبیر سوگواره استانی هنر عاشورایی بیرق بیان کرد: در این دوره از سوگواره ۵۰۰ اثر در بخشهای مستندنگاری، مینیمال، ایثار و مقاومت و موبایلگرافی از ۱۰۸ عکاس به دبیرخانه رسید که از این میان ۱۲ اثر برگزیده و ۱۲ اثر نیز شایسته تقدیر شناخته و یک عکس هم به عنوان برگزیده مردمی معرفی شد.
هنر عاشورایی ترسیم کننده فرهنگ پایداری
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز در حاشیه اختتامیه سوگواره هنر عاشورایی بیرق گفت: عاشورا مهمترین واقعه و نقطه عطف تاریخی جهان اسلام است و هنر عاشورایی ترسیم فرهنگ ایستادگی و پایداری است که همواره بین اهالی هنر به اشکال مختلف بروز و ظهور یافته و ریشه درباور هریک ازآنها دارد.
وحید محمدی با بیان اینکه این رویداد هنری به نوعی عرض ارادت به ساحت حضرت اباعبدالله (ع) محسوب می شود اظهارداشت: کار هنرمندانی که با ثبت و ضبط عواطف و احساسات مرتبط با جلوه های عاشورا، تصویری از این فرهنگ متعالی را در پیش روی مخاطبان گذاشتند قابل تجلیل است.
حمید گلستانی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان زرند نیز گفت: کار داوری آثار با حضور داوران برجسته انجام شد.
وی تصریح کرد: به منظور بهره مندی عکاسان استان از اساتید عکاسی، همچنین کارگاه های آموزشی در شهرهای کرمان، رفسنجان و زرند به ترتیب در روزهای ۲۴ تا ۲۶ مهر برپا شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی زرند با اشاره به برپایی نمایشگاه آثار برگزیده همزمان با آیین پایانی گفت: در این نمایشگاه که از ۲۶ مهر به مدت ۱۰ روز در نگارخانه شهرداری جنب سینما آزادی شهر زرند برپا شد، ۴۰ اثر از ۲۶ عکاس به نمایش درآمد.
برگزیدگان سوگواره بیرق
از برگزیدگان به شرح ذیل تجلیل به عمل آمد: در بخش مستندنگاری، محسن احمدی از سیرجان، فاطمه علی بیگیان از رفسنجان و اعظم امیربنده از کرمان اول تا سوم شدند و از ایرج علیپور از رفسنجان، مرتضی شکوهی از کهنوج و میلاد عربزاده از کرمان نیز تجلیل به عمل آمد.
در بخش مینیمال، مهلا جنابی از کرمان، محسن ربانی از زرند و سعیده بازمانده از رفسنجان موفق به کسب عنوان اول تا سوم و عباس تقیزاده از کرمان، حامد برهانی از زرند و مولود محمدآبادی از زرند شایسته تقدیر شناخته شدند.
در بخش ایثار و مقاومت، مهدی پوربهاءالدینی از زرند و سعیده بازمانده از رفسنجان به طور مشترک سوم شدند و از محمدرضا براهام از کرمان، فاطمه زمانی از کرمان و مهلا جنابی از کرمان تقدیر شد.
در بخش موبایلگرافی نیز همتا الهی از کرمان اول شد و یسنا سپهری از زرند و حدیث قطبالدینی از کرمان به طور مشترک عنوان دوم را کسب کردند؛ مجتبی عباس زاده از زرند عنوان سوم را کسب کرد و محمدجواد رجبزاده از رفسنجان، سیدعماد تهامی از زرند و عباس تقیزاده از کرمان شایسته تقدیر شناخته شدند.
منبع