مرحله مقدماتی کشوری چهلوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در بخش آوایی انفرادی در حالی در استان یزد دنبال شد که 25 نفر توانستند به این مرحله راه یابند و باعث شد این کمیت بیسابقه در مسابقات اوقاف و امورخیریه برای این استان رقم خورد.
خبرنگار ایکنای یزد با تعدادی از شرکتکنندگان در این مرحله به گفتوگو نشست که در ادامه میخوانید:
محمد حسنپور، شرکتکننده در رشته حفظ کل مقطع زیر 18 سال با اشاره به نحوه ورودش به فعالیتهای قرآنی بهویژه رشته حفظ گفت: کلاس پنجم ابتدایی با توجه به علاقه مادرم به حفظ قرآن کریم به این سمت سوق داده شدم و ضمن ثبتنام در یکی از کلاسهای حفظ قرآن کریم، آموزشهای لازم را زیر نظر اساتید استانی فرا گرفتم.
وی ادامه داد: حدود سه سال طول کشید تا توانستم حافظ کل قرآن کریم شوم، در ابتدا و در ضمن آموزشها در مسابقات و آزمونها، حضور فعالی نداشتم اما پس از حفظ سی جزء قرآن حدود سال 1399 وارد مسابقات شدم و به صورت جدی برای کسب رتبههای برتر تلاش کردم.
حسنپور افزود: امسال با توجه به اضافه شدن بخش زیر 18 سال در مسابقات اوقاف و امورخیریه توانستم به مرحله مقدماتی کشوری راه یابم البته در برخی مسابقات استانی نیز حائز رتبه شده و تا مرحله مقدماتی کشوری پیش رفتم. برگزاری مسابقات قرآن کریم برای ایجاد انگیزه در بین قرآنیان مؤثر است اما اینکه مسابقات هدف شود و یک حافظ، تمام عمر و زندگی خود را برای کسب رتبه برتر در مسابقات قرار دهد، به نظرم اقدام جالبی نیست.
وی که اکنون دانشجوی ارشد علوم قرآن و حدیث دانشگاه قم است، با اشاره به تأثیر قرآن در روند تحصیل گفت: افرادی که با قرآن مأنوس هستند هم در اخلاق هم در فعالیت درسی موفق خواهند بود و به طور کلی انس با قرآن کریم در مادیات و معنویات اثرگذار است.
این حافظ کل قرآن کریم، حفظ خود را مدیون مادر و اساتیدی همچون کلانتری، خانم شایق، محسنیراد و مجموعه مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم یزد میداند و افزود: افراد زیادی توانستهاند در این مرکز آموزش دیده و حافظ قرآن شوند، بنابراین اکنون اگر موفقیتی در استان دیده میشود همه خروجیهای این مرکز هستند. این مرکز از معدود مراکزی است که در کنار حفظ به شکل تخصصی و الزامی به ترجمه و مفاهیم و تجوید میپردازد و خروجیهای استان در بحث حفظ، ترجمه و مفاهیم، تجوید به صورت کیفی و تخصصی از این مرکز بوده و آمار هم گویای این موارد است.
شاخصه دعاخوان برتر
حسین شاکری، شرکتکننده رشته دعاخوانی در این مرحله نیز سطح مسابقات را عالی ارزیابی کرد که با برنامهریزی دنبال میشود و گفت: امیدوارم بتوانیم نماینده شایستهای برای استان باشیم.
وی با اشاره به شاخصه دعاخوان برتر بیان کرد: کسی دعاخوان برتر است که به گفته شهید سلیمانی «تا کسی شهید نباشد، شهید نمیشود» دعاخوان هم باید قبلش دعاخوان بوده و با خدا ارتباط داشته باشد و این ارتباط با خود و خدای خود را تقویت و بتواند گروهی را با صوت و لحن زیبا با خدا آشنا کند.
سیدمجتبی دهقان، حافظ 20 جزء قرآن کریم نیز با اشاره به نحوه ورودش به فعالیتهای قرآنی گفت: هنگامی که خواهرم قرآن را حفظ میکردند، به حفظ قرآن علاقهمند شدم و از پایه هفتم حفظ را زیر نظر استاد عطارزاده آغاز کردم، مدتی از حفظ فاصله گرفتم و مجدد زیر نظر استاد محسنی، مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم فعالیت را آغاز و در طول سه سال توانستم 20 جز قرآن را حفظ کنم.
وی با اشاره به سطح مسابقات قرآن کریم اوقاف و امورخیریه افزود: سطح مسابقات خوب بود هر چند انتظار میرود بیشتر به حفاظ توجه کنند و دورههای آمادگی برای این رشته برگزار شود چرا که تا سال آینده که ثبتنام دوره جدید آغاز میشود، مجدد مسئولان اوقاف را میبینیم بنابراین مسئولان اوقاف میتوانند با برگزاری دورههای آمادگی برای حفاظ شرکتکننده و برگزیده، کمک کنند تا برای مرحله کشوری آماده و شاهد درخشش نمایندگان استان باشیم.
دهقان ادامه داد: امسال یک جلسه برای آمادگی مرحله مقدماتی مسابقات در سالن جلسات اوقاف و امورخیریه برگزار شد و درخواست دارم دورههای تکمیلی برای سال آینده برگزار شود تا شاهد ارتقای سطح حافظان قرآن کریم باشیم.
امیرحسین مقنی، شرکتکننده در رشته قرائت ترتیل نیز به ایکنا گفت: برای اولین بار به مسابقات کشوری راه مییابم و خوشبختانه این مسابقات از سطح بالایی برخوردار است و امیدوارم بتوانیم موفق شده و به مرحله نهایی راه پیدا کنیم.
مقنی که از پایه ششم در مسابقات فرهنگی و هنری حضور یافته و حائز رتبههای برتر هم شده است، بیان کرد: کم کم با اساتید قرآنی آشنا شدم و در کلاسهای آموزشی سازمان تبلیغات و اوقاف شرکت کردم و آموزشهای لازم را فرا گرفتم و توانستم به مسابقات کشوری قرآن کریم راه یابم.
امید است که نمایندگان استان بتوانند در مسابقات کشوری حائز رتبههای برتر شده و شاهد درخشش آنان در سطح ملی باشیم.
اعظمالسادات میرجلیلی، خبرنگار ایکنا
انتهای پیام
منبع