نام ۹۰۰ نفر از رجال در گنجینه مفاخر اردبیل ثبت شد


محمود محمدهدایتی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این رجال شناسایی شده در گروه‌ها و حوزه‌های مختلف نظیر علمای دینی، تاریخی و سیاسی، شاعران، نویسندگان، هنرمندان، ورزشکاران، مبتکران، استادان دانشگاه، دانشمندان، برگزیدگان المپیادهای علمی، نظامیان و رزمندگان و شهدای شاخص تقسیم‌بندی شدند.

وی افزود: رجال و برجستگان هر بخش و حوزه باید حائز شرایط و قابلیت‌های خاصی باشند، به عنوان مثال در حوزه ورزشکاران، به شناسایی افرادی اقدام شد که مکتب یا سبک ورزشی خاصی را در استان بنیان نهاده یا در میدان‌های بین‌المللی و ملی عناوین مهمی به دست آورده‌اند.

وی با اشاره به این که مشاهیر و مفاخر از دیدگاه بنیاد ایران شناسی تعریف خاصی دارند ، ادامه داد: شخصیت‌ها و رجال هر بخش بر اساس حروف الفبا نظام‌بندی و اطلاعات مربوط به زندگانی پربار هر یک از آن سرمایه‌ها احصا و گردآوری شده است.

محمدهدایتی گفت: از سوی بنیاد ایران شناسی اردبیل با دانشگاه محقق اردبیلی در راستای استمرار شناسایی و گردآوری اطلاعات رجال و نامداران استان، تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده است ، بنیاد ایران شناسی در استان اردبیل علاوه بر شناسایی رجال فعالیت‌های گسترده‌ای دارد که هر یک نیازمند شرح و بیان است.

او در پاسخ به چگونگی دسترسی پژوهشگران و علاقه‌مندان به اطلاعات گردآوری شده درباره رجال استان گفت: اطلاعات در رایانه بنیاد ایران شناسی در مرکز اردبیل محفوظ است و علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه حضوری به این بنیاد در محله سرچشمه اردبیل، از آن بهره‌برداری کنند.

رئیس بنیاد ایران شناسی در استان اردبیل اظهار کرد: متاسفانه تاکنون سامانه‌ای برای انتشار عمومی و دسترسی همگان به داشته‌ها و دستاوردهای تحقیقاتی بنیاد در استان اردبیل راه‌اندازی نشده است.

محمدهدایتی یکی از شخصیت‌های علمی و رسانه‌ای احصا شده جزو رجال فرهنگی اردبیل را “سیدحسین اردبیلی” اعلام کرد و گفت: وی از اهالی اردبیل و مقیم خراسان و نخستین مدیر مسئول نشریه سراسری ایران بوده است.

وی ادامه داد: زنده‌یاد سیدحسین اردبیلی در دوره دوم مشروطیت، نماینده مردم خراسان در مجلس بوده و این امر بیانگر اوج محبوبیت و نفوذ آن شخصیت برجسته اردبیلی در حوزه خراسان است.

رئیس بنیاد ایران شناسی در استان اردبیل درباره چگونگی اقامت سیدحسین اردبیلی در خراسان گفت: خراسان از دیرباز محل مراجعه طالبان علم، به ویژه علوم دینی و حوزوی بوده و از استان اردبیل نیز خیلی از شخصیت‌های علمی قبل از حوزه علمیه قم، برای دریافت دانش حوزوی به خراسان و مشهد سفر کرده‌اند و احتمال می‌رود شخصیت یاد شده نیز به عنوان طلبه به مشهد مقدس عزیمت کرده است.

استان اردبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده و از پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی برخوردار است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ثبت ۱۵ میلیمتر بارندگی در ایستگاه هواشناسی نمین

به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش روز سه‌شنبه مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران اداره‌کل هواشناسی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ