اجرای آزمایشی طرح غربالگری پوکی استخوان در قزوین

دکتر ناهید یزدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این برنامه به صورت پایلوت در بعضی از استان‌ها کشور در حال اجرا است که این طرح در محله پونک قزوین برای افراد ۵۰ سال و بالاتر در دست اقدام است.

وی ادامه داد: بیماری پوکی استخوان بیماری خاموشی است و زمانی خود را نشان می دهد که فرد دچار عوارض آن شده و مهم ترین عارضه آن نیز شکستگی هایی با ضربه های بسیار کم در ناحیه لگن، بازو، مچ دست و کمر است که این منجر به سختی های زیاد برای افراد بعد از پوکی استخوان می شود.

دکتر یزدی بیان کرد: باتوجه به اینکه جنسیت در پوکی استخوان تاثیرگذار است، این بیماری در زنان شیوع بالاتری دارد، یعنی از هر سه زن یک زن به این بیماری مبتلا است، چرا که تغییرات هورمونی در زنان بالای ۴۵ سال باعث می شود که زودتر به پوکی استخوان دچار شوند.

وی افزود: این طرح در کل استان به زودی توسعه می باید، اما در حال حاضر برای بانوان منطقه پونک و پایگاه های زمینه ای انجام شده است.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: روش غربالگری پوکی استخوان به این صورت است که زنان با مراجعه به پایگاه بهداشتی و ارایه پاسخ به سوالاتی از قبیل نوع سبک زندگی، سابقه شکستگی با ضربه های بسیار کم و یا مصرف داروهای خاص مورد بررسی قرار می گیرند و در صورت مثبت بودن این موارد، بیمار به پزشک ارجاع می شود و درخواست تست تراکم استخوان صورت می گیرد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اعضای کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ۵۰۰ میلیون تومان به پویش ایران همدل کمک کردند

به گزارش ایرنا از کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، در پی تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ