ابوالفضل حسنآبادی، مدیر مرکز نسخ خطی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این خصوص اظهار کرد: ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی، ادیب، مورخ و از بزرگان نثر فارسی و تاریخنویسی ایرانی به شمار میآید، «تاریخ بیهقی» نیز معروفترین اثر ابوالفضل بیهقی و از کتابهای بسیار ارزشمند در حوزه نثر فارسی است.
وی در ادامه گفت: 16 جزوه قرآنی نفیس و کهن در کتابخانه آستان قدس رضوی وجود دارد که ابوالفضل بیهقی، واقف آنها به شمار میآید، البته این جزوات قرآنی پس از وفات وی در ماه محرم سال 525 هجری قمری وقف شده است.
مدیر مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی افزود: در این همایش، ضمن معرفی جزوات قرآنی وقفی ابوالفضل بیهقی موجود در گنجینه رضوی، از یکی از این آثار قرآنی که تاریخ کتابت آن به قرن پنجم هجری قمری بر میگردد، رونمایی شد.
وی با بیان اینکه این قرآن مذهب و دارای جلد نفیس تیماج قهوهای سرطبلهدار است، بیان کرد: در متن وقفنامه این اثر آمده است: «وقف الشیخ العمید الاجل السیّد موفق الدیّن رشید الدوله ابوالفضل محمدبن الحسین البیهقی علی مشهد الامام علی بن موسی الرضا علیه السلام فی محرم سنه خمس و عشرین و خمسمائه».
گفتنی است چهاردهمین همایش بینالمللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و مطالعات میانرشتهای نثر فارسی با کارگاهها و نشستهای علمی- پژوهشی مختلف، از 30 مهر تا 2 آبان 1403، در دانشگاه حکیم سبزواری در حال برگزاری است که این سازمان نیز باهدف مشارکت در برنامههای فرهنگی کشور، برنامه سهشنبههای علمی و فرهنگی خود را در این دانشگاه اجرا کرد.
انتهای پیام
منبع