اصلاح حکمرانی جهانی مورد تاکید رئیس‌جمهور در بریکس بود/مجلس قدردان تلاش‌های دولت است


روح الله متفکرآزاد در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره سفر رئیس‌جمهور به روسیه برای حضور در اجلاس بریکس گفت: رئیس‌جمهور در دولت چهاردهم گام‌های مهمی در توسعه روابط با کشورهای مختلف هم سو با جمهوری اسلامی ایران برداشته و حضور او در اجلاس بریکس که متشکل از اقتصادهای نوظهور و کشورهای قدرتمند جهان است، بسیار مغتنم بوده و مجلس حامی این رویکرد است.

وی افزود: حدود ۴۰ درصد تولید جهانی نفت در اختیار اعضای بریکس است و نزدیک به ۳۰ درصد از منابع غنی زغال سنگ نیز به این کشورها اختصاص دارد که نشان دهنده قدرت اعضای بریکس در منابع انرژی جهان است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعضای بریکس نقش بسیار مهمی برای خنثی سازی تحریم‌های اقتصادی غرب دارند، گفت: بریکس می‌تواند به عنوان ابزار فشار در فضای جهانی علیه یکجانبه گرایی آمریکا عمل کند و تمام کشورهایی عضو از جمله چین، روسیه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی مخالف این یکجانبه گرایی بوده تا قدرت در دست یک قطب نباشد. چرا که نتیجه این یکجانبه گرایی، ظلم بسیار به ملت‌های دنیا است.

متفکر آزاد، بریکس را اراده ملت‌هایی دانست که مستقل بوده و از یوغ استعمار آمریکا بیرون آمدند و گفت: هر اقدام، تفاهم و قراردادی که در قالب اجلاس بریکس انجام شود، به قدرت اعضاء و کاهش یکجانبه گرایی آمریکا کمک خواهد کرد و جمهوری اسلامی به درستی از این ظرفیت استفاده می‌کند.

وی با اشاره به مشکلات دنیا در زمینه امنیت غذایی، بحران بدهی‌ها و تغییرات اقلیمیریال اظهار کرد: بریکس ظرفیت بسیار بالایی برای اصلاح حکمرانی جهانی، چندجانبه گرایی، صلح پایدار، امنیت و رشد اقتصادی دارد و رئیس جمهور نیز به درستی در سخنان خود در اجلاس بریکس به این موارد اشاره کرد.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، ظرفیت نهفته در بریکس را سبب حل و فصل مناقشات بین المللی دانست و خاطرنشان کرد: افزایش روز افزون قدرت اقتصادی و دیپلماسی عمومی اعضای دائم بریکس، سبب کاهش تنش در فضای بین الملل به ویژه در منطقه خواهد شد و مجلس قدردان تلاش‌های انجام شده دولت در این حوزه است.

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهور سه‌شنبه یکم آبان ۱۴۰۳ در پنجمین سفر خارجی خود، به دعوت ولادیمیر پوتین و به منظور شرکت در شانزدهمین نشست سران بریکس، عازم شهر کازان محل برگزاری این اجلاس در روسیه شد.

شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس روزهای اول تا سوم آبان در کازان روسیه در حال برگزاری است و «مسعود پزشکیان» به عنوان یکی از سران کشورهای عضو بریکس و بنا به دعوت رسمی رئیس‌جمهور روسیه در این اجلاس حضور دارد.

رئیس جمهور چهارشنبه در نشست اصلی سران بریکس ضمن تشریح ظرفیت‌های متقابل بریکس و ایران برای همکاری‌ها، پنج پیشنهاد مهم در راستای تحقق اهداف تشکیل این نهاد بین‌المللی ارائه داد و گفت: پیگیری برنامه‌های بسیار متنوع درون گروهی، بدون داشتن یک دبیرخانه کوچک و چابک مشکل خواهد بود.

رئیس‌جمهور همچنین در سخنانی در شانزدهمین اجلاس سران بریکس با تاکید بر این که بریکس از ظرفیت خود برای توقف جنگ در غزه و لبنان استفاده کند، گفت: تداوم این وضعیت در غزه جهان را در خطر گسترش ناامنی و جنگ قرار خواهد داد.

گروه بریکس یا اقتصادهای نوظهور در ابتدا با حضور کشورهای روسیه، چین، هند و برزیل شکل گرفت و سپس آفریقای جنوبی به آن پیوست. در ابتدای سال جاری میلادی، کشورهای ایران، عربستان سعودی، امارات، مصر و اتیوپی نیز به این گروه اضافه شدند.

روسیه از اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست دوره‌ای یک ساله گروه بریکس را بر عهده گرفت است و قرار است با نظارت این کشور، بریکس در اجلاس کازان بیش از ۲۵۰ رویداد را که طیف وسیعی از موضوعات را پوشش می‌دهند، برگزار کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

آملی لاریجانی: ترور بزرگان خللی در اراده جبهه مقاومت ایجاد نمی‌کند

به گزارش ایرنا به نقل از مرکز رسانه و روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ