ورود فاضلاب اقبالیه قزوین به ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی

فاطمه قاسمی روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۱۵۰ هکتار از اراضی اقبالیه بنا به بررسی های صورت گرفته در ۶ ماه نخست سال جاری و علی‌رغم پیگیری های قبلی همچنان با فاضلاب شهری آبیاری شده و هیچ اقدام موثری در راستای احداث تصفیه خانه در این شهر انجام نمی‌شود.

وی با اشاره به این نکته که اقباله و چوبیندر فاقد هرگونه سیستم تصفیه خانه هستند و تمام فاضلاب آن‌ها وارد اراضی کشاورزی می شود، تصریح کرد: اراضی کشاورزی یاد شده تحت شرب آب‌های مخلوط با فاضلاب شهری و خانگی بوده که برای آبیاری ۶۰ هکتار اراضی گندم، ۶۰ هکتار جو و ۳۰ هکتار ذرت علوفه استفاده می‌شود.

رییس گروه توسعه پایدار و امور فناوری جهاد کشاورزی قزوین بیان کرد: خوشبختانه موفق شدیم با پیگیری های فراوان جلوی آبیاری سبزیجات و صیفی جات این منطقه را با آب های فاضلاب شهری بگیریم.

قاسمی با بیان اینکه مطالبه ما جلوگیری از دسترسی کشاورزان و هدایت فاضلاب به خارج از کانال های آبیاری است، ادامه داد: این موضوع را بارها و بارها اعلام کرده و از همه مسوولان ذی ربط درخواست کردیم تا نسبت به این موضوع اهتمام داشته باشند.

این مسوول تاکید کرد: کشاورزان را در آبیاری اراضی از طریق فاضلاب شهری مقصر نمی دانیم، چرا که آنها چاره ای ندارند و ناچار به استفاده از همین نوع آب‌ها هستند، حتی خود کشاورزان نیز به این موضوع اعتراض کرده و خواستار رسیدگی به این وضعیت شدند.

قاسمی خاطرنشان کرد: باید اعتبار و اقدامات تصفیه خانه اقبالیه در کوتاه ترین زمان ممکن تامین شده و نسبت به احداث و راه اندازی آن اقدام شود، این در حالی است که کشاورزان این منطقه، ۱۵ هکتار از اراضی کشاورزی خود را به منظور احداث تصفیه خانه در اختیار شهرداری و اداره کل آب و فاضلاب قرار داده‌اند، اما با این اوصاف متاسفانه هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

رییس گروه توسعه پایدار و امور فناوری جهاد کشاورزی قزوین اظهار کرد: از وضعیت زیست محیطی و چالش هایی که ورود فاضلاب به اراضی کشاورزی اقبالیه و چوبیندر به وجود آورده گزارشی تهیه کرده و به مدیران ذی ربط همچون آب و فاضلاب، استانداری، شهرداری و محیط زیست ارسال کرده‌ایم و همچنین در صدد هستیم تا اداره کل بازرسی و مراجع قضایی استان نیز به عنوان مدعی العموم در این موضوع ورود پیدا کنند تا از آلودگی های میکروبی حاصل از ورود فاضلاب شهری و خانگی به اراضی کشاورزی اقبالیه و چوبیندر جلوگیری شود.

وی عنوان کرد: کشاورزان و بهره برداران نسبت به ورود آب‌های نامتعارف و فاضلاب خانگی به سیستم آبیاری اراضی کشاورزی بی گناه بوده و چاره ای جز استفاده ندارد، در صورتی که در نهایت سلامت و کیفیت محصول تولید شده اهمیت داشته و بخش کشاورزی باید پاسخگو و تضمین کننده سلامت غذایی جامعه باشد.

رییس گروه توسعه پایدار و امور فناوری جهاد کشاورزی قزوین خاطرنشان کرد: همکاران ما در جهاد کشاورزی تمام اقدامات لازم برای جلوگیری از ورود فاضلاب شهری به اراضی کشاورزی را به مراجعه ذی ربط ارجاع داده و نسبت به مسوولان و حتی شهروندان با صدور اخطاریه، کلاس‌های آموزشی و ارسال پیامک اطلاع رسانی کرده‌اند.

قاسمی با بیان اینکه کشاورزان نباید از فاضلاب شهری و پساب‌ها برای آبیاری استفاده کنند، اضافه کرد: هنگامی که آب مصرفی کشاورزان از فاضلاب شهری تفکیک نشده باشد، مجبور به استفاده از آن هستند، بنابراین تنها اقدام جدی برای مقابله با شیوع آلودگی میکروبی در محصولات غذایی، ممانعت از آبیاری سبزیجات و صیفی جات بود.

وی یادآور شد: در حوزه مدیریت پساب‌ها و جلوگیری از ورود فاضلاب به سیستم آبیاری اراضی کشاورزی، تمامی فعالان این بخش مطالبه گر هستند، این در حالی است که کوتاهی و قصور اداره آب و فاضلاب محرز بوده و باید پاسخگو باشد که چرا علیرغم سال‌های طولانی از اصرار به پرداختن تصفیه خانه شهر اقبالیه، اما به بهانه و دلایل مختلف از ساخت آن شانه خالی کرده است.

رییس گروه توسعه پایدار و امور فناوری جهاد کشاورزی قزوین همچنین بیان کرد: شهرداری اقبالیه نیز مسوول و متولی اصلی جمع آوری آب های سطحی بوده که باید نسبت به آن اقدامات لازم را انجام دهد.

وی یادآور شد: مسوولان متولی نبود اعتبارات و بودجه را مهمترین دلیل احداث نشدن تصفیه خانه در این منطقه عنوان می کنند، اما حداقل کار ممکن جدا سازی فاضلاب شهری و جلوگیری از ورود به سیستم آبیاری کشاورزی است که همین نیز انجام نشده و بخش کشاورزی را با مخاطرات بهداشتی و زیست محیطی زیادی روبرو ساخته است.

گفتنی است شهر اقبالیه بیش از ۸۵ هزار نفر جمعیت دارد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

۲۵ دستاورد در ۱۰۰ روز

صد روز از رای اعتماد به کابینه و آغاز به کار عملیِ دولتِ چهاردهم گذشت. …