وزیر میراث فرهنگی: طرح جامع غار علیصدر تدوین شود

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدرضا صالحی‌امیری روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از غار علیصدر اظهار کرد: طرح جامع توسعه غار علیصدر باید توسط استانداری همدان و با همکاری نماینده مردم کبودراهنگ و بهار در مجلس و دستگاه‌های ذیربط برای بازه زمانی پنج ساله تهیه شود.

وی با بیان اینکه در کنار این مساله بازسازی و توسعه روستای علیصدر هم باید مدنظر قرار گیرد،افزود: بهره بردن از منافع غار حق مردم منطقه است و باید این مساله در کارگروه استانداری شفاف دیده شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با ابراز رضایت از میزان بازدید گردشگران از غارعلیصدر بیان کرد: حق اهالی روستای علیصدر این است از محل درآمد غار منتفع شوند و این موضوع باید در تصمیمات مورد توجه قرار بگیرد.

صالحی امیری با تاکید بر صیانت از غار از حیث محیط زیستی، ادامه داد: نحوه نگهداری غار علیصدر اهمیت زیادی دارد و نباید دچار آسیب‌های زیست محیطی شود.

وی ادامه داد: جزئیاتی طرح شده در این نشست مانند پایان یا تمدید قرارداد، انعقاد قرار داد با شرکت تابع میراث فرهنگی یا واگذاری آن به پیمانکار جدید در قالب مزایده شفاف باید در کارگروهی که در استانداری همدان تشکیل می شود، مشخص و تصمیم گیری شود.

صالحی‌امیری تاکید کرد: رقم های مختلف و متضادی درباره درآمد غار علیصدر عنوان شد که نیازمند بررسی دقیق‌تر است.

وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی افزود: پیمانکار غارعلیصدر علاوه بر تلاش برای کسب سود بیشتر باید مسایل منطقه ای را نیز ببیند همانند خوزستان که پیشتر با مصوبه مجلس شورای اسلامی 2 درصد از منافع نفت برای توسعه این استان هزینه شد.

وی تاکید کرد: جمع بندی درباره این موضوع باید با حضور مسوولان و ذی نفعان و البته با در نظر گرفتن مسایل زیست محیطی همراه باشد، در غیر اینصورت اگر درباره مدیریت غار علیصدر در استان همدان تصمیم گیری نشود استاندار موضوع را به تهران ارجاع داده و در پایتخت درباره عارعلیصدر تصمیم گیری می شود.

صالحی امیری همچنین خواستار راه اندازی بازارچه صنایع دستی در مجاور غارعلیصدر شد تا محلی برای درآمد اهالی روستا و منطقه باشد.

به گزارش ایرنا، غار علیصدر تنها غار تالابی کشور به شمار می رود و بر اساس تحقیقات کارشناسان مطرح زمین شناسی دنیا یکی از بی نظیرترین و بزرگ ترین غارهای آبی جهان است که شکل گیری آن به دوره ژوراسیک( دوره پیش از تاریخ) بر می گردد.

این غار در سال های ۱۳۴۱ و ۱۳۴۲ توسط تعدادی از کوه نوردان و غار نوردان گروه سینای همدان شناسایی و قایقرانی در این غار با وسایل ابتدایی در سال ۴۶ به همت دست اندرکاران امر تعریض دهانه غار امکان پذیر شد.

نام این غار برگرفته از نام روستای علیصدر است؛ نسخه های خطی و یافته های تاریخی می گوید که نام اولیه این روستا علی سد بود و بعد به علی سدر و سپس در گویش های محلی مردمان به علیصدر تغییر یافته است.

مای داخل غار حدود ۱۶ درجه و دمای آب ۱۲ درجه سانتیگراد ثابت است PH آب تقریبا خنثی است و عمق آب بین نیم تا ۱۴ متر اندازه گیری شده است.

سختی آب غار علیصدر بالا و از نوع آهکی است بنابراین استفاده از آن برای آشامیدن توصیه نمی شود، علیصدر غاری زنده است که هیچ گونه گاز سمی در آن یافت نمی شود.

به علت وجود جریان هوا تنگی نفس در غار علیصدر احساس نمی شود همچنین به علت عدم وجود نور خورشید هیچگونه حیات جانوری در این غار دیده نشده است.

غار علیصدر در ۷۰ کیلومتری شمال غربی همدان و در یکی از مرتفع ترین مناطق استان در امتداد رشته کوه زاگرس واقع شده است و ارتفاع غار از سطح دریا ۲ هزار و ۱۸۰ متر است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کنگره ملی ۹ هزار و ۸۰۰ شهید استان کرمانشاه آغاز به کار کرد

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ این کنگره در ۲ نوبت صبح عصر و با سخنرانی مسوولان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ