دیدار رئیس جمهور آذربایجان و نخست‌ وزیر ارمنستان در حاشیه اجلاس بریکس

به گزارش پنجشنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، در بیانیه‌ای که دفتر رئیس جمهور آذربایجان منتشر کرد آمده است که در جریان این دیدار هر دو طرف در مورد پیشبرد دستور کار دو جانبه در مورد توافقنامه صلح، تعیین خطوط مرزی و سایر موضوع‌های مورد علاقه دوجانبه با یکدیگر رایزنی کردند.

این بیانیه می‌افزاید: در جریان این دیدار از وزرای خارجه دو کشور خواسته شد تا مذاکره‌های دو جانبه را ادامه دهند تا در اسرع وقت توافقنامه صلح به نتیجه رسیده و امضا شود.

به گزارش ایرنا، درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز از منازل خود آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

جمهوری آذربایجان در جریان درگیری‌های نظامی ۴۴ روزه سال گذشته توانست سرزمین‌های خود در قره باغ که نزدیک به ۳۰ سال تحت اشغال قرار گرفته بود را آزاد کند.

این درگیری‌های نظامی با امضای ۲۰ آبان ماه سال گذشته بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان به پایان رسید و دولت باکو در پی این پیروزی اجرای برنامه گسترده بازسازی را در مناطق آزاد شده، آغاز کرد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

آیا ورزشگاه آزادی تا پایان آذرماه بازگشایی می‌شود؟! – تابناک

بیست و چهارمین دوره رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران در حالی آغاز شد که موضوع …