ابراهیم شیرانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هزینههای اولیه گیاهان دارویی از جمله زعفران و موسیر به دلیل هزینه بالای نهاده این گیاهان بالا است و در زمان حاضر با محدودیت منابع و تسهیلات برای تامین این نهادهها روبرو هستیم.
وی اظهارداشت: در صورت نبود محدودیت منابع و تسهیلات مشکلی در خصوص توسعه کشت گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه زنجیره گیاهان دارویی در این استان کامل نیست گفت: میزان بازگشت سرمایه در بخش گیاهان دارویی به نسبت دیگر گیاهان بیشتر است اما تکمیل نبودن این زنجیره ارزش موجب شده تا امکان بهرهبرداری لازم برای فعالان این بخش فراهم نباشد.
وی یادآور شد: به دلیل نبود صنایع تبدیلی، تکمیل، فرآوری، سورت و بستهبندی در بخش گیاهان دارویی موجب شده تا تولیدکنندگان گیاهان دارویی محصول خود را به واسطهها بفروشند.
شیرانی با بیان اینکه زیرساختهای بستهبندی و فرآوری گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری محدود به چند کارگاه کوچک و محدود است اظهار داشت: نبود زیرساختهای لازم برای بستهبندی با برند استان موجب شده تا این گیاهان به صورت فلهای به استانهای دیگر ارسال و سود حاصل از ظرفیت کشت گیاهان دارویی چهارمحال و بختیاری به جیب دلالان و واسطهها برود.
وی میزان تولید سالانه گیاهان دارویی در چهارمحال وبختیاری از سطح یکهزار و ۸۰۰ هکتار را سالانه سه تا چهار هزار تن اعلام کرد.
به گفته شیرانی غالب کشت گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری مربوط به ۵۵۰ هکتار موسیر( که ۴۵۰ هکتار آن در کوهرنگ و مابقی در سایر شهرستانها)، ۳۰۰ هکتار زعفران و ۳۵۰ هکتار گل محمدی است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه گیاهان دارویی از جمله کشتهای با نیاز آبی کم است به همین دلیل توسعه کشت این نوع گیاهان در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری است.
شیرانی اضافه کرد: در همین ارتباط براساس برنامهریزی انجام شده توسعه کشت این گیاهان به صورت سالانه در سطح ۳۰۰ تا ۳۵۰ هکتار در دستور کار استان است.
وی با اشاره به کشت گیاهان زعفران و موسیر به صورت یارانهای در شهرستانهای مختلف اجرا میشود، گفت: توسعه کشت گیاه کرفس (کلوس)، باریجه از جمله گیاهان اندمیک استان که در معرض خطر انقراض قرار دارند در دستور کار استان است.
به گزارش ایرنا، رویش ۴۰۰ گونه گیاه دارویی در استان را نشانه مستعد بودن چهارمحال وبختیاری برای توسعه تولید این گونههای مثمر است.
در چهارمحال و بختیاری سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات باغی، زراعی، دامی و شیلاتی تولید میشود و سطح زیر کشت استان ۲۷۰ هزار هکتار با ۶۶ هزار بهرهبردار است.
منبع