وسعت بخشیدن به همکاری‌های حمل و نقلی افغانستان با استفاده از زیرساخت‌های ایران

به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان بنادر و دریانوردی، «هیدئو ایکبه» در دیدار با مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ابراز امیدواری کرد تا با انجام حمایت‌های دیپلماتیک و  پیگیری‌های یوناما از مراجع ذی‌صلاح بین المللی و همچنین مراجع داخلی افغانستان، موضوعات مرتبط با حمل و نقل و ترانزیت کالا به یا از طریق افغانستان بهینه شود. 

وی، بندر چابهار را یکی از اماکن بندری مهم برای افغانستان برشمرد و گفت: با رفع موانع و مشکلات موجود در افغانستان و با کمک‌های ارائه شده از طرف ایران، موضوعات مرتبط با حمل و نقل و ترانزیت کالای افغانستان بهبود پیدا کرده است.

«علی‌اکبر صفایی»، مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این دیدار با اشاره به پیوندهای دیرینه فرهنگی و اقتصادی مردم دو کشور، بیان‌داشت: در سال‌های گذشته، کشور و مردم ایران همواره میزبان خوبی برای مردم افغانستان بوده اند.

وی تاکید کرد: بندر چابهار نه فقط برای توسعه محور شرق ایران دارای جایگاه با ارزشی است، بلکه سایر کشورهای همسایه همچون افغانستان و کشورهای حوزه CIS می توانند از همه ظرفیت‌ها و امکانات  ایجاد شده در بندر چابهار به نفع کشورهای خود استفاده کنند. 

صفایی، با اشاره به ظرفیت‌های عملیاتی و امکانات و توانمندی‌های تجهیزاتی بندر چابهار، از آمادگی کامل سازمان بنادر و دریانوردی برای ارائه خدمات به طرف افغان و نیز سایر کشورها خبر داد و خاطرنشان‌کرد: در این خصوص و در صورت انجام مذاکرات لازم با بخش های خصوصی آماده‌ایم تخفیف های قابل ملاحظه ای نیز در تعرفه های مترتب بر خدمات بندری ارائه شده به کالا اعطا کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی ایران از آمادگی سازمان بنادر برای ارائه امکانات و انجام همکاری های لازم با تجار و بخش‌های خصوصی افغانستان به‌منظور ترانزیت کالاهای مورد نیاز از طریق بنادر ایران به‌ویژه بندر چابهار خبر داد و بر پیگیری تداوم حضور و مشارکت دولت افغانستان برای عملیاتی شدن توافقنامه سه جانبه ترانزیتی میان ایران، هند و افغانستان (موسوم به موافقتنامه چابهار) و استفاده اختصاصی بندر چابهار توسط بخش خصوصی توانمند افغانستان به منظور انجام سرمایه گذاری و ایجاد محوطه لجستیکی تاکید کرد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

هوش مصنوعی می‌تواند «زبان گیاهان» را بفهمد – تابناک

به گفته پژوهشگران، یک مدل جدید مبتنی بر هوش مصنوعی قادر است «زبان» ژنتیکی گیاهان …