تمدن نوین اسلامی ارمغانی برای تمام بشریت است

علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‎‌‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه امروز شنبه پنجم آبان طی سخنانی در نشست ستاد برنامه‌ریزی راهبردی علوم انسانی اسلامی مراکز حوزوی، پرداختن به علوم انسانی را از اصلی‌ترین زیرساخت‌های ارائه تمدن نوین اسلامی عنوان کرد.

وی با اظهار امیدواری بر تأثیر این نشست در افزایش زمینه‌های همکاری میان مراکز فعال در عرصه علوم انسانی – اسلامی، افزود: یکی از بزرگ‌ترین آرمان‌های انقلاب اسلامی موضوع ارائه تمدن نوین اسلامی است. تمدن اسلامی چتری است که همه آرمان‌ها و ایده‌های انقلاب اسلامی از جمله عدالت، استقلال، آزادی، اخلاق، معنویت و … را شامل می‌شود.

استاد جامعه المصطفی، تمدن اسلامی را ارمغانی برای همه بشریت دانست و ادامه داد: البته امت اسلامی به عنوان یک مجموعه انسانی بزرگ در جهان از جایگاه برجسته‌ای برخوردار است، اما تمدن نوین اسلامی سبک زندگی و نظام روابط فردی، اجتماعی و بین‌المللی برای بشریت بر اساس ارزش‌های متعالی انسانی است که همه انسان‌ها بتوانند در یک نظام اجتماعی اخلاقی، الهی و معنوی در کنار هم زندگی کنند.

علم خنثی و بدون مبنا وجود ندارد

وی همه چشم انداز‌های انقلاب اسلامی را با هدف ارائه تمدن نوین انسانی و اسلامی برای بشریت عنوان کرد و گفت: یکی از زیرساخت‌های اصلی ایجاد یک تمدن، علم است و هیچ تمدن بزرگ و عالم گیری بدون زیرساخت علمی قابل تحقق نیست. علم دارای پارادایم است و علم خنثی وجود ندارد. امروز بسیاری از فیلسوفان به مبنادار بودن علم قائل هستند. اگر تمدن اسلامی بنا دارد بر اساس ارزش‌های مشترک انسانی شکل بگیرد، حتماً نیازمند به علم با نگاه الهی و توحیدی به ویژه در حوزه علوم انسانی است.

رئیس جامعه المصطفی با اشاره به فعالیت شخصیت‌های برجسته علمی در حوزه علوم انسانی اسلامی از آغاز انقلاب اسلامی تاکنون، خاطرنشان کرد: مرحوم علامه مصباح یزدی در این زمینه پیشگام بود و نسبت به تأسیس مراکز علمی در عرصه علوم انسانی اسلامی اقدام نمود. سایر مراکز نیز در این زمینه در حوزه و دانشگاه شکل گرفتند و همچنین برخی ساختار‌ها در سیاست‌گذاری‌های علمی کشور تأسیس و گام‌هایی برداشته شد.

دستیابی به نتیجه نیازمند زمان و تلاش مستمر است

وی دستیابی به محصول علمی در حوزه علوم انسانی را نیازمند زمان و تلاش مستمر دانست و اذعان کرد: رقیب تمدنی ما فرصتی چند صد ساله برای طی این مسیر داشته است و تلاش علمی هزاران مرکز دانشگاهی و پژوهشگر در طی این سال‌ها محصول نگاه تمدنی است که امروز با آن مواجه هستیم. نسبت به فرصتی که ما در چند دهه گذشته برای پرداخت جدی به این حوزه در اختیار داشته‌ایم، از دستاورد‌های قابل توجهی برخورداریم که نباید دست کم گرفته شود؛ اما همچنان راه طولانی در برابر ما قرار دارد.

عباسی با اشاره به ظرفیت گسترده علمی مراکز حوزوی و دانشگاهی کشور در حوزه علوم انسانی، گفت: این مراکز هر کدام دارای قابلیت‌ها و مزیت‌هایی هستند که می‌توانند با قرار گرفتن در کنار هم، به پیمودن مسیر سرعت دهند و المصطفی نیز از سال‌ها قبل به صورت جدی و رسمی به حوزه آموزش علوم انسانی وارد شده و در کنار مراکز آموزشی علوم اسلامی، یک مجتمع ویژه علوم انسانی را تأسیس کرده است.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

وام‌های اشتغا‌ل‌زایی عامل تقویت مساجد است

به گزارش ایکنا، به نقل از مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام مسلمی‌فر، دبیر ستاد راهبری مساجد …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ