حکمت جعفری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح باغ های محصول به در آذربایجان غربی شامل ۲۸ هکتار بارور و حدود یک هکتار نهال غیر بارور است.
وی اضافه کرد: این محصول در استان به صورت تک درخت، باغات کوچک و بین درختهای باغات اصلی و به صورت حاشیه کاری در اکثر مناطق استان تولید میشود.
وی ادامه داد: تولیدکننده عمده این محصول در استان شهرستانهای ارومیه، خوی، میاندوآب هستند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: از لحاظ متوسط عملکرد، به طور کلی در هر هکتار هشت هزار و ۷۰۰ کیلوگرم محصول برداشت میشود.
جعفری اضافه کرد: با توجه به مسائل اقتصادی و بازده سریع این محصول، به طور متوسط از سال چهارم عمر درخت، باردهی اقتصادی شروع میشود و در صورتی که ارقام اصلاح شده با عملکرد بالای تولید کاشته شود و شرایط کاشت ،داشت و برداشت و مدیریت باغ خوب باشد، درآمدزایی بالایی خواهد داشت.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: به میوهای خوش طعم و معطر از خانواده سیب است و اگر چه به صورت خام خوردنی است، ولی اغلب پخته آن را به صورت مربا یا در غذاهای مختلف و به صورت دم نوش مصرف میکنند.
آذربایجان غربی دارای ۱۲۰هزار هکتار باغ است.
منبع