در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
شناسایی بزرگترین شبکه پولشویی و فرار مالیاتی با ۴۰ متهم
رئیس پلیس امنیت اقتصادی از شناسایی بزرگترین شبکه پولشویی و فرار مالیاتی کشور با ارزش فعالیت بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: در این زمینه ۴۰ متهم دستگیر شدند.
سردار حسین رحیمی در حاشیه همایش ملی امنیت اقتصادی در جمع خبرنگاران با ارایه گزارشی از عملکرد هفت ماهه پلیس امنیت اقتصادی اظهار داشت: در این مدت بزرگترین شبکه تسهیلات غیرمجاز که اقدام به دریافت حدود سه هزار میلیارد تومان تسهیلات کرده بودند، شناسایی شد و وجوه آن به نظام بانکی بازگشت.
وی با اشاره همکاری پلیس و سازمان مالیاتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی و زمینه سازی برای فعالیت سالم اقتصادی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۰۲ پرونده فرار مالیاتی با همکاری پلیس و سازمان مالیاتی تشکیل و بالغ بر ۳.۵ هزار میلیارد تومان از این افراد به خزانه دولت واریز شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
نظام عملیاتی برای زلزله تهران مشخص شد/ورود دشمن به جنگ نوترکیب
رئیس جمعیت هلال احمر از تدوین نظام عملیاتی برای بروز زلزله احتمالی در تهران خبر داد و گفت: چگونگی فرآیند امدادرسانی، اسکان و استان های معین برای این رویداد مشخص شد.
پیرحسین کولیوند در آیین رونمایی از برنامه پاسخ جمعیت هلالاحمر در حوادث و مخاطرات که در هلال احمر برگزار شد، با اشاره به آغاز هفته پدافندغیرعامل کشور اظهار داشت: باید نظام عملیاتی برای بروز بحران های مختلف داشته باشیم تا بتوانیم بهترین واکنش و تصمیم را بگیریم.
وی با تاکید بر اینکه در هنگام وقوع زلزله باید مشخص باشد که چگونه امداد سانی کنیم و در چه مکانهای امدادرسانی انجام شود، افزود: در این راستا نظام عملیاتی برای زلزله تهران مشخص شده چگونه فرآیند امدادرسانی، اسکان و استان های معین مشخص شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تحریم شورای اتحادیه اروپا علیه شرکتهای هواپیمایی نقض حقوق اتباع ایرانی است
کارشناسان حقوق بینالملل، تحریم اخیر شورای اتحادیه اروپا در زمینه اشخاص حقیقی و سه شرکت هواپیمایی ایرانی را غیرقانونی و خلاف اصول و قواعد حقوق بینالملل دانستند و پیگیریهای قضایی، سیاسی و دیپلماتیک برای رفع این تحریمها را برای حمایت از حقوق اتباع ایرانی خواستار شدند.
نشست تخصصی «بررسی ابعاد حقوقی و بین المللی تحریم اخیر شرکتهای هواپیمایی ایرانی» در سالن اجتماعات مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه برگزار شد.
مرتضی عبدی معاون امور بینالملل مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، نصرالله ابراهیمی، هیبت الله نژندی منش، محمودرضا فیروزمند و زهرا فریور در این نشست به بیان نقطه نظرات تخصصی درباره تحریم اخیر شرکتهای هواپیمایی ایرانی از منظر حقوق بینالملل پرداختند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دستورالعمل دفاع سایبری به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از تدوین و ابلاغ دستورالعمل دفاع لایه به لایه سایبری به نام شهید سرلشکر علی زاهدی و فعال بودن تیمهای عملیاتی در دستگاههای اجرایی برای کمک به اجرای این دستورالعمل خبر داد.
سردار غلامرضا جلالی در همایش پدافند غیرعامل هلال احمر ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای اخیر ارتش جمهوری اسلامی ایران، فراجا و جبهه مقاومت اظهار داشت: در شرایط اخیر و تقابلی که بین ایران و رژیم صهیونیستی به وجود آمده است، شاهد جنبه های جدیدی از تهدیدات هستیم.
سردار جلالی با بیان اینکه کشور برای مقابله با انواع تهدیدات در آمادگی قرار دارد، گفت: دفاع جانانه روز گذشته پدافند هوایی کشور در برابر تهاجم رژیم صهیونی نمونهای از آمادگی و پاسخ به دشمن بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آموزش و پرورش درباره تارکان تحصیل مقصر نیست/بالاترین نرخ پوشش در سال جاری
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه در سال تحصیلی جاری، بالاترین نرخ پوشش پس از انقلاب را داریم، گفت: بخشی از آمار بازماندگان، مربوط به «تارکان تحصیل» است که در این رابطه دستگاه تعلیم و تربیت مقصر نیست.
علیرضا کاظمی در بیست و هفتمین نشست شورای معاونان که با حضور مدیران کل آموزش و پرورش استان های کشور به صورت برخط برگزار شد، اظهار داشت: طی یک ماه گذشته، مدیران استانی زحمات زیادی را برای برگزاری مهر آرام و بدون دغدغه متحمل شدند که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی با اشاره به اتفاقات و رویدادهای اخیر و ضرورت جریان سازی در این زمینه ادامه داد: یکی از مأموریت های نظام تعلیم و تربیت، جریانسازی های فرهنگی در حوزه های روز دنیاست. بنابراین انتظار می رود پس از اتفاقات ناگواری که در غزه و لبنان رخ داده است، برنامه های فرهنگی و متنوعی با تأکید بر فرهنگ ایثار و مقاومت شکل بگیرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
طراحی سامانه بانک اطلاعاتی مددجویان/ایجاد شبکه ۵۰۰ نفری تسهیلگران اشتغال
سرپرست سازمان بهزیستی کشور با اشاره به لزوم وجود بانک اطلاعاتی از وضعیت اشتغال مددجویان گفت: سامانهای در این راستا طراحی شده است که طی روزهای آتی فعالیت خود را آغاز میکند.
سیدجواد حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فقدان اطلاعات کافی از مددجویان و اشتغال آنها گفت: سازمان بهزیستی در این حوزه نیاز به یک سامانه و بانک اطلاعاتی قوی دارد که اطلاعات مربوط به اشتغال مددجویان در آن وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: در همین راستا یک سامانه و بانک اطلاعاتی قوی طراحی شده است که در روزهای آتی تکمیل و به بهره برداری خواهد رسید. وجود این بانک اطلاعاتی کمک شایانی به حمایت و پشتیبانی بعد از اشتغالزایی خواهد کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
کاهش سهم آموزش از بودجه؛ چرا آموزش و پرورش همیشه کسری دارد؟
کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت در سال های اخیر سبب شده تا این وزارتخانه که بیشترین کارمند دولت را در اختیار دارد، با کسری بودجه مواجه باشد؛ موضوعی که به گفته برخی کارشناسان تاخیر در واریز پاداش پایان خدمت معلمان یکی از علایم آن است.
ضرورت تنوع بخشی به منابع تامین مالی آموزش و پرورش، کمبود منابع مالی و سهم بیش از ۹۸ درصد حقوق و دستمزد در بودجههای سنواتی این وزارتخانه سبب شده تا در سال های اخیر شاهد بروز کسری بودجه در این وزارتخانه عریض و طویل باشیم؛ وزارتخانهای که به طور مستقیم و غیرمستقیم با ۵۰ میلیون ایرانی در ارتباط است.
از آنجا که کمبود بودجه یکی از علل اصلی بروز سایر مسائل و مشکلات در نظام آموزش و پرورش است، در سال های گذشته سیاستگذاران و قانون گذاران بارها تلاش کردهاند با تکلیف دولت در اسناد بالادستی سهم آموزش و پرورش را از منابع بودجه عمومی دولت افزایش دهند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
رای بخش دوم پرونده کثیرالشاکی موسوم به «کینگ مانی» صادر شد
رئیس کل دادگستری استان تهران از صدور رای بخش دوم پرونده کثیرالشاکی موسوم به «کینگ مانی» و محکومیت سه نفر دیگر از متهمان به حبسهای طولانی مدت خبر داد.
علی القاصی مهر درباره پرونده کثیرالشاکی موسوم به «کینگ مانی» اظهار داشت: بر اساس رای صادره در بخش اول پرونده یادشده، سه نفر از اشخاص حقیقی و یک شخص حقوقی متهم در این پرونده به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در کلاهبرداری شبکهای با ایجاد رمزارز جعلی به نام «کینگمانی» و توزیع آن در بین مردم، محکومیت یافتند.
وی افزود: از این تعداد، سه نفر از اشخاص حقیقی به حبسهای طولانی مدت محکوم شدند و شرکت «بادران گستران» به ممنوعیت از فعالیت شغلی با استفاده از هر گونه رمزارز به مدت دو سال محکوم شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
نگاه محوری پلیس امنیت اقتصادی حمایت از جهادگران تولید است
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: نگاه محوری پلیس امنیت اقتصادی، حمایت همه جانبه از جهادگران حوزه اقتصادی و تولید است و باید همه نهادها به خصوص پلیس برای برداشتن موانع پیش روی آنها تلاش کنند.
سردار حسین رحیمی در دومین همایش ملی امنیت اقتصادی ضمن تسلیت شهادت نیرویهای ارتش جمهوری اسلامی در حمله کور رژیم صهیونیستی و شهادت ۱۰ تن از کارکنان انتظامی در شهرستان تفتان اظهار داشت: حفظ امنیت کشور هزینه دارد و این هزینهها را بیادعا و در اوج گمنامی، نیروهای مسلح پرداخت میکنند.
وی با بیان اینکه قیمت امنیت کشور به بهای جان سربازان بیادعا تامین میشود، افزود: امروز فرزندان نیروهای مسلح برای آسایش و امنیت در فعالیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی سینه سپر میکنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
هپاتیت از طریق تتو منتقل میشود/غربالگری خونهای اهدایی ایران در فهرست موفقترینها
رئیس شبکه تحقیقات بیماریهای ویروسی کشور با بیان اینکه تتو کردن میتواند هر سه نوع هپاتیتی را که از راه خون وارد بدن میشود، به شخص تتو شونده انتقال دهد، میگوید: برخلاف تصور مردم، تتو یک عمل تهاجمی است و در آن پوست آسیب میبیند. پوست تا وقتی سالم باشد اجازه ورود هیچ باکتری و ویروسی را به داخل بدن نمیدهد.
سید محمد جزایری در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا میافزاید: وقتی تتو میکنید به واسطه آسیبهای میکروسکوپی که به پوست وارد میشود، سد ورود میکروب به بدن شکسته و راه نفوذ میکروبها از جمله ویروس هپاتیت های خونی به بدن باز میشود؛ بنابراین تتو کردن میتواند هر ۳ نوع هپاتیتی که از راه خون وارد بدن میشود را به شخص تتو شونده انتقال دهد.
هپاتیت ها یک طیف وسیعی از بیماری هستند که به صورت التهاب در کبد خود را نشان داده و توسط عوامل متنوعی ایجاد میشوند. این التهاب ناشی از مواد سمی، دارو، عوامل عفونی و یک سری از بیماریهایی است که ما به آنها بیماریهای خودایمنی میگوییم. همه این عوامل میتوانند وضعیتی را ایجاد کنند که سلولهای کبد درگیر التهاب شوند. در این حالت پزشک به صورت آزمایشگاهی و بالینی علایمی را در بدن بیمار دنبال میکند که به مجموع اینها هپاتیت گفته میشود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.
منبع