شایع‌ترین مسمومیت منجر به فوت در چهارمحال و بختیاری مربوط به مواد مخدر است


پانته‌آ رمضانی‌نژاد روز سه‌شنبه به مناسبت هفته مسمومیت‌ها در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مسمومیت ناشی از مصرف مواد مخدر و محرک در استان براساس اعلام پزشکی قانونی برای فوتی‌های ناشی از مسمومیت، بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است افزود : مرگ ناشی از سوءمصرف مواد مخدر ممکن است در اثر مصرف میزان بالای مواد مخدر، محرک و الکل، مصرف به قصد خودکشی و یا مصرف اتفاقی مواد مخدر و یا متادون به خصوص در گروه سنی کودکان رخ می‌دهد.

به گفته وی، همچنین بلعیدن مقادیر بالای مواد مخدر بسته‌بندی شده در مبدا و دفع آن در مقصد توسط افرادی که برای قاچاق و توزیع مواد مخدر اقدام می‌کنند و باز شدن بسته‌های مواد مخدر در لوله گوارشی آنها منجر به مسمومیت و یا فوت فرد می‌شود.

وی گفت: آگاه‌سازی خانواده‌ها و همه افراد جامعه در خصوص مواد مخدر و محرک‌ها و همچنین مضرات مصرف این مواد به عنوان یک راهکار برای کاهش مصرف و پیشگیری از مصرف مواد مخدر و همچنین پیشگیری از مسمومیت و مرگ ناشی از مصرف مواد مخدر است.

به گفته وی، به طور کلی مسمومیت ناشی از مواد مخدر مختلف از جمله تریاک، هروئین، متادون، ترامادول بسیار خطرناک است و فرد مسموم باید هرچه سریعتر به مراکز درمانی منتقل شود.

وی اظهارداشت: مهمترین عارضه سوء مصرف مواد مخدر افت تعداد تنفس و بروز خفگی است که بر اثر مصرف بیش از اندازه رخ می‌دهد و یا برای کسانی که مصرف‌کننده نیستند نیز یک دوز و یک بار مصرف نیز کشنده خواهد بود.

علائم بیمار مسموم شده با مواد افیونی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: افرادی که دوز مسموم‌کننده افیون مصرف کرده‌اند، بیشتر حالت کاهش سطح هوشیاری دارند و در صورتی که مقدار مواد مخدر استفاده شده زیاد باشد در کمای عمیق به سر می برد.

به گفته وی، تعداد تنفس فرد مسموم شده خیلی پایین آمده است و احتمال آپنه(خفگی) وجود دارد.

درمان مسمومیت حاد با مواد افیونی

رمضان نژاد افزود: نخستین گام برای درمان افراد مبتلا به مسمومیت حاد با مواد مخدر برقراری راه هوایی و توجه به تنفس بیمار است.

وی افزود: علایم اولیه مسمومیت با مواد مخدر در ساعات اولیه است و به صورت تهوع، استفراغ، درد شکمی، سردرد، گیجی و خواب آلودگی ایجادمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از شایعترین مسمومیت‌ها ناشی از مسمومیت با متانول(الکل) می‌باشد، افزود: علائم اصلی مسمومیت با متانول پس از ۶ تا ۲۴ ساعت آغاز می‌شود و ممکن است فرد دچار اختلال بینایی مانند تاری دید، دید برفکی، تغییر میدان بینایی، ترس از نور، دوبینی و حتی کوری کامل شود و بعد از گذشت ۲۴ ساعت، وضعیت بالینی فردی که با متانول مسموم شده است، هر ساعت بدتر می شود.

وی افزود: تشنج و اغما از دیگر علائم مسمومیت با متانول است که می‌تواند منتهی به مرگ شود.

به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام مدیرکل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری در ۶ ماهه نخست امسال ۳۸ نفر به دلیل سوء مصرف مواد مخدر فوت کردند که فوت ناشی از مصرف مواد مخدر در استان در مدت مشابه پارسال ۳۹ مورد بود و ۲.۶ درصد کاهش داشته است.

در سالجاری سه مورد مسمومیت ناشی از مصرف دارو به پزشکی قانونی ارجاع شده که این تعداد در سال گذشته هشت مورد بود.

به گزارش ایرنا، یکم تا هفتم آبان هفته پیشگیری از مسمومیت ها نامگذاری شده است، این هفته و نامگذاری روزهای آن تلاش دارد تا آگاهی‌های عمومی به ویژه گروه های در معرض خطر را نسبت به وقوع مسمومیت‌های احتمالی افزایش دهد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

گردنه عسل‌کشان چهارمحال و بختیاری مسدود است

روح‌الله غلامی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: همچنین تردد در گردنه‌های چری …