بیش از هفت میلیون تن کالا در بنادر غرب هرمزگان جابجا شد

به گزارش ایرنا، مرتضی سالاری روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران، در تشریح این عملکرد با اشاره به جابه‌جایی هفت میلیون و ۵۷۳ هزار و ۴۶۷ تن کالای نفتی و غیر نفتی در بنادر غرب استان اظهار کرد: از این میزان، چهار میلیون و ۱۰ هزار و ۳۸۴ تن با افزایش ۱۸ درصدی به جابه‌جایی فرآورده‌های نفتی و سه میلیون و ۵۶۳ هزار و ۸۳ تن به کالاهای غیرنفتی اختصاص داشته است.

وی همچنین از صادرات سه میلیون و ۶۴۱ هزار و ۱۶۳ تُن کالاهای نفتی و غیر نفتی از بنادر غرب این استان به کشورهای مقصد خبرداد و بیان کرد: از مجموع صادرات نفتی و غیرنفتی انجام شده، یک میلیون و ۷۲۷ هزار و ۸۹ تن مربوط به صادرات غیر نفتی و یک میلیون و ۹۱۴ هزار و ۷۴ تن به صادرات نفتی اختصاص دارد.

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان ادامه داد: از مجموع عملیات انجام شده، سه میلیون و ۸۸ هزار و ۵۸۰ تن فرآورده نفتی و غیرنفتی با افزایش ۱۹ درصدی به صورت رویه کابوتاژ (حمل و نقل ساحلی) در بنادر غرب استان هرمزگان جابه‌جا شده است.

سالاری گفت: از این میزان جابه‌جایی ۲ میلیون و ۹۶ هزار و ۲۹۰ تن فرآورده نفتی با ۴۸ درصد افزایش به روش کابوتاژ و ۹۹۲ هزار و ۲۹۰ تن نیز فرآورده غیرنفتی بوده است.

جابه‌جایی بیش از ۱۱۶ هزار TEU کانتینر یخچالی

وی افزود: در این بازه زمانی با تخلیه و بارگیری ۱۱۶ هزار و ۶۶۷ TEU کانتینر یخچالی با تناژ یک میلیون و ۲۰۳ هزار و ۲۲۶ تن، بنادر غرب استان هرمزگان توانست افزایش هشت درصدی را به ثبت برساند و همچنان جایگاه نخست در بین بنادر کشور را به خود اختصاص دهد.

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان، حجم صادرات کانتینر یخچالی از طریق بنادر غرب این استان در مدت یاد شده را نیز ۵۸ هزار و ۳۳۳ TEU با تناژ ۶۰۱ هزار و ۶۱۳ تن اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار درصد افزایش داشته است.

به گفته سالاری؛ بنادر غرب هرمزگان با انجام طرح ساماندهی و ارتقاء سطح حفاظتی و امنیتی ترمینال کانتینر یخچالی با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۰ میلیارد ریال در سال جاری به منظور ارتقا کیفیت، ارائه خدمات و توجه به ایمنی و امنیت در این حوزه و هم‌چنین با ظرفیت ۳۰۰ کانتینر یخچالی چرخدار و ۱۲ رمپ مخصوص بارگیری شناورهای حامل کانتینر یخچالی طلایه‌دار تخلیه و بارگیری و صادرات کالاهای یخچالی در بین بنادر ایران است.

وی در بخش دیگری با اشاره به جابه‌جایی ۱۳۸ هزار و ۳۶۱ دستگاه خودروی ترانزیتی با ۱۶ درصد افزایش گفت: در دوره زمانی یاد شده، حجم ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی که عمده آن محموله خودرو بوده به ۳۲۳ هزار و ۶۴۵ تن رسید که نشانگر افزایش ۱۷ درصدی در همسنجی با مدت مشابه سال پیش از آن است.

مدیر بنادر غرب هرمزگان یادآور شد: تخلیه این تعداد خودروی ترانزیتی توسط ۲ هزار و ۳۰ فروند شناور فلزی انجام گرفت که پس از تخلیه و انجام تشریفات گمرکی توسط ۲۳ هزار و ۶۰ کامیون حمل خودرو به مقاصد کشورهای عراق و آسیای میانه بارگیری شد.

بندرلنگه به عنوان قلب تپنده ترانزیت خودرو در ایران و چهار راهی امن برای ترابری دریایی و زمینی به کشورهای آسیای میانه و عراق جایگاه نخست این حوزه را از بین ۲۹ بندر فعال کشور به خود اختصاص داده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

جذب ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در بخش مکانیزاسیون صنایع کشاورزی

به گزارش ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، کریم ذوالفقاری گفت: با پرداخت این میزان اعتبارات از …