حذف پدیده زباله‌گردی از پایتخت باید به مطالبه عمومی تبدیل شود


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نهصد و نودمین جلسه جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی روز دوشنبه ـ ۸آبان ماه ـ با حضور دبیر کل، اعضای شورای مرکزی و مشورتی برگزار شد.

در جلسه این تشَکُّل سیاسی که «عسگر جلالیان»، معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری حضور داشت، درباره چالش حقوق شهروندی و مدیریت پسماند سخنرانی کرد.

وی، زباله‌گردی را زخم بسیار زشتی بر چهره زیبای شهر تهران توصیف و خاطر نشان کرد: زباله‌گردی نقض کرامت انسانی و زخم بسیار زشتی بر چهره زیبای تهران به عنوان پایتخت کشور وارد می‌کند؛ زباله‌گردی نقض کرامت انسانی و حقوق شهروندی است.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری اظهار کرد: این موضوع بستر بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است. در ایران حدود ۱۵ هزار زباله‌گرد وجود دارد که از این تعداد تقریبا ۶۰۰۰ نفر از آنها در تهران هستند. با ورود وزارت دادگستری و دستگاه‌های همکار تقریبا ۴۵۰۰ نفر از آنها در شهر تهران ساماندهی شده‌اند.

جلالیان یادآور شد: متاسفانه بیش از ۸۰ درصد زباله‌گردها اتباع غیرایرانی هستند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۸۳ قانون مدیریت پسماند تدوین و ابلاغ شد، اما این قانون به هر دلیلی تا به امروز به خوبی اجرا نشده است، افزود: ما در وزارت دادگستری به این مساله ورود کرده‌ایم و دستگاه‌های متولی را دور هم جمع کردیم تا بتوانیم از اهرم مدعی‌العموم استفاده کنیم و مجریان را در اجرای این قانون کمک کنیم. نه تنها در حوزه ملی بلکه در حوزه بین‌المللی متعهد هستیم تا پدیده شوم زباله‌گردی را مدیریت کنیم.

معاون وزیر دادگستری، با طرح این سوال که چرا زباله‌گردی با کنوانسیون‌های بین‌المللی ذیربط که ما در آنجا عضو هستیم متعارض است؟، گفت: وزارت دادگستری به عنوان یک وزارتخانه بین دستگاهی، تمام ظرفیت خود را در اختیار شهرداری تهران قرار داده تا به این مجموعه در جایگاه مجری به اجرایی شدن قانون فوق کمک کند.

جلالیان، در ادامه سخنرانی خود به ارائه آمارهایی پیرامون موضوع زباله‌گردی در مقایسه با دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: ایران یکی از پرمصرف‌ترین کشورهای دنیا است، اگر چه با آموزه‌های دینی ما متفاوت است هر شهروند در تهران سالانه ۳۲۰ کیلو زباله تولید می‌کند، که به‌عبارتی ۳ برابر میانگین نرخ جهانی است، حدود ۷۵۰۰ تن روزانه تولید زباله در تهران داریم، از لحاظ مدیریتی در بین ۱۸۰ کشور در رتبه ۹۷ هستیم.

وی، برای برون رفت از این مشکلات چند راهکار ارائه داد که از مهمترین آنها، تفکیک همزمان زباله از مبدا، جمع شدن تدریجی سطل‌های زباله در معابر عمومی و مراکز غیر مجاز، آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی استفاده از سامانه «نوماند» از طریق رسانه‌ها و همچنین اصلاح الگوی مصرف با بالابردن دانش عمومی جامعه در این حوزه بود.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۴ انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار می‌شود، اظهار کرد: باید یکی از مطالبات احزاب از کاندیداها ارائه برنامه برای مقابله با پدیده شوم زباله‌گردی باشد. برای حذف پدیده شوم زباله‌گردی از سیمای پایتخت باید این موضوع به مطالبه عمومی تبدیل شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اشتراک‌گذاری‌ تجربیات نیروی دریایی ایران و پاکستان، تقویت قدرت منطقه‌ای را به‌دنبال دارد

به گزارش ایرنا، احسان کامرانی روز یکشنبه در دیدار با دریاداردوم عمر فرمانده ناوگروه صلح …