صرفه‌جویی ۳ میلیارد دلاری با جایگزینی گوگرد به‌جای قیر

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد مهدی حیدری» امروز (سه‌شنبه) در نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین‌آلات در محل مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی افزود: ایران مقام یازدهم جهان در تولید گوگرد را دارد که این محصول برای تولید قیر آسفالت گوگردی، پوشش‌های گوگردی برای سازه‌های بتنی موجود و همچنین بتن گوگردی کاربرد دارد.

وی بیان‌داشت: بتن گوگردی به طور عمده در مناطقی همچون حوزه خلیج فارس و سازه‌های دریایی که با خوردگی بالا مواجهیم، دوامی بی‌انتها دارد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: هزینه خوردگی سازه‌ها سالیانه ۲.۷ میلیارد دلار است که با دانشی که در اختیار داریم می‌توانیم در یک برنامه چهار ساله این میزان خوردگی را به صفر برسانیم.

وی ادامه‌داد: در موضوع پوشش‌های گوگردی، بسیاری از سازه‌ها از جمله پل‌ها، ابنیه فنی، نیوجرسی‌ها، قطعات بتنی و غیره در کشور ساخته شده که اگر پوشش گوگردی روی این قطعات موجود بدهیم، عمر مفید آنها تا چهار برابر افزایش خواهد یافت.

حیدری اضافه کرد: میزان تولید قیر در کشور سالیانه ۵.۵ میلیون تن و میزان تولید گوگرد سالیانه ۱.۶ میلیون تن است، اما می‌توانیم تا ۴۰ درصد به جای قیر از گوگرد استفاده کرده و ظرفیت صادراتی قیر را افزایش دهیم؛ به این ترتیب ارزآوری از محل صادرات قیر به سه میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

وی یادآور شد: هم اکنون هر تن گوگرد بین هفت تا ۱۴ دلار و هر تن قیر ۲۰ دلار صادر می‌شود، اما اگر بتوانیم گوگرد را در قیر جایگزین کنیم می‌تواند تا سه میلیارد دلار صرفه‌جویی به دنبال داشته باشد.

به گزارش ایرنا، همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات، هشتم تا دهم آبان ماه با حضور کارفرمایان و پیمانکاران در این صنعت در مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی برگزار می‌شود.

از جمله محورهای این همایش، قیر و فرآورده‌های قیری، مخلوط‌های آسفالتی، مدیریت روسازی و روش‌های نگهداری و بهسازی، توسعه پایدار در صنعت قیر و آسفالت (بازیافت آسفالت)، تحلیل و طراحی روسازی، تثبیت لایه‌ها و روسازی‌های مرکب، آزمایش‌های غیر مخرب روسازی است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

گنبدخانه مصلای امام‌خمینی تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد

به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «علی نبیان» با اشاره به بازدید از …