مشاور وزیر علوم: دانشگاه نباید قربانگاه اهداف سیاسی احزاب باشد


به گزارش ایرنا، احمدرضا خضری سه شنبه در مراسم معارفه سرپرست جدید دانشگاه هنر اسلامی تبریز، اظهار کرد: دانشگاه، محل ترویج علم و پرورش اندیشه و تربیت جوانان متخصص، متعهد، علاقمند و دلسوز به کشور است.

وی گفت: همه استادان و دانشجویان گرایش‌های سیاسی دارند و باید به بحث و گفتگو بپردازند اما نباید سیاست کاران این موضوع را دستاویز کار خود قرار دهند.

وی گفت: دانشگاه هنر اسلامی تبریز یکی از دانشگاه‌های پرآوازه و پرافتخار کشور و یک دانشگاه ماموریت گراست.

خضری با بیان این‌که این دانشگاه یک دانشگاه تخصصی و یک میراث و ظرفیت ملی است، افزود: این دانشگاه باید به سمت مرزهای دانش و مسیر روزآمد بودن دانش حرکت کند در غیر این صورت نمی‌تواند به ماموریت‌های خود دست یابد.

وی تاکید کرد: دانشگاه هنر اسلامی می‌تواند در ترویج و تقویت هویت فرهنگی نقش داشته و آن را به گفتمان ملی تبدیل کند.

وی با بیان این‌که این دانشگاه باید اثرگذاری تمدنی داشته باشد، اظهار کرد: مغز متفکر تمدن‌ها، علم و دانش است و دانشگاه هنر اسلامی تبریز باید به باور مرجعیت علمی در کشور کمک کند.

وی اظهار کرد: اگر کسی بخواهد موضوع علمی را از نظر مرجعیت به اثبات برساند باید به این دانشگاه مراجعه کند.

دانشگاه هنر اسلامی در جهت ترویج وفاق تلاش کند

مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم ادامه داد: این دانشگاه باید برای ترویج گفتمان وفاق بکوشد زیرا ما با هر رنگ و نشان و گویش و زبان و قومیتی یک ایرانی هستیم و نیاز داریم تا باری از بار سنگین کشور را به دوش بگیریم.

وی تاکید کرد: دانشگاه باید به محیطی امن، آسوده، باورمند و نشاط آور تبدیل شود و اساتید و دانشجویان آزادانه تبادل نظر داشته باشند و از دانشگاه هنر اسلامی تبریز توقع می‌رود بتواند علم و دانش را به جامعه وصل کند.

فعالیت‌های دانشجویی و سیاسی در دانشگاه‌ها غریب مانده است

معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: وقتی وارد دانشگاه می‌شویم، برنامه‌های دانشگاه را در طرح‌های علمی، سازه‌ای، عمرانی و سایر مسائل متنوع مرور می‌کنیم در حالی که فعالیت‌های دانشجویی و سیاسی در دانشگاه‌ها غریب مانده است.

مرتضی محمدزاده تاکید کرد: از فعالیت‌های دانشجویی در قالب تشکل‌ها باید هزینه زدایی شود و دانشجو احساس ناامنی نکند که اگر فعالیتی داشته باشد توسط رئیس یا حراست دانشگاه احضار شود.

وی ادامه داد: دانشگاه، مکان امنی برای مباحثه، مجادله، بیان افکار و تنش‌های گفتمانی است و توسعه در هر مملکتی از دل تضارب آرایی شکل می‌گیرد که محل آن دانشگاه است.

رئیس جدید دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز اظهار کرد: ماهیت و محور حرکت در دولت چهاردهم، وفاق ملی است که در اقشار مختلف این دانشگاه به معنای واقعی وجود دارد و سرمایه بزرگی برای ارتقای دانشگاه محسوب می‌شود.

محمدتقی پیربابایی با اشاره به ظرفیتهای بزرگ این دانشگاه و این‌که تنها دانشگاه هنر اسلامی کشور است، افزود: طرح راهبردی دانشگاه را همراه با تغییرات دنیا و همراستا با گام دوم انقلاب آماده کرده‌ایم که با تایید وزارتخانه اجرایی می‌شود.

وی ادامه داد: چشم انداز دانشگاه در حیطه‌های فرهنگی، هنری و علمی در این طرح احصا شده که ماموریت اصلی آن نیز پشتیبانی علمی فرهنگ و هنر تمدن نوین ایران اسلامی است.

وی افزود: چهار برنامه کلان ما برای دانشگاه شامل تولید محتوای علمی فناوری مطابق با فرهنگ ایرانی اسلامی، آموزش نیروی اسلامی کارآمد، مشارکت در راهبری علمی هنری تمدن نوین ایران اسلامی و تقویت سبک زندگی و نظام دانشگاه نوین ایران اسلامی است که برنامه چهارم، با توسعه کمی و کیفی خدمات به دانشجویان و دانشگاهیان مثل ۲ برابر کردن ظرفیت خوابگاهی و سایر امکانات و افزایش ضریب نفوذ و تنوع فعالیت‌های فرهنگی همراه خواهد بود.

رئیس سابق دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز برگزاری نشست با هنرمندان، راه اندازی نگارخانه برای برگزاری نمایشگاه ها، ارتباط با ارمنستان و برپایی نمایشگاه دائمی در مسجد کبود ایروان، تاسیس اداره حقوقی در دانشگاه، راه اندازی مرکز آموزش‌های آزاد، برگزاری اولین مرحله طرح ملی مهارت افزایی ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر، تصویب پنج رشته جدید، چاپ ۱۴ جلد کتاب و برگزاری همایشهای ملی و بین المللی را از جمله اقدامات ۱۷ ماهه خود در این دانشگاه عنوان کرد.

سجاد پاکزاد با اشاره به اجرای ۲۴ پروژه جدید ازجمله خوابگاه، مجتمع فرهنگی هنری کوثر، آشپزخانه صنعتی و رستوران آزاد از رشد پنج برابری طرحهای پژوهشی خارجی و رشد ۴.۵ برابری پرداخت تسهیلات حمایتی واحدهای کارآفرینی و مراکز رشد خبر داد و گفت: پرداختی رفاهیات کارکنان دانشگاه افزایش ۲.۵ برابری داشته و ساختمان سلامت دانشجویان و ۵۰۰ واحد خوابگاه ملکی برای دانشجویان و تعدادی واحد خوابگاه متاهلی تاسیس شده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

هوای تبریز در سال جاری ۳۶ روز آلوده بود

سعید سابقی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: از ابتدای امسال …