[ad_1]
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه صبح جنوب چین، دولت هند به منظور مقابله با نفوذ پکن در منطقه هند-آرام، همکاریهای نظامی خود را با کشورهای اروپایی از جمله آلمان تقویت کرده و در حال ایجاد ائتلافهای دریایی در جنوب شرق آسیا است.
این تلاشها شامل همکاریهای راهبردی گسترده با کشورهایی از اتحادیه اروپا و اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسهآن) میشود که به گفته تحلیلگران دفاعی، اهمیت زیادی برای افزایش جایگاه دهلینو در این منطقه دارد.
در همین راستا، اولاف شولتس صدراعظم آلمان جمعه گذشته در دیدار با مقامهای ارشد هند بر گسترش همکاریهای دفاعی میان دو کشور و اهمیت تضمین آزادی تردد دریایی در جهان تاکید داشت.
وی ضمن بازدید از ناو جنگی و کشتی پشتیبانی آلمانی در بندر «گوا» هند، حضور این ۲ فروند کشتی را نشانهای از حمایت برلین از آزادی حملونقل دریایی اعلام کرد.
این همکاریها در حالی رخ میدهد که آلمان پس از حمله روسیه به اوکراین، سیاستهای آسیایی خود را مورد بازنگری قرار داده و به دنبال تقویت روابط با هند بهعنوان یکی از کشورهای کلیدی در منطقه است.
این نشریه هنگکنگی میافزاید که همزمان با توسعه همکاریهای نظامی و دفاعی دهلینو با کشورهای اروپایی، هند با ائتلاف و گسترش همکاریهای نظامی کشورهای جنوب شرقی آسیا به دنبال تقویت موقعیت خود در منطقه است که به باور تحلیلگران، دیدارهای سطح بالا و گسترش حضور دریایی کشورهای اروپایی در منطقه، از جمله نشانههای رویکرد گستردهتر هند برای تقویت راهبرد «هند-آرام» است.
درهمین پیوند، سی. یودی باسکار افسر پیشین نیروی دریایی هند و مدیر اندیشکده «جامعه مطالعات سیاسی» دهلینو هم تاکید داشت که همکاری نظامی هند و آلمان در این سطح نتیجه چندین دهه تلاش بوده و تا همین سالهای اخیر به دلیل اولویتهای متفاوت برلین، دهلینو در دستور کار جدی این کشور قرار نداشت. اما پس از جنگ اوکراین، آلمان سیاست خود را تغییر داده و بر روابط با کشورهای آسیایی همچون هند متمرکز شده است.
نشریه صبح جنوب چین در این گزارش به همکاریهای دفاعی و حضور ناوهای جنگی اروپایی در منطقه اشاره میکند که از گامهای موثر برای تقویت موقعیت هند در منطقه نشان دارد.
برهمین اساس، تقویت چنین همکاریهایی نه تنها بر افزایش دیدگاه جهانی نسبت به حضور هند در منطقه میافزاید، بلکه به گفته تحلیلگران، میتواند به ایجاد موازنهای در برابر قدرت روزافزون چین در این منطقه کمک کند.
از سوی دیگر، این اقدام هند نشاندهنده تلاش این کشور برای همپیمانیهای راهبردی بیشتر در مناطق حیاتی از نظر ژئوپلیتیکی است و نشانهای از رویکرد گستردهتر دهلینو برای تضمین امنیت در منطقه هند و اقیانوس آرام به شمار میآید.
منبع