عمر علیپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع چغندرقند برداشت شده به ترتیب ۱۵۷ هزار تن به کارخانه قند پیرانشهر، ۳۱ هزار تن به ارومیه، ۲۳ هزار تن به نقده و هفت هزار تن نیز به کارخانه قند نقده ارسال شده است.
وی اضافه کرد: در سال زراعی جاری بیش از هفت هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی پیرانشهر زیر کشت محصول چغندرقند رفته که این مقدار در مقایسه با سال گذشته ۵۰۰ هکتار در راستای اصلاح الگوی کشت کاهش داشته است.
رییس اداره جهاد کشاورزی پیرانشهر میانگین برداشت چغندرقند در مزارع کشاورزی این شهرستان را حدود ۶۵ تن در هکتار اعلام کرد و گفت: این میزان برداشت با کشت ارقام جدید، مبارزه با آفات و اصلاح الگو حدود پنج تن در هکتار نسبت به پارسال ارتقا یافته است.
علیپور با بیان اینکه پیرانشهر در سطح کشور نیز دارای رتبه برتر تولید چفندرقند است، اظهار کرد: طبق پیشبینیها بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن چغندر قند از اراضی کشاورزی این شهرستان طی سال جاری برداشت می شود که از این حیث رتبه نخست استان را در اختیار داریم.
وی یادآور شد: سال گذشته نیز بیش از ۴۴۳ هزار تن چغندر قند در سطح هشت هزار هکتار از مزارع پیرانشهر برداشت شده بود.
به گزارش ایرنا، آذربایجانغربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن پنج کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده همواره در تولید چغندرقند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطبهای مهم تولید چغندرقند در کشور است.
پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و جزو منابع پر آب منطقه است.
منبع