ضرورت ساخت نیروگاه جدید در تبریز

به گزارش ایرنا، این نیروگاه که از نوع حرارتی است در سال ۱۳۵۶ و با ظرفیت اسمی ۷۰۰ مگاوات در ساعت در ۲ واحد از سوی شرکت فرانسوی در جنوب غرب تبریز و در زمینی به مساحت ۲۰۰ هکتار ساخته شد.

این نیروگاه در ابتدا فقط با سوخت مازوت کار می کرد اما بعدها و به دلیل آلودگی که ایجاد می کرد گازسوز شد و به غیر از ماه های سرد سال که مصرف گاز خانگی بالا می رود این نیروگاه با سوخت گاز، تولید برق می کند.

مصرف روزانه این نیروگاه حدود چهار میلیون لیتر یا متر مکعب است و در فصول سرد به طور ترکیبی ۲ میلیون لیتر مازوت و ۲ میلیون مترمکعب گاز مصرف می کند و با مصرف هر لیتر مازوت یا مترمکعب گاز سه مگاوات برق تولید می شود.

بهره وری این واحد نیروگاهی به دلیل کهنه شدن دستگاه ها و نیاز به اورهال ( تعمیرات اساسی)، سه واحد کمتر از میانگین نیروگاه های حرارتی است ضمن اینکه آب بیشتری برای تولید بخار و سردکردن بخار مصرف می شود و قیمت تمام شده تولید برق بالا می رود از همین روست که ساخت نیروگاه جدید و توسعه نیروگاه فعلی در تبریز برای مقرون به صرفه کردن برق تولید شده، احساس می شود.

ساخت نیروگاه جدید در تبریزضروری است

سالانه هشت میلیون مترمکعب آب در نیروگاه حرارتی تبریز بخار می شود

نماینده شرکت نیرو آتیه صبا با اشاره به قدمت حدود ۵۰ ساله این نیروگاه و پایین بودن بهره وری تولید برق در آن گفت: سالانه هشت میلیون متر مکعب آب در این نیروگاه بخار می‌شود در حالی که در نیروگاه‌های جدید میزان مصرف آب تا ۹۵ درصد کمتر است.

نادر صفرزاده ادامه داد: سالانه چهار میلیون مگاوات یا چهار میلیارد کیلووات برق در این نیروگاه تولید می‌شود اما همانطور که گفته شد به دلیل فرسوده بودن دستگاه‌ها و قطعات بهره وری تولید در این نیروگاه ۳۵ یا ۳۶ درصد است در حالی که در نیروگاه‌های جدید و سیکل ترکیبی بهره وری بین ۵۸ تا ۶۰ درصد است.

وی افزود: با ساخت نیروگاه جدید، ضمن اینکه از مصرف هشت میلیون متر مکعب آب جلوگیری می‌شود سهمیه آب نیروگاه نیز در شهرک‌های صنعتی مصرف و اشتغال زایی می‌شود.

صفرزاده گفت: در نیروگاه‌های جدید سیستم سرمایش یا کولینگ از آبی به هوا تبدیل می‌شود و تا ۹۵ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود و این موضوع در جاهایی که تنش آبی وجود دارد بسیار مهم است.

وی بر توسعه نیروگاه فعلی و ساخت نیروگاه جدید در تبریز تاکید کرد و گفت: مازوتی که در اختیار نیروگاه قرار می‌گیرد دارای گوگرد بالا بوده و همین امر موجب خروج دود بیشتر در موقع تولید برق است.

شرکت نفت مازوت استاندارد در اختیار نیروگاه قرار دهد

مالک نیروگاه تبریز افزود: انتظار ما از شرکت نفت این است که مازوت استاندارد در اختیار نیروگاه قرار دهد که با این کار هم به تمیزی هوای شهر تبریز و هم سلامت کارکنان کمک خواهد کرد زیرا امکان پالایش و کاهش گوگرد مازوت در نیروگاه وجود ندارد و این کار موجب بالا رفتن هزینه‌های تولید برق می‌شود.

صفرزاده به واگذاری نیروگاه حرارتی تبریز به شستا و صندوق بازنشستگی اشاره کرد و گفت: سازمان خصوصی‌سازی برای این نیروگاه ۷۸۰ میلیارد تومان قیمت تعیین کرد که مشتری پیدا نشد در سال ۱۳۹۰ با ۲۰ درصد تخفیف این نیروگاه به شستا و صندوق بازنشستگی با سهم درصد ۳۷ و ۶۳ درصد واگذار شد.

وی ادامه داد: البته کل ۲۰۰ هکتار این نیروگاه واگذار نشد و ۱۳۰ هکتار آن باقی ماند.

صفرزاده افزود: آماده پیدا کردن شریک و سرمایه‌گذار برای ساخت نیروگاه در ۱۳۰ هکتار باقیمانده هستیم و اگر نتوانیم این کار را بکنیم نیروگاه حرارتی تبریز به تاریخ خواهد پیوست.

وی گفت: نیروگاه جدید به مراتب سودآورتر از نیروگاه فعلی خواهد بود و سود کم نیروگاه فعلی را جبران خواهد کرد.

ساخت نیروگاه جدید در تبریزضروری است

سوخت مازوت و مصرف آب ۲ مشکل اصلی نیروگاه حرارتی تبریز است

مدیر نیروگاه حرارتی تبریز با بیان مشکلات اصلی نیروگاه، گفت: استفاده از سوخت مازوت و آلودگی هوا و مصرف بیش از حد آب در این نیروگاه، از مشکلات این نیروگاه هستند.

حسن خیری ادامه داد: این نیروگاه برای اینکه برق تولید کند سالانه به ۸ میلیون متر مکعب آب نیاز دارد در حالی که نیروگاه سهند که زیر مجموعه این نیروگاه هست برای تولید برق کمتر از یک دهم ین نیروگاه آب مصرف می‌کند.

وی افزود: برای سرد کردن نیروگاه در فصل تابستان ۲هزار متر مکعب در ساعت آب نیاز داریم که در زمستان این میزان به هزارمتر مکعب کاهش می‌یابد و همین مصرف زیاد ضرورت ایجاد نیروگاه جدید و همچنین بهینه سازی و روزآمد کردن نیروگاه فعلی را دوچندان کرده است.

وی در مورد میزان آلایندگی این نیروگاه گفت: بالا بودن میزان گوگرد در این نیروگاه وجب تولید دود بیشتر و آلودگی می‌شود و این قابل کتمان نیست اما ما ناچار هستیم در روزهایی که گاز نیست از سوخت مازوت برای تولید برق استفاده کنیم.

خیری در مورد نصب فیلتر بر خروج دودکش‌ها گفت: هیچ نیروگاهی در ایران چنین فیلتراسیونی ندارد زیرا هزینه آن بسیار بالاست و تا ۵۰ درصد ساخت یک نیروگاه هزینه بر است.

مازوت سوزی از ۲۳ مهر در نیروگاه حرارتی تبریز آغاز شده است

مسوول شیفت نیروگاه حرارتی تبریز گفت با توجه به سرد شدن هوا و افزایش مصرف گاز خانگی مازوت سوزی در نیروگاه از بیست و سوم مهر آغاز شده است.

محمدیان ادامه داد: روزانه ۲ میلیون لیتر مازوت و ۲ میلیون متر مکعب گاز برای تولید ۷۰۰ مگاوات برق در ساعت در این نیروگاه مصرف می‌شود و راندمان این واحد نیروگاهی ۳ درصد کمتر از دیگر نیروگاه‌هاست.

وی همچنین به قیمت بالای تمام شده برق اشاره کرد و گفت: قیمت عرضه برق در ایران بسیار پایین است و هزینه‌های نگهداری را کفاف نمی‌دهد و این در حالیست که سوخت و آب را به قیمت‌های غیر واقع و بسیار پایین تامین می‌کنیم.

وی افزود: همچنین واحدهای تولید برق در این نیروگاه بیش از ۷۵ هزار ساعت است که کار می‌کند و اورهال نشده‌اند در حالی که باید سر ۵۰ هزار ساعت اورهال شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

پرداخت ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال برای معتادان بهبودیافته هشترود 

به گزارش ایرنا «فرید قشلاقی» روز پنج‌شنبه در آیین افتتاح مرکز درمان سرپایی اختلال‌های مصرف …