مهدی بهبود روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر لزوم گسترش آموزشهای مهارتی، اظهار کرد: نقش آموزشهای فنی و حرفهای در ایجاد تغییرهای اجتماعی و فرهنگی به ویژه در زمینه رشد و بهبود فرهنگ کار در جامعه سوای جنبههای اقتصادی آن حائز اهمیت است و باید لاجرم به این سمت حرکت کنیم.
وی افزود: لزوم توجه به این موضوع از آن جهت است که انقلاب علمی و فنی یک دهه گذشته، تغییر عمیق و قابل توجهی از نظر کم و کیف روش تولید و نیروی کار به وجود آورده و از همین رو پیشرفت در دنیای امروز که جهانی فرا صنعتی محسوب میشود و با علم و فناوری پیوند خورده است، بدون توجه به آموزشهای فنی و حرفهای قابل تحقق نخواهد بود.
سرپرست ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان اردبیل با تاکید بر اینکه تغییر در روشهای تولید نیازمند نیروی انسانی آموزش دیده است، بیان کرد: از سویی بیکاری و اشتغالزایی یکی از مشکلها و چالشهای بزرگ پیشروی جوامع گوناگون است که ارایه آموزشهای فنی و حرفهای بهروز میتواند به حل آن کمک کند.
وی با اشاره به فقدان توازن در ساختارها، اضافه کرد: با توجه به تغییرهای سریع فناورانه و دگرگونی مفهوم توسعه، حوزه اشتغال با پیچیدگیهایی روبهرو شده است که مهارتآموزی نیروهای کار میتواند نقش مهمی در مسیر پیشرفت ایفا نماید.
بهبود عنوان کرد: امروزه شاهد مفاهیمی نوظهور مانند آموزش برای همه و کار شایسته در کنار تلاش کشورها برای رسیدن به شاخصها و استانداردهای توسعه در بازار کار هستیم و بر همین اساس ضرورت دارد که بتوانیم در قالب ارایه آموزشهای فنی و حرفهای به ارتقای دانش و مهارت نیروهای کار کمک کنیم تا در جهان دانشمحور از زندگی شخصی و کاری استاندارد، رضایتبخش و هدفمندی برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه بیشتر مردم و مسئولان به این جمعبندی رسیدهاند که صرف تحصیل و گرفتن مدرک مشکلهای حوزه اشتغال را نمیتواند برطرف کند، تشریح کرد: در همین راستا ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان اردبیل با توجه به ظرفیتهای خوبی که در این خطه وجود دارد، آماده ایجاد تحول و تحرک جدی در بحث مهارتآموزی با هدف تسهیل و تسریع اشتغال نیروهای انسانی است.
بنابر اعلام ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان اردبیل، بیش از سه میلیون نفر-ساعت آموزشهای مهارتی در ۶ ماهه نخست سال جاری در آموزشگاههای دولتی و آزاد این استان به متقاضیان ارایه شده است.
استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
منبع