به گزارش ایرنا، در این اجلاس شهرداران ۳۰ شهر تاریخی کشور به منظور ایجاد بستری برای تبادل تجربیات و تقویت همکاریها در زمینه حفاظت از بافتهای تاریخی و ارتقای ظرفیتهای فرهنگی و اقتصادی این شهرها گرد هم آمدند.
ایجاد شبکه بینشهری برای به اشتراک گذاری تجارب و راهکارهای موثر در مواجهه با چالشهای بافتهای تاریخی از اهداف مهم این اجلاس است.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی اصفهان در این اجلاس گفت: این مجمع به ابتکار شهرداری اصفهان و با همراهی بعضی از شهرهای تاریخی سیاستگذاری و تنظیم شده است تا نقطهای برای گردهم آمدن مدیران شهرهای تاریخی در کشور باشد.
محمدعلی ایزدخواستی افزود: در زمان حاضر در کشور، شهرداریها در خط مقدم حفاظت از آثار تاریخی هستند و این فرصت باید فراهم شود که آنها از دانش و وحدت رویه ای در حفاظت از اماکن و بافتهای تاریخی برخوردار شوند.
وی اظهار داشت: شهرهای تاریخی گنجینهای ارزشمند از میراث ملموس و ناملموس تاریخی بشر بوده و برای شهروندان خود نه تنها متضمن حفظ و استمرار هویت تاریخی هستند، بلکه ظرفیتهای بسیاری را در حوزههای توسعه اقتصادی و اجتماعی به ویژه در گستره گونههای مختلف گردشگری فراهم میکنند.
به گزارش ایرنا، پیشنهاد تشکیل «مجمع شهرهای تاریخی ایران» در راستای اجرای سیاستهای کلی نظام در بخش شهرسازیابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۹ و اساسنامه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ، و قانون حمایت از مرمت و احیایبافتهای تاریخی و فرهنگی در سال ۱۴۰۱ مصوب و دبیرخانه دائمی آن به شهرداری اصفهان واگذار و راهاندازی شد.
اصفهان از جمله شهرهای ایران محسوب میشود که به لحاظ آثار، محوطهها و ابنیه تاریخی غنی است؛ این خطه در سه دوره تاریخیمهم ایران یعنی آل بویه، سلجوقی و صفوی پایتخت ایران بود و در آن عمارتها، باغها، مساجد و سایر اماکن عام المنفعه چون پلها وکاروانسراها شکل گرفت و به واقع هنر معماری در اصفهان در هر دورهای روند تکوین، تغییر و تکامل خود را داشته تا اینکه در دورهصفویه معماری و تزیینات وابسته به آن به همراه سایر هنرها به اوج و تارک کمال و جمال خود رسید.
این شهر که مرکز استان اصفهان است دارای آثار و میراث فرهنگی بیشماری مانند میدان امام اصفهان(نقش جهان)، کاخ چهلستون،مسجد جامع و پل های تاریخی است.
منبع