به گزارش ایکنا، در هفتهای که گذشت رویدادهای متعددی را در عالم هنر شاهد بودیم که برخی از آنها تحت تاثیر اتفاقات غزه و لبنان به این موضوع میپرداختند و هنرمندانی چون رضا کیانیان نسبت به جنایات صهیونیست در فضای مجازی عکسالعمل نشان دادند.
در ادامه این گزارش با خبرهایی که در هفته گذشته رسانهای شد همراه میشویم.
ایران بوده، هست و خواهد بود
اولین خبر هفته مربوط به اظهار نظر رضا کیانیان میشود. رضا کیانیان در پی حمله رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران در صفحه مجازی خود نسبت به این حمله واکنش نشان داد. این بازیگر سینما با انتشار عکسی از نقشه ایران و مقایسه آن با سرزمینهای اشغالی که با عنوان «ما از آغاز تاریخ اینجا بودیم، شما کی آمدید؟» به چشم میخورد، نوشت:
«ما از ابتدای تاریخ این جا بودهایم؛ «ایران بانو» بودیم، بزرگ شدیم، کوچک شدیم، بر ما تاختند، بردند. فرهنگ ما را دزدیدند اما هر که آمد نتوانست ما را شکل خودش کند. آنها شکل ما شدند چون ما بودیم، هستیم و خواهیم بود».
وضعیت پویانمایی ایران
هفت آبان روز جهانی انیمیشن است. در این روز ایکنا مصاحبهای حسین صفارزادگان روی خط فرستاد که در آن به مسائل انیمیشن پرداخته میشود. در بخشهایی از این گفتوگو آمده است:
«در پویانمایی در حال برداشتن قدمهای ابتدایی هستیم اما به دلیل پیشرفتهایی که در این حوزه رخ داده ما نیز مانند دیگر کشورهای جهان به پیشرفتهای خوبی در این عرصه دست یافتهایم. پیشرفتهای بهدستآمده کشورمان در پویانمایی به مدد تلاشهای چند برابر انیماتورهای ایرانی حاصل شده است زیرا به دلیل کمبودهایی که ما در این عرصه داریم نیاز بوده تا با تلاش بیشتر در این رابطه قدم برداریم. فیلمهایی چون «بچه زرنگ» یا «پسر دلفینی» گواه بارز این ادعا هستند که توانسته به بازار جهانی هم راه پیدا کند.»
میتواند با مشروح کامل این گفتوگو را در اینجا بخوانید.
صدای عمار خاموش شد
دوشنبه، هفت آبان خبر تلخ هم روی آنتن رفت. خبر از فوت آرشاک قوکاسیان میگفت. جنس صدای او ویژه شخصیتهای جوان بود. او در فیلم «شاهزاده و گدا» هم به جای مارک لستر و در «محمد رسول الله» به جای عمار یاسر حرف زده است.
رویکرد ترویجی جشنواره تئاتر مسجد
سید مصطفی موتورچی دبیر جشنواره تئاتر بچههای مسجد در نشستی بیان کرد: پایهگذاری هسته مرکزی تئاتر مردمی بچههای مسجد به عنوان جبهه اصلی و خط مقدم دفاع از هنر دینی و انقلابی؛ فراهم ساختن بستر لازم برای پشتیبانی از هنرمندان انقلابی برای خلق آثار نمایشی مناسب؛ محوریت دادن به استانها و تقویت ظرفیتهای آنها در برگزاری برنامهها با تمرکز بر جنبههای بومی و زیست بوم هر استان؛ استعدادیابی تربیت و معرفی چهرههای هنری در مقوله تئاتر انقلابی؛ مخاطبسازی برای هنر انقلاب اسلامی با ایجاد ساختار و نمونهآفرینی برای ذائقه تماشاگران دینی و انقلابی؛ استفاده از ابزار نوین و فناوری به روز در تولید و ارائه آثار جهت ایجاد آثار نوآورانه و در خاتمه حمایت و توسعه دامنه فعالیت گروههای تئاتری مردمی تئاتر بچههای مسجد، راهکارهای توسعه این رویداد هنری را شکل میدهد.
گزارش کامل این جلسه را اینجا بخوانید
انتخاب عسگرپور برای ریاست خانه سینما
محمدمهدی عسگرپور به اتفاق آرا رئیس هفدهمین دوره هیئت رئیسه این خانه شد. این خبر روز چهارشنبه بود که خبرگزاری ایکنا روی صفحه هنر خود فرستاد. طبق اساسنامه خانه سینما در نخستین جلسه کاری هیئت رئیسه منتخب مجمع عمومی صنوف خانه سینما، سمتهای رسمی اعضای منتخب مشخص شد.
گزارش سفر دهباشی به بیروت
خبر پنجشنبه نیز به برنامه حسین دهباشی اختصاص داشت. حسین دهباشی مورخ، پژوهشگر و مستندساز به تازگی از سفری رسانهای و پژوهشی به بیروت بازگشته است. وی پیشتر نیز سفرهای متعددی به لبنان داشت و از جمله مجموعه مستند «عطر سیب، شکوفه زیتون» را در ایام آزادسازی جنوب لبنان در سال ۱۳۷۸ ساخت. دهباشی اکنون قصد آن دارد تا امشب چکیدهای از دیدهها و یافتههای خود را طی جلسهای سهساعته به مخاطبان منتقل کند. این جلسه، شامل سهبخش؛ نمایش فیلم و عکس، گزارش سفر و پرسش و پاسخ در موزه تصاویر معاصر برگزار میشود.
در این هفته همچنین دو فیلم سینمایی «باغ کیانوش» به کارگردانی رضا کشاورز و «صبحانه با زرافهها» به کارگردانی سروش صحت، «شبگرد» فرزاد موتمن به نمایش عمومی درآمدند.
انتهای پیام
منبع